14 maj 2009

Bröllopsdag på undantag...bland kartonger och eurovisionlåtar.

Ja, så har ännu en dag snart gått till ända. Känner mig trött. Det snurrar av alla samtal idag. Ringde bostadsbolaget och meddelade att vi tackar JA till lägenheten i Helsinborg och bestämde dag och tid för kontraktsskrivning. Ja sen var det teleoperatören om flytt av telefon, adressändring på mobilerna (man kopplas hit och dit-går visst inte att ta allt på samma ställe, nixen-pixen) och flytt av bredband som dessutom måste göras skriftligt.
Ytterligare ett par samtal om flytt av elen, nya blanketter att fylla i där med, samt ett samtal till försäkringsbolaget ang bilförsäkring och hemförsäkring på ny ort. Ytterligare 'intressent' på 2:an ringde och till slut samtal med nya lght´s förra ägares son (hu, kan man skriva så?, svensklärarna i skolan hade ojjat sig) och bestämde dag när vi kan flytta in och vad han ska ha för gamla tvättmaskinen, frysen och persiennerna som han gärna säljer åt oss.(1500 kr - är det ett rimligt pris?) Pust!! Nu är det nog inte fler brådskande samtal eller...?
Och så dess emellan packa, packa, packa-det sista av böcker idag åtminstone. Behöver köpa ännu fler flyttkartonger för de räcker inte på långa vägar.
Insåg i eftermiddag att det dessutom är vår 4-åriga bröllopsdag idag. Hur har vi kunnat glömma den? Well, huvudet är fullt av flyttankar så inget annat tycks få plats. Men så när min man kom hem på kvällskvisten efter sena jobbet, så hade han både vackra blommor och choklad till mig. Han hade också kommit på det i sista minuten, men dock kommit ihåg! Hjärtat mitt smälte som choklad i solen. Han kom ihåg det! Fina middagen får dock vänta till annat tillfälle. 

Ikväll har det blivit mail och sms till släkt och vänner om den nya adressen kompat med diverse spejsade eurovisionslåtar som kämpar om att få komma till final på lördag. Det tycks som om alla sjunger falskt(skulle tro det mer är ljudåtergivningen som glappar förstås, alla kan ju inte sjunga falskt). Fast Norges bidrag är riktigt bra! Bättre än Ernmans. Visst sjunger hon fint men Norges sång är riktigt pigg och glad. Flaggan upp för dem!
Jag säger varje år att jag inte ska se melodifestival och eurovisionsfestival fler ggr, för att det bara tycks bli sämre och sämre...men nog sitter man där ändå. Visst...måhända lite under tyst protest mot sånguppförande som mest liknar en cirkusföreställning än en sångtävling. Vart tog melodin och rösten vägen? De försvinner i ett virrvarv av kostymeringar eller avsaknad av sådana ala string...och de mest fabulösa anordningar som artisten hänger och klänger i tillsammans med sk dansare. Ja, himmel, vad man får både hicka och skratt som fastnar i strupen längs kvällen. Fantasin är det då ingen brist på! Eller är det just det?

Slut på dessa fördjupningar nu...katten ska in..och jag skall varva ner med en bok för att så småningom kunna sova....Sweet dreams till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>