21 november 2009

Trädgårdstema – "FÖRE & EFTER", och lite goda Ingefärsmuffins!

Jag hade ju tänkt vara med i Maria´s Trägårdstema som denna veckan är “FÖRE och EFTER”. Nu har jag legat några dagar efter, hela veckan själv, med allting, så även detta temat! Men här kommer nu i alla fall mitt lilla bidrag. Taget i min förra trädgård i maj-08. Snart kommer den tiden igen, när allt börjar slå ut …Hoppfullt att tänka på!
FÖRE Förgät-mig-ej-knopparna slog ut…(ja ok, lite under också)
Majblomma på vägKW
“Omsluten av moderväxtens armar, tittandes ut i Blomsterriket” /Bildtext KW.

…och EFTER Förgät-mig-ej-knopparna slagit ut!

UtslagenmajblommaKW
“Och de nominerade till ‘Majblomman’ är: Fröken Förgät-mig-ej” / Bildtext KW.
Bättre än så här blev det inte denna gången!

Nu till nåt annat smaskigt…!
Till alla er som älskar *INGEFÄRA, denna nyttiga och hälsobringande krydda (sägs det i alla fall), kommer jag med ett recept som jag själv knåpat ihop ikväll. Jag blev faktiskt riktigt nöjd med det. Det är kul att experimentera lite. Håll till godo!

PB219493-1
För att nu matcha till trädgårdstemat, trots att det egentligen är två olika saker i samma inlägg, så visar jag en FÖRE-bild här. (hmm, jag menar inte förebild)

PB219496
…och en EFTER-bild här. Tyvärr flöt de ut något för mig, runt formarnas kant, men smaken är det absolut inget fel på ;-) Här är receptet, för den som så önskar.

Äpplemuffins med Ingefära!
INGREDIENSER:
200 gram smör eller margarin
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk mald ingefära
3/4 dl rörsocker (fd.råsocker) + 3 msk rörsocker till garnering ovanpå, innan de sätts in i ugnen.
6 st små syrliga äpplen

TILLVÄGAGÅNGSSÄTT:
Sätt ugnen på 200 grader, och placera ut 12 st muffinsformar i papp på en plåt, alt. muffinsplåt som rymmer 12 st muffinsar och sätt vanliga bullpapper i dessa.
Rör ihop smör/margarin och socker luftigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör om. Smaksätt med vaniljsockret. Häll i vattnet. Rör i mjölet, blandat med bakpulvret. Undvik att röra för mycket, utan rör bara precis så att det blandas.
Fördela smeten i formarna. Skala äpplena och kärna ur och klyfta varje äpple i 4 delar. Häll rörsocker i en djup tallrik och blanda i ingefäran. Se till att inga klumpar av kryddan finns kvar. Blanda ner äpplebitarna i blandningen och rör om så de riktigt suger åt sig sockret och ingefäran. Stoppa därefter ner två  stora äppelklyftor i varje fylld muffinsform. Strö över mer rörsocker för en knaprig yta.
Grädda dem mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Sikta gärna över lite florsocker strax före servering, och/eller bjud dem ljumma med vaniljvisp till.
*Vill ni läsa lite mer om den omdiskuterade nyttan av Ingefära och andra av Julens goda kryddor så klicka HÄR!
PA058560
“En trött, mjuk och len, liten rosenknopp, vilar sig lite…”Bildtext:KW.

/Kram Karin

8 kommentarer:

  1. Mmmm de bullerna så goda ut,kan nestan kjenna lukten hit,:O)
    kram bella

    SvaraRadera
  2. hei igjen. ja jag vet det fins en til bloggare med navnet shabby charm (to ord)det är en norsk bloggare.. mens jag (svensk/norsk)heter shabbycharm-no1,
    jag vet att när noen trykker på meg som fek fölgare hos deg får dom inte opp noen kobbling som går direkt til min blogg,jag finner inte ut var felet ligger.har kollat på alt som kollas kan ,men vet inte hur jag ska gjöra.har du nån ide?
    ha en god natt.
    kram bella

    SvaraRadera
  3. Vackra bilder som vanligt. ;) MUMS vilka goda bullar,dom måste jag prova. ha en skön söndag i regnet. ;)Kramar Ulrika

    SvaraRadera
  4. Godmorgon !Kikar inom innan det är dags att ta tag i dagen..Vi var ju ute igår och hade väldigt trevligt,,Trots att jag i princip inte dricker nån alkohol så känns det som så,,vi va ute på krogen efter åt,,ha ha jag tror aldrig jag känt mig så malplacerad och gammal..Ha en riktigt go dag..Kram från ett riktigt grått fare

    SvaraRadera
  5. WoW vilka underbara bilder !! Ha en skön söndag.

    SvaraRadera
  6. God förmiddag! Oh vilka läckra muffins ska pröva det receptet, jag älskar att baka kaffebröd. Tack för ditt mail igår, skickar kommentar längre fram på veckan.
    Ha det gott!
    Kram Mona K

    SvaraRadera
  7. Mums fillibabba, och i denna årstiden passar det bra att baka ( och äta..) något smaskigt med smak. Fina för och efterbilder, förglem mig ej, är väl också en liten antydning till att inte glömma sommaren, den kommer åter.. ônskar dig en fin söndag :)

    SvaraRadera
  8. Det låter verkliegn gott! Jag brukar koka rabarber och riven färsk ingefära, är super gott till grillat, både fisk fågel och mitt emellan.

    Det är häftigt när blommor slår ut är så himla härligt att följa, vackar bilder du fick så jag "skall inte glöma dem"... hihih

    önskar dig en trevlig vecka,
    MB

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>