10 maj 2009

Flyttstök och lägenhetsvisning

Ja, så har jag då köpt fler flyttkartonger...Börjar med böckerna som är enklast att packa ner. Man fastnar inte lika mycket och ska kika och titta i dem, som med andra saker. Porslin och annat ömtåligt ska ju slås in och så blir det alltid bedömningar om vad som ska slängas och vad man vill behålla av olika saker. Tyvärr ökar ändå bagaget år för  man slänger väl inte lika mycket som man sparar.

 
Imorgon em ska vi dessutom till Helsingborg  och titta på lägenheten, men vi har redan bestämt oss för att ta den då vi kan få tapetserat och målat i nästan hela lägenheten- då får vi den som vi vill ha den, plus att den har två uteplatser vilket är kanon. Nu håller vi bara tummarna på att vi inte behöver skriva kontraktet imorgon, utan att vi får någon dags respit så att våra grannar hinner få någon av intressenterna till sin lägenhet, att se på den och bli godkänd av hyresvärden. Vi vill ju inte sitta med två hyror på stora lägenhet (4:a resp 3:a) om inte grannarna får sin lägenhet uthyrd. De har annars ett guldläge. De kan bara lyfta in sina möbler i vår lägenhet 2 m från deras dörr, rätt över. Slipper att packa ner allt som vi. Bekvämt och bra.

Vi var ute igår i hela Höör och livsmedelsbutiker och satte upp anslag om ledig 2:a med förstahandskontrakt. Borde inte vara svårt att få den uthyrd snabbt då det brukar vara hårt tryck på lägenhet i Höör.Det gäller bara att de ska se anslaget i tid. Vi har fått erbjudande att få hyra stor flyttlassbil billigt- 100 kr/milen, och chaufför som kör den så det låter som ett vettigt pris.

Blir ca 16 mil tor, och så är det bara att knö in allt på en gång utan millimeterprecision. Underlättar definitivt! Fast vi vill inte att det ska gå som på bilden här, fniss.

Idag hade vi ytterligare en kompis att titta på vår dator i ett försök med omformatering. Alla går bet på den, trots att de jobbar med datorer dagarna i ända. Nåt skumt med datorn är det. Den är totalt trotsig och vill inte låta sig omformateras. Vi får nog lämna in den nånstans och på samma gång sätta i lite mer minne. Sen får mannen min ha den som surfdator, och jag får skaffa en ny som håller bättre för bildredigering av stora råfiler och vettigt bildprogram. Nu har jag två minneskort fulla med bilder som väntar på att få tankas över i datorn för redigering och förvaring. Vill eg kunna lägga in bilder i bloggen här också, men det kommer senare. Håll ut! :-)

Nu ska jag inte pladdra på mer...alla mina blogginlägg blir så förtvivlat långa så ni får väl spader. Ha en fortsatt skön söndagkväll och bra start på nya veckan! 
 / Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>