22 september 2009

Som ett zoomobjektiv som fått spel - lite lugn och det blir bra igen.

Idag är jag ledsen...vaknade med panikångest och en tryckande huvudvärk. Sa just till min läkare förra veckan att jag inte längre har några panikkänslor direkt...fick göra ett test där han kunde konstatera att jag var bättre från både ångest och depression, om man jämför med tidigare tester och definitivt om man jämför 4 år bakåt i tiden, vilket jag blev jätteglad att höra. De är de små framstegen som i det långa loppet visar positiva utslag. Det vet jag ju egentligen.


Vår egen lilla livsnjutare har en mysdag under pläden.

Men så kommer ett par såna här dagar som jag haft nu igår och idag där jag bara får ligga i sängen hela dagen och alternera lite med soffan, därför att kroppen värker så mycket, jag är dödstrött och ångesten tar strypgrepp på mig. Jag blir så missmodig och nerstämd och gråten sitter i halsen. Jag försöker påminna mig om att bättre dagar kommer igen, så är det ju. Ibland är det ett steg fram och två steg bak men så är det inte hela tiden tack och lov. Jag får fokusera på det. Fnissande känner jag mig nu lite som mitt zoomobjektiv till kameran, som går fram och tillbaka och ibland får spel, när den skall ställa in sig på rätt fokus. Idag har nog mitt inre zoomobjektiv fått lite spel, men det rättar till sig efter hand.


Trötter...men lite, lite koll ändå...

Jag har Animal Planet som en av Favoritkanalerna i vårt tv-utbud, och det är så söta program även om de är uppskakande att se de program där människor vanvårdar djur. En del dör pga de skador som vanvård och försummelse gett dem, men många av dem får nya hem och blir lyckliga igen. Vilken livskraft och förmåga att komma igen som många av de djuren visar. Helt fantastiskt!
Ja, ja är djurvän som ni nog förstår så mitt hjärta bultar lite extra för de där små...har alltid varit så. Kissen är inne idag och bara tar det lugnt, för nu öser regnet ner ute....vem vill vara ute då?



Arrrgh...bara en gäspning..ja tro det den som vill...

Så Muffi och jag får ha en liten horisontell dag framför tv´n idag och mysa lite...lite animal planet och så......när det blir uppehåll och finare väder i veckan (förhoppningsvis) så ska jag plantera lökarna till vårstjärnor, i min gräsmatta. Kunde inte låta bli att köpa en sådan påse härom dagen. :-)
Hoppas ni var och en får det fint idag!




Not: Fotona är från albumet "Från en skogkatts horisont"

7 kommentarer:

  1. Ja det är jobbigt när dagarna är som din just idag..Men bara koppla av och mys inne i detta trista väder..Du har jätte gulligt sällskap..Jag är djurvän jag med älskar framför allt katter..Kram till resten av din dag..Susanne

    SvaraRadera
  2. Usch, vilka dagar, men i det stora hela så går det bättre skriver du. Har du sett den norska filmen Elling?? Jag brukar säga att jag har Ellingdagar ibland. Men, nu efter många år så vet jag att det går över...Det värsta är att det regnar hos dig för det bästa jag kan göra såna dagar är att ut och gå, fort och långt, men ofta känns det som om det är flera hundra mil framåt innan jag kommer över tröskeln...

    SvaraRadera
  3. Ja det är tufft i mellan åt, man får glädjas åt de små sakerna eller de dagar det är lite på topp. Gillar att se på amamm program som du, brukar bli på natten då jag inte kan sova. Jätte fina bilder. KRam

    SvaraRadera
  4. Hej Karin!

    Sänder många varma tankar till dig. vet precis hur du känner dig. Skönt att ha lite sällskap "Muffi" när man inte mår så bra.Djuren har alltid förståelse. Mår själv inte så bra just nu så Junis har sovit och myst bredvid mig i dag.

    Många kramar från Marina!
    "Ny dag i morgon och nya möjligheter"

    SvaraRadera
  5. Tänker på dig och det du skriver. Känner igen en hel del. Min bot har varit trädgården, fast då när vintern kommer kan det vara tufft.
    Ha det gott och det k´goda kommer igen. Var så säker.

    SvaraRadera
  6. Aj aj, du såg duken som jag tänkt ha som inlägg i morgon. Nej jag bara skojar. Den fick jag av mamma i går tyckte den var stor och bra. Hoppas du har haft en bättre dag idag. KRamen

    SvaraRadera
  7. Hej Karin.
    Vilka fantastiskt fina kattbilder du har tagit,du är verkligen duktig med din kamera.
    Ha en fin vecka.
    Hälsningar Christer.

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>