12 januari 2010

Trädgårdstema – Fåglar i trädgården

Trädgårdstema hos Maria denna veckan är “Fåglar i trädgården”; dessa små ljuvliga varelser som vi har runt oss, flygande och kvittrande, utan att vi ibland skänker dem en tanke. Och inte är de få heller. Kolla en dag och se hur många fåglar Du ser och hör runt där Du bor. Du kommer säkert att bli förvånad!

SmileyCentral.com

Tänk så tyst – ja menar, verkligen TYST – det skulle vara utan dem. De sätter en atmosfär som vi inte alltid är medvetna om, bara genom att VARA, och göra det de är bäst på; KVITTRA !! Och äta förstås, men vem är inte bra på det?! *Stort Smile*,hihi :-)

SmileyCentral.com

Bilderna nedan är från vår nuvarande trädgård och dess omgivningar i Helsingborg, samt från vår förra trädgård med omgivningar i Höör. Ett par enstaka bilder är tagna någon annanstans och får vara med som symbolik och representant för våra olika bevingade vänner, som hälsar på i vår trädgård.

kråkunge Säg var det inte finns en kråka? Vi har massor utanför vårt hem. Denna Lille Kråkungen satt nog och kikade efter sina föräldrar, och med så stora nyfikna ögon.

duva

Duvor finns det också gott om! De sitter och hoar i träden runt om trädgården, och tittar ibland in en liten stund på gräset och hoppas att en liten mask skall krypa upp just då. Fru Duva har sitt älsklingsställe här.

P4061645-2

Lilla Fröken Rödhake nöjer sig ibland bara med att flyga över trädgården, då hon är så väldigt skygg. Hon gömmer sig gärna bland en dunge av träd. Så glad jag blir när jag lyckas få syn på henne.

P2040705-1

Lille Herr Blåmes är dock en riktig liten tuffing. Han kaxar till sig ibland och skrämmer iväg både skator och kråkor som vill äta före honom. ‘Ingen rädder för…???...här!’Jag ser honom mest ute i buskarna, och ibland på talgbollen.

P4107498

Lille Herr Bofinken Knut och hans släktingar är också väldigt skygga för att komma in i trädgården men sitter gärna i ett träd och tittar och letar insekter, som här…

P4047469

Vad är väl en kuststad utan skriande fiskmåsar? De cirklar konstant över trädgårdarna här och hela bostadsområdet. Råkar någon matrest bli kvarlämnad ute så dyker de blixtsnabbt ner och norpar det. Här cirklar Herr Fiskmås fokuserad efter något han fått syn på.

P4107485

Denna vackra fågel  - Herr von Glada - skymtar man ibland segla förbi ovanför huset…kanske på väg till den stora kolonin av Glador som bor mellan Höör och Eslöv?! Visste Du förresten att detta är Skånes Landskapsfågel? Jo, så är det faktiskt.

 Överföring av bilder E-512

Lille Herr Blåmes och Herr Talgoxe besöker då och då talgbollen tillsammans ute i trädgården och tar sig en gemensam fika.

lamm 004

Fru Koltrast sitter ofta i detta trädet precis utanför vårt vardagsrumsfönster, och umgås med sina väninnor. Men…de är förvånansvärt tysta.

koltrast 

Herr Koltrast är mest ute och flyger, men kommer då och då och vilar, han också, en liten stund.

sädesärlavåren

Lilla Fröken Sädesärla gör sitt bästa för att tala om att det är vår.I somras hade vi besök av många små sädesärlor runt omkring vår bostad och trädgård, ja runt om på hela bostadsområdet. De kvittrade för fullt i buskar och träd.

Fågelsymfonin

“Fågelsymfonin spelas av den allra skickligaste lilla Stråkensambeln. Jag är inbjuden att lyssna från första parkett.Tysta och inkännande ställer De upp sig, för konsert från Trädgårdspalatsets ‘Gröna Scen’. Så, i ett Nu, färdas vibrerande, skira och späda toner, på vindpustars lätta vågor, rakt in i Mitt öppna hjärta. Renar Mitt sinne från orons buller och stämmer Mitt inre efter fridens Melodi.”

Karin Wennerhult  2010-01-12

SmileyCentral.com 

Även Du är inbjuden till att lyssna, och njuta, om Du vill och har lust!

