25 mars 2010

Vårdag med loppisfynd…

Idag kom våren på besök! Hoppas hon stannar nu. Solen strålade från en klarblå himmel…fåglarna kvittrade och trudeluttade i träden, och vårvärmen svepte sin mjuka och behagliga sjal över våra axlar.Mungipor som var vända neråt, började det rycka i, och den mest sura grannen i fastigheten lät ett stort och glatt leende skölja över mig när jag sa hej! Bara det en värmechock! Oj, vilken dag!

snödropparcollage

Snödroppar i massor utanför mitt staket, men några hade smugit sig innanför också…

Fötterna hade spring och pirr i sig, men gick sansat för att låta ägarinnan hänga med utan att snubbla och snava.En liten runda bort till brevlådan blev plötsligt som en resa till sydligare breddgrader.Allt i omgivningen lyste av glädje utav solstrålarnas dans runt omkring dem.Våren är på väg…yippie! Jag mötte henne idag och kunde knappt gå in…jag ville inte förlora hennes sällskap utan bara vara nära henne hela tiden…

tulpanskott & krokus

Tulpanskott och gula små krokusar dyker nu upp i rabatten…

I en grannträdgård längre bort lekte och skuttade några katter kurragömma med solstrålarna, la sig skönt tillrätta på en lugn och solig plats och kurrade förnöjsamt, kikade på mig och jamade en glad hälsning de med.Fåglarna flög över mig i glada virvlar och kvittrade förtjust. Alla hälsade våren välkommen, och var så förtjusta över hennes något spontana besök.Vi hade förvarnats om att hon kunde komma, men i år har vi väntat och sett fram emot hennes ankomst så länge nu att hon nästan ändå tog oss på sängen när hon äntligen kom.

krokus

Det är något visst med att se den första krokusen i sin trädgård komma upp.Soligt gul och glad!

När nu glädjen var i topp, så åkte jackan på och en scarf runt halsen, och jag strosade lugnt förbi trädgårdarna, lekande och skrattande barn, glada hundar, fotbollslirande män och cyklande människor. Jag gick, och jag gick, och stegen styrde bort mot loppiset en halv kilometer hemifrån. FRAMTID, ja ett ganska passande namn. Denna dagen var det nog ingen som inte hade gott om framtidstankar, framtidsutsikter och framtidstro i både den ena och den andra bemärkningen.

Loppisfynd 001a

Fin metallbricka i zinklook, kobjällra i guldig koppar, gammal stektermometer, tre silvergafflar till pålägg och en teskopa i silver.

Loppisfynd 002a

Litet gulligt bakmått som också går att hänga upp tillsammans med större gammeldags sockerkaksform.

Loppisfynd 003a

Gammal halvliters glasflaska med porslinslock, sirligt vackert grytunderlägg och litet sött silvrigt fat på kulfötter.

Loppisfynd 007a

Sängkammarljusstake i aluminium/plåt/zink med den lilla charmiga drag-ut-lådan, Lilla Katekesen samt en oanvänd liten mjuk bibel i guldsnitt.(given i konfirmationspresent år 1946 står det inuti)

Loppisfynd 006a

Jag har gått och önskat mig en liten gullig bibel med både GT och NT i nyskick. För mig är Bibeln något som också ska kännas bra i handen, får gärna prassla i bladen och ha ett behändigt format. Har en annan söt liten en med bara NT + Psaltaren i, också den i guldsnitt.

Som för att förgylla denna vårdag så hittade jag en massa underbara små presenter till mig själv, för nästan ingenting.Jag kom inte ens över hundra kronors-strecket!!!!! De Ni! Visst har jag fyndat? Kom inte och säg annat ;-)))Allting hade visst bestämt sig för att vara glatt och trevligt idag.

Överallt såg jag små Penséer i krukor och lådor.Några hade varit framsynta nog att fira denna dag med dessa blomsterarrangemang. I min egen trädgård spirade tulpanskotten för fullt fram ur marken och gula små krokusar tittade fram med soliga leenden. Katten njöt av värmen och rullade sig i gräset och lapade i sig av de varma solstrålarna, och jamade och kvittrade glatt åt mig.Det gick inte att ta miste på att VÅREN ÄNTLIGEN HADE KOMMIT!

Muffi

Kramar från mig! / Karin

10 kommentarer:

  1. Visst var det en underbar vårdag. tack för dina fina bilder och poetiska text. Hoppas det blir bra för dig i fortsättningen. Läste ditt förra inlägg och kan bara beklaga att det finns människor, som inte har större förståelse.

    SvaraRadera
  2. Hej Karin.
    Vad kul att du har hittat till min blogg, och även länkar.
    Så härligt vårigt inlägg. Visst har våren kommit till Skåne.
    Ska kika vidare på din blogg.
    Kram Pella

    SvaraRadera
  3. Vad mysigt du verkar ha haft.

    Här i Stockholm lyser bara våren med sin frånvaro.
    Vist har snön smält lite men någon sol har inte synts till. Väntar ivrigt.

    Tycker att det är så tråkigt att din arbetsträning blev så dålig. Från början lät det så mysigt, var lite avundsjuk faktiskt.

    Hoppas nu att våren stannar kvar och att du kan hitte en bättre plats för din arbetsträning.

    Tänker ofta på dej även om jag inte kommenterar så ofta.
    Du inspererar i allt du gör. Fina texter och vakra bilder.

    SvaraRadera
  4. vår vår vår, nu är den ju här! Härligt!

    Trevlig vårhelg!

    SvaraRadera
  5. Men hallå Karin vilka fina fynd du har gjort,lyckos dig.;)Det kan du behöva. :)Ha nu en riktigt härlig helg,fina bilder du visar.Kramar i massor Ulrika

    SvaraRadera
  6. Jaaa det är så härligt med dessa vårdagar då det pirrar och spritter i kroppen och man känner sådan glädje över att bara finnas till. Tyvärr har vi ju bara fått en skymt av dessa få dagar ännu. Här är det mulet och gråkallt idag, men det blir inte roligare än man gör sig brukar det heta, så jag får väl försöka att skoja till det lite idag;-)
    Jag älskar dina fina fynd som du har gjort.
    Önskar dig en härlig fortsättning på helgen!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Vad roligt att du vill vara med i min tävling och vad HÄRLIGT det låter när jag läser din vårbeskrivning. Jag längtar dit för här i Sundsvall så har inte våren riktigt kommit.
    Men idag regnar det såååå snart kanske snön försvinner.

    Ha en fin lördag!
    KRAM

    SvaraRadera
  8. Hej Karin !

    Vilka flotta loppisfynd, ja nog har du just näsa för det som ger livet litet stjärnglans, o för en billig peng kan det bli mer rätt.

    Tycker att det var tråkigt om ER dator måste in för reparation, saknaden blir ju stor för dig o för oss som brukar tassa inom här o njuta av allt vackert du visar o alla dina fina inlägg.

    Håller tummarna att du strax får din vän tillbaka

    Kramiz från Mona i Götet

    SvaraRadera
  9. Visst har du fyndat!! Härligt att hitta fina saker, jag älskar det. Det är ju så mysigt med sol och blommor, jag hade tänkt försöka sätta lite frön i helgen. Jag får se om det hinns!

    Glad påsk.
    Kram Cathy

    SvaraRadera
  10. Hej Karin!
    Du skriver så vackert och levande,det är en fröjd att läsa här och titta på dina vackra bilder och lyssna på fågelkvitter!
    Kram//Kyllikki

    P.s.Jag är sjuk och behöver fylla mitt inre med skönhet så då är det bra at vara här.

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>