29 november 2009

Trädgårdstema Höstpyssel, Blooming Friday och Adventshälsning!

Hej alla underbara bloggvänner!

Hoppas det är bra med er var och en, så här nu inför advent och efter allt adventsstökande!

Eftersom jag inte lagt in mitt bidrag denna veckan, till vare sig Trädgårdstema – Höstpyssel, eller Blooming Friday, så får det bli ett gemensamt inlägg.

Lite höstpyssel har det ju blivit denna veckan trots allt. Lite piff och puff, här och där…;-) Min kandelaber fick lite röda band runt sig…..

PB289499En röd gardinkappa med vitmönstrad bård kom upp i köket. En ljusslinga med små, små lampor lyser nu upp vår lilla Tuja på uteplatsen och i  fönsterna står elljusstakarna beredda att tändas imorgon. Den klassiska adventsljusstaken med fyra levande ljus måste naturligtvis fram, men om den blev så klassisk är en annan femma. Jag hade lite idétorka och all rekvisita från skogen var slut, så därför dök jag ner i min pyssellåda och kikade. Idén blev därefter…

PB299509-1

 Låt se, vad hade jag hemma? Jo lite silverfolie som fick bli grunden i ljusstaken, kaffebönor med apelsinsmak strödde jag över silverfolien. Sedan hittade jag både torkade apelsin-och äppleskivor som fick dekorera, lite kanelstänger med vit mockaband runt samt några julröda fjädrar. Allt placerades i ljustaken. Blev inte såå dumt faktiskt kan jag tycka. Originellt i alla fall.

PB299510

PB299511

Som sagt man tager vad man haver…

Min zinkkorg med tre stycken zinkkrukor i, får pryda lite vackert i vardagsrummet…Jag var ute i eftermiddag och knipsade av lite grangrenar ( Har aldrig känt nåt stickigare!!), och bokgrenar med bokollon kvar. Så här arrangerade jag det, och detta får även bli mitt bidrag till Blommig Fredag idag.

PB299502

Bokollonen sprejade jag med guldfärg.Jag hade egentligen plockat gräsvippor som ser ut som kvistarna här med guld, men de drössade så mycket så de såg sorgliga ut när jag arrangerat dem. Alltså fick bokgrenarna bli ‘stand-in’ för dessa och lite guldtrådar fick bli konstgjorda vippor istället.

PB299503

Lite julgranspynt i form av snöbollar får i år ligga här i krukan och se fina ut.

PB299504

I tredje krukan fick grankvistar pryda med en enkel kotte och ett silverband.

PB299501

Slutresultatet blev så här. Lite julstämning i huset…!

Önskar nu er var och en, en riktigt

Var rädda om er! / Kramar Karin

Heidi55007

Lånad bild: En liten vakande ängel får följa med er var och en!

Pssst. Har inte hunnit svara på era fina kommentarer på min bloggs senaste inlägg, men jag uppskattar era rara och vänliga ord så mycket! Tack snälla ni för era goa kommentarer!

16 kommentarer:

  1. Så har vi kommit så långt, nu går vi in i väntans tider.. Vilken fin julstämning du har börjat skapa. Jag gillar din adventsljusstake, det enkla är vackrast tycker jag, och helt 'enkel' är den väl inte ändå med den god doften neri.Klassisk vinnare som minner mig om lycka och barndom. Önskar dig en riktig fin start på advent :)

    SvaraRadera
  2. Godmorgon Karin - vad krativ du är! Det syns att du gillar att skapa - härligt och inspirerande!
    Önskar dig en fin 1:a advent!

    SvaraRadera
  3. Hej Karin Så mycket fint du gjort..Vill nu bara önska dig en riktig skön dag..Kram
    Imorgon dax att jobba igen inte roligt nu när jag har nån influensa i kroppen hosta o feber,,Men jag kan inte med och ringa o sjukskriva mig första dagen..Så jag får hasa mig dit så får jag se hur det blir..Inte lätt o vara sjuk i dessa tider=(
    Massa kramar till dig från mig..

