5 november 2009

Loppisfynd och lite annat vackert…!

Förra torsdagen hade jag besök av tre härliga väninnor! Två av dem hade inte sett hur vi bor ännu, så det var kul att få visa platsen vi bor på där vi trivs så fantastiskt bra! De hade inflyttningspresenter med sig, så gulligt! Dem visar jag först:

014

Denna jätteläckra porslinskula i blå-vitt fick jag av söta Gullan! Vi bodde grannar i tre år i Höör, och hon har blivit en sån kär vän för mig. Hon vet att jag tycker om blå-vitt, speciellt i köket, så där har den hamnat. Den är så härlig att gå och bara lyfta upp ibland och känna på :-))

008

Dessa söta hemmasydda hjärtan fick jag av Marina! Även hon hade prickat in att jag gillar blå-vitt. Så fina de är!

009

Här ser ni det stora hjärtat lite i närbild…en vacker spets mitt på. Riktigt lantligt romantisk tycker jag. Marina är bara för gullig som gjort dessa till mig.:-))

PA309036

Två minicyklamen i vitt fick jag av goa, goa Mona! De doftar bara så underbart!! Prova att sticka näsan i dem, nästa gång du råkar på vita cyklamen, om du inte har känt deras doft förut! Ljuvligt!

010

Denna sötingen (nyckelring) tyckte Mona också jag skulle ha. Hon hade läst min lilla ‘sago-lika’, fniss, bildtext om en nyckelpiga för ett tag sedan och fastnat för den. Så när hon såg denna lilla så tänkte hon på mig; att den skulle jag ha. Gulligt tänkt! Mona i ett nötskal!

Så roligt vi hade ihop!! Vi fikade, gick på ett jättestort loppis, åkte runt i sta´n lite, och var nere vid havet och plockade stenar. Åt middag och hade det trevligt, skrattade och myste. Mona blev kvar lite längre då hon skulle åka med bussen tillbaka till Göteborg senare på kvällen. Jättekul att hinna prata lite, bara vi två.:-) Vi ses ju inte så ofta.

Nu till loppiset…Jag handlade allt detta för 180 kr. Det kan man väl kalla fynd eller vad säger ni?

024

Detta gulliga väggur kostade bara 10 kr!

032

Ett sött handgjort keramikfat från Höganäs fick jag för 40 kr. Funderar på att ha det som fågelbad? Mina väninnor tycker det är för snyggt för det ändamålet och tycker det är bättre att ha det som fruktskål. Vad tycker ni?

034

Fågelbad….?

037

…..eller fruktskål ?

068

Denna vackra vita kandelaber i trä och metall kunde jag inte motstå. Jag äger ingen kandelaber innan men har länge velat ha en…:-)…

087

…bl a för att tända levande ljus i badrummet och få lite myspys-stämning när när jag tar ett avkopplande och väldoftande bad! Alla sinnen skall vara med!

055

En vit gardinkappa med spetsbrodyr, som blir underbar att hänga upp i köket till våren….

057

Fin handgjord brodyr…

063 064

058

En liten mindre duk, 40 x 40 cm skulle jag tro, i lingrönt med vacker spets fick också följa med hem.

065 066

En annan lite mellanstor duk i blått fastnade jag för. Här har jag vikt duken så man ser dess baksida också. Det kanske funkar att ha det på det hållet också.Köksbordet är tyvärr för stort för denna, men till ett litet bord i trädgården kan det nog bli sött att duka med en sommardag.

013

Denna fantastiskt vackra oljelampa hade ingen lagt beslag på, trots att det var framåt middagstid. Den bara stod där och väntade på mig…:-)

Textilierna fick jag för 30 kr ihop och kandelabern+ oljelampa+ silvrigt fat fick jag för 80 kr. Woaw! Som hittat! De har ett litet lustigt system på loppiset “FRAMTID”. Många grejer, faktiskt de flesta inom hushåll, är inte prismärkta, utan framme vid kassan görs en samlad prisbedömning på det man vill köpa. Här blev det absolut till min fördel!

094

Jag höll ju på att glömma det lilla gulliga antika strykjärnet jag köpte. Dem fanns i alla möjliga storlekar, men det minsta av dem alla passade mig bra, likaså priset 20 kr.

039

Till sist fick ett mellanstort silvrigt fat med vågig kant följa med hem, 15 kr. Jag behövde ett till att göra lite större ljusdekorationer med, än de pyttesmå jag har hemma.

Idag hämtade jag in lite vissna löv i olika färger, nyponbär, rosenbär, gräs och en knapp från en solhatt och gjorde min lilla ljusdekoration i all enkelhet.

043

Mysstämning behöver inte vara svårare att få till än så här!

/ Bamsekramar! Karin

6 kommentarer:

  1. Så mycket fint du fick med dig på loppisen!!..Och massa mys med dina väninnor,,verkar som om det var en riktigt härlig dag..Jag skulle varit med eller hur..får ta det nästa gång..Kram Susanne

    SvaraRadera
  2. Vilka fina bilder du visar på dina blommor.Vad trevligt med lite besök av goda vänner.Nyckelpigan var ju söt som helst. ;)Fina grejer du har fyndat,guuuuud va billigt för allt det. Försök att må så gott du kan i helgen vännen. Kramar Ulrika

    SvaraRadera
  3. Hej Karin
    vilka toppen fynd du har gjort...jag skulle nog börjat med fruktfat sedan när man är less så ut till våra kära fåglar.
    Vilka mysiga vänner du har - fina presenter..
    kramen Catthie

    SvaraRadera
  4. Det var inte illa! Vad mycket fina och gulliga saker du har hittat, det är kul att besöka marknader med "antikt" och kuriosa.Gulliga vännior du har också, det är guld värt med vänner.
    Alltid lika roligt att titta in till dig!
    Önskar dig en skön helg!
    Kramar Mona K

    SvaraRadera
  5. Hej igen.
    Glömde kommentera ditt vackra fat, det tycker jag absolut att du ska använda till fruktfat. Det är alldeles för fint att sätta ut.
    Kram Mona K

    SvaraRadera
  6. Så fantastiske ting du hadde fått med deg fra loppis! Det fatet fra Høganes var så spesielt og vakkert;)
    Ha en flott og om mulig en avslappande søndag;)

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>