17 kommentarer:

  1. Vilka fina bilder av fåglarna. Du är duktig du. Ha en fin fin dag/Gela

    SvaraRadera
  2. Väldigt vackra bilder. Kul tema . Kram Lena/isis

    SvaraRadera
  3. Fina fågelbilder och kul kommentarer. Ja, vad vore naturen utan fågelsång - väldigt tyst och tom.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Så vakre bilder av vakre skapninger!
    Det er nok et bedre klima for småfuglene nede hos deg!
    Ha en flott uke! Stor kram fra meg;)

    SvaraRadera
  5. Så härliga fågelbilder du visar! Trevligt med texten till och den vackra fågelsången!

    SvaraRadera
  6. Härlig citat och vad fina bilder, jag måste lära mig att ta mer och bra fågelbilder men det är svårt dom är så skygga och svårt att komma dem nära.

    Här har du fått till en hel del. jag har ännu inte en duva i min smaling och fågelungar är allt för söta.

    Läste en gång en bok om en rödhake som följde sin arbetsgivare - trädgårdmästaren över allt.

    Glada skånes fågel viste jag inte.
    MB

    SvaraRadera
  7. Jättefin text. Min fågel jag visar på Häxor&Änglar sjunger inte så mycket, men h*n gör mig glad & lycklig ändå. Fina bilder också.
    Kram

    SvaraRadera
  8. Så många fina fågelbilder, men jag undrar jag, vad det är som fashinerar mig så dant med kråkor? Flott foto!

    SvaraRadera
  9. Vad duktig du är att fota Karin.Ville bara önska dig en mysig kväll. Kram på dig vännen Ulrika

    SvaraRadera
  10. Herlige bilder av fuglene.Og så flott du skriver . Sitter og hører vpå dine fugler.Koselig.
    Ha en riktig fin uke.

    SvaraRadera
  11. Underbara fågelbilder.
    Skicka gärna mig ett mejl.
    annika@naturligating.se
    Jag menade väl med mitt tips bara så du vet.
    Klas Olsson har/hade jättefina paspatoramar.
    Hoppas att jag inte har gjort bort mig.
    Kram
    Annika

    SvaraRadera
  12. Vilka fina fågelbilder. Fåglar är ju lite svåra att fånga på bild.
    Jag ser i dittt förra inlägg att du skall ha utställning, jag blir full av beundran vad duktig du är.


    Ha en fortsatt fin dag
    Kramen/Gunilla

    SvaraRadera
  13. Underbara fågelbilder. Förstärker längtan efter våren. Men, jag tyckte att jag hörde en mycket försiktig talgoxes vårlåt i förrgår. Jag brukar räkna 16 januari som starttid, här uppe, för Talgoxens sång. Och när jag hör den blir alldeles lycklig. Ha det gott, Karin!

    SvaraRadera
  14. Så duktig du är på att fotografera, jättefina bilder.
    Ha en bra dag.

    SvaraRadera
  15. Vakre er de og bærer bud om en snarlig vår ! Stor klem!

    SvaraRadera
  16. Vad otroligt många olika fåglar du har i din trädgård! Och vilka underbara foton du har tagit av dem. Här har vi bara talgoxar och en och annan domherre... förutom kråkorna och skatorna förstås :-).

    Vad kul det låter med vernissage, jag förstår att du blev tillfrågad. Grattis! :-)

    Vet du Karin, det blir nån vajsing i stort sett varje gång jag kikar in hos dig. Jag har haft jätteproblem med min dator under hela hösten, och när jag bland annat kikar in på din blogg så stängs allting bara ner. Det här händer nästan jämt, och det är därför jag inte har kommenterat så ofta hos dig på sistone. Bara så du vet! :-)

    Många kramar
    Beatrice

    SvaraRadera
  17. Tack för en vidunderlig stund tillsammans med dig o dina underbara fågel bilder, du är fantastisk till att ordlägga dig, allt blir som en saga.

    Ja nog är det sant vad vore våran skärgård utan fiskmåsarnas skrik,o fågel kvittret som börjar när VÅREN är i sin allra första aning,så är det man tar så mycket bara för givet.

    Som alltid kul att tassa inom o kolla på ditt o datt. Massa klemar fra MONA

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>