    SvaraRadera
  4. Vad adventsfint du har gjort da. ;)Hoppas att du får en lugn och skön advent. Tack för den fina ängeln. Kramar Ulrika

    SvaraRadera
  5. hejsan
    så idérik du är, du har verkligen gjort advents fint hemma. här har vi också pyntat och pysslat.
    allt gott till dig kramar Catthie

    SvaraRadera
  6. ja titta där blev det pyssel med guldspreje och allt. Röda sidenband gör verkligen sitt, MB

    SvaraRadera
  7. Vad du har pyntat och gjort fint överallt! :-)

    Jag tycker att din adventsljusstake är både originell och nyskapande :-). Jag har aldrig tänkt på att man faktiskt kan använda fjädrar till jul, men det blev ju hur snyggt som helst! Vilka braiga idéer du har :-).

    Ha en fin kväll!

    Kram
    Beatrice

    SvaraRadera
  8. Oj, här flödar det av nytänkande bland adventsdekorationerna, röda fjädrar blev oerhört läckert och läderband kring kanel, det skall jag lägga på minnet ;)

    Nu ser jag att du redan fått den fina Awarden, så det får bli en till, varsågod och hämta den min gulliga bloggvän!
    Kram / Bea

    SvaraRadera
  9. Hei og gratulerer du har vunnet 2. priset i mitt adventslotteri!
    Gå inn på bloggen min og se hva du skal gjøre!

    SvaraRadera
  10. Vad fint det blev, visst är det kul att dona då man får en ide. Här var det födelsedag för Dotra så inte mycket pyssel nu men jag hoppas få tid till det senare i veckan annars får jag nog abstinens. Kram

    SvaraRadera
  11. Hejsan! Karin, så du har pysslat o fått det ADVENT fint. Ja nu var denna advent slut, o klockan tickar på o manar mig att ta pjamassen på. Har fastnat litet i olika mat,vin o andra kuliga bloggar. Sist men inte minst var det att titta inom till DIG. God natt o så kommer en liten önskan om en goer vecka tag vara på dig fånga dagen jaga den inte. Du är värdefull o älskad KRAM från Mona

    SvaraRadera
  12. Så vackert och stämningsfullt det är hos dig! Önskar dig allt gott!

    SvaraRadera
  13. Grattis till vinsten.
    Vad kreativ du är. Verkligen juliga dekorationer. Fint att ta det man haver då blir det bäst.

    Jag har tappat lite av gnistan i höst för vädret är så himla trist så jag får ingen julstämmning. Idag regnar det så att allt det vita vi fick i Lördags har försvunnit, Synd.

    Ha en fortsatt bra dag
    Kram/Gunilla

    SvaraRadera
  14. Hej Karin!
    Jag har fixat en del jag med,denna helgen, och varit i kyrkan och firat in första advent...Förresten, du vet väl att advent, betyder ankomst?... och då menar man inte den röde amnen med säcken... Jag har tränat inför kommande julkoncert, varit på julmingel, bytt gardiner mm.Alltid ngt att fixa med...
    Och så har jag äntligen fått tag på en tallrikshylla i perfekt fulfuru, från tradera(1:a gången från Tradera)som jag hoppas snart är på gång till mig och mitt kök.
    Vilken läcker ljusstake med kaffebönor du fixat till!
    Jag tände mitt nya änglaspel nu till advent - det har inte blivit ngn traditionell adventsljusstake, och blir nog ingen heller. Vi får se.
    Ha en skön vecka hälsn
    AnnA

    SvaraRadera
  15. Ja...her var det julestemning:)Det er så vakkert og bruke naturen ....
    Du har svart meg ang låne bilder....det er de tre siste i det forrige innlegget med utfordring og award i....de var så vakre de bildene...har aldri spurt noen før om og få låne...så holder det at jeg oppgir bloggadressen din under bildet og skriver lånt?
    Ha en riktig kos kveld
    klemmer fra meg

    SvaraRadera
  16. Vilken fin ängel. Hoppas du hade en mysig första advent!

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>