20 september 2009

När blommorna börjar tryta ute får man pryda med inomhusväxter istället


I köket får man tända upp mer och mer...kvällar och mornar.


Åter igen en underbar helg! Hösten smyger väldigt, väldigt sakta just nu, och det är skönt. Då får både jag och du chansen att vänja oss vid att lite kallare väder är på väg. Inomhus börjar man få tända lamporna mer och mer.Kvällarna blir rätt snabbt kalla och mörkare och morgnarna är det också, men dess emellan är det riktigt ljummet och skönt ute och solen lyser och ger oss fina höstdagar. Det njuter jag av riktigt!

Igår vaknade vi till en molnfri himmel och solsken, så vi bestämde oss för en liten spontan utflykt till våra vänner, W & T, som har sommarhus utanför Markaryd. Idylliskt och vid en sjö och långt från bilar och stök. Vilken härlig eftermiddag vi hade. Vi grillade och åt gott tillsammans utomhus i lilla bullerbyträdgården, gick ner till sjön och satt och "soppade" - ja doppade -  fötterna i vattnet och hade några lugna sköna timmar ihop. Vi bor i samma stad men det är i Markaryd vi ses. Lite lustigt men inte konstigt.


Syrenbusken som vi fått ett rotskott ifrån, är annorlunda i bladen. Inga släta blad här. Jag skulle tro att det är en ungersk syren - inte lika vacker som andra syrensorter i blomningen, men desto härdigare.


Innan vi åkte grävde vi upp en liten syrenbuske-ett rotskott från i år - i deras stora hav av syrenbuskar, för att ta med hem och plantera i min mormorsträdgård. Hoppas nu den tar sig och inte har chockats för mycket av flytten. Det hann bli mörkt innan vi hade fått den i jorden, så idag söndag fick vi komplettera med lite mer jord då lite för mycket av rotfästet stack upp, hmm.




Ja, så har då syrenbusken kommit ner i jorden hemma hos oss. Hoppas den tar sig...


Idag har det varit lika fint väder och våra vänner från Höör, A & S, hälsade på och vi satt några timmar i trädgården och fikade. Tänk att kunna göra det i september utan att bylsa på sig extra ännu. Det var ljummet och skönt och det gick att sitta i t-shirt.
När nu blommorna börjar tryta ute så får man pryda desto mer inne. Inomhusväxterna får nu sin välförtjänta uppmärksamhet.




Gerberor - dessa vackra blommor njuter jag av inomhus under vintern.




 
Idag köpte jag denna zyklamen. Tyckte den var så söt med sina spräckliga rosa blommor, med vitt ute på kronbladens kanter. Är det någon som finner en gemensam nämnare i blommorna? Japp! Rosa!!! Till min mans förskräckelse,...:-0...nja han gillar faktiskt blommorna trots allt :-)). En mjuk, go och avkopplande färg. Inga skrikiga, intensiva färger nu...


 
Lilla paulan är på retreat...och nyckelpigan njuter av utsikten från spetsbandet.



En söt bonsai fick vi som inflyttningsblomma av våra vänner idag.
Min första bonsai faktiskt. Hjälp, hur sköter man en sån liten en då? Får gå in på Odla och kolla.


Nu börjar en ny vecka imorgon...vad snabbt veckorna och helgerna går. De avlöser varandra i rasande fart tycker jag...Hoppas ni alla får en ny och fin vecka, fylld med allt gott!


Not: Bilderna är fortfarande tagna  med mobilkameran, därav den dåliga kvalitéen. Visserligen lite bildredigerade, men inte ens det hjälper på dålig upplösning. Men håll ut...snart hoppas jag få ordning på dator och kamera!

8 kommentarer:

  1. Hej! Visst har det varit underbart väder i helgen bäst attt njuta och vara ute så mycket som möjligt! Det känns ju att att hösten är på gång den smyger sig på, precis som du beskriver det! Vackra blombilder du visar i dag! Ha en bra vecka! Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Dom stackars plantorna jag har inne har nog lidit länge nu eftersom jag bara är ute i trädgården, får väl snart ge dom lite extra omsorg, en dusch eller något sånt. Hösten är ju fin den också, och att kunna sitta ute..härligt. Om du tycker bilderna dina är dårliga, vad ska jag då säga... Ha en fin vecka :)

    SvaraRadera
  3. Egentligen är det rätt skönt när hösten kommer trots allt och man får liksom lite andrum till det som varit.
    Att fixa till lite smått inomhus är alltid trevlig, ett ljus en blomma, det behöver inte vara så komplicerat.
    Söt cyklamen, en sån sneglade jag på häromdan, men stod emot för frestelsen denna gång.
    Kram /Bea

    SvaraRadera
  4. Tävlingen avgjord inne hos mig.

    SvaraRadera
  5. Jag är så usel på inomhusblommor så det får bli kaktusar för mig.
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  6. Visst är det så att blommorna tryter utomhus just nu.Jag har planterat lök till våren skall bli kul att se om jag får upp dem. Även vi har haft fint väder förutom i går kväll då det kom regn. Kram

    SvaraRadera
  7. Hoppas du visar syrenen i full blomning till våren. Så rofyllt med fågelkvitter i bakgrunden, ha det bra! Kram Eva.

    SvaraRadera
  8. Javisst har det varit helt underbart väder nu i några dagar. Vi får passa på att vara ute så mycket det går. ha en skön kväll. Kramar Ulrika

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>