13 maj 2009

Besök i Blekinge

Idag har vi varit i Karlshamn och firat min pappas födelsedag. Solen sken från en blå himmel med stora ulliga oskyldiga moln. Vi åkte ut till ett ställe vid skärgården som heter 'Järnavik' och hade fika med oss dit.
Hur mysigt som helst att sitta vid båtbryggorna och höra det kluckande vattnet och se skärgårdsbåtar komma och gå.För att inte tala om den underbara doften av tjära från det stora båthuset. Jag älskar den doften. Det går båtar därifrån till en ö som heter Tjärö så jag undrar vilken historia det finns bakom det och tjära? Näktergalen kvittrade i högan sky och jag fotade några idylliska motiv på skärgårdshus och stugor på klipporna. Tänk att få bo så på sommaren-så härligt! Året runt lockar det mig inte. Det är jag för mkt stadsbo för, men några veckor en sommar...

Vi gav ju mamma en röd liten katt när hon fyllde år, i påskas. Han (Gosi) har repat mod igen efter flytten*(läs blogg om det) från sitt gamla hem i Vellinge och blivit väldigt tillgiven mot mamma. Han är däremot fortfarande jätterädd för främlingar och idag skulle han eg ha kastrerats hemma av veterinären, men det gick inte då han inte ens kunde komma i närheten av katten med en lugnande spruta. Så det får bli ett besök på veterinärstationen istället där de har mer resurser. Hela dagen idag har han därför varit vettskrämd och gömt sig bakom tvättmaskinen och ingen av oss andra har kunnat komma i närheten av honom. Stackars liten! Blir nog bra igen när allt blir som vanligt och inga besökare är där.

Vi var lagom hemma igen i Skåne till att höra att Sverige åtminstone går till final i Eurovisionsfestivalen i Moskva. Heja Erhman!Fick plåstra om/rengöra vår egen lilla kisse som fått ett sår han hela tiden river upp(glipar). Han fnattar sig som en tok och jag är rädd att såret kan ha kommit av ett rävbett och på köpet fått skabb. Vi får nog ta honom till veterinären om det inte är bättre imorron.
Ska väl snart försöka sova, om jag kan. En biverkning till medicinen jag tar, gör att jag inte kan sova trots att jag eg är trött. Vänder och vrider mig i sängen bara. Somnar först vid 4-½5 tiden på morgonen och är pigg kl 09.00 igen tills några dagar senare när jag rasar ihop och mår dåligt. Så nu har jag fått en ny tablett-Propavan-att sova på men den gav inte jättebra effekt inatt. Vaknade varje timme, men sov dock lite in emellan. Alltid nåt. Får se hur det går inatt... Önskar er allihop en god natt med skön sömn och härliga drömmar!
/KarinInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>