8 januari 2010

Min första Fotoutställning…snart.

Det var svårare än jag trodde att hålla sig borta från bloggen, så det blir inte någon längre paus här. Jag får bara dra ner lite på tempot i hur mycket jag lägger in och besöker andra bloggar, så går det säkert bra ändå. Det är ju så roligt med kontakten med er goa bloggvänner.

j0283578 ClipArt

Sakta tempot lite…

Igår blev jag tillfrågad om jag vill vara med och ställa ut mina foton på ett Vernissage i Helsingborg, “Skaparljus”, helgen den 6-7 februari. Det är konstnärer och konsthantverkare från ett par kyrkor i sta´n, som ställer ut sina alster, och både proffs och amatörer får ställa ut. Så…ja, isåfall…varför inte? Kunde vara skoj att göra en sån sak och en liten utmaning i att ta sitt fotande ett steg vidare.

Collage foto1-1Vilken typ av ram blir snyggast till fotona och inte så dyrt? 

Tiden för förberedelser är inte så lång, och 75 % av det man ställer ut behöver man vara beredd att låta sälja, om någon vill köpa det. 

Så nu får jag kolla om jag kan skriva ut fotona på min skrivare hemma, bästa upplösningen, tänka på hur jag vill rama in dem, färdig passepartout eller själv skära till, storlekar, priser (vad i alla sina dagar tar man som nybörjare?),antal utställningsobjekt, vill jag helst ha dem på vägg, skärm eller bord, signatur…, bildtext eller bara titel….ja hur mycket detaljer som helst, som man inte tänker på förrän man skall ställa ut. Kul men mycket att hålla i huvudet. Får göra en Kom-ihåg-lista!

Collage 2

Skall jag köpa färdig passepartout eller göra egen?

Så är det någon av er som själva har ställt ut era foton vid något tillfälle så tar jag tacksamt emot goda råd.:-)

Skulle egentligen varit ute och fotat idag, och försökt få lite iskristaller på bild, men så slog huvudvärken till, så nu får jag vila lite och äta en lite sen lunch…Hoppas att vädret är lika vackert imorgon, så gör jag ett nytt försök då.;-)

/ Karin

17 kommentarer:

  1. Vad roligt för dig!
    Lycka till.
    Vet inte vad som är bäst eller billigast men det får du säkert tips om.
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  2. Men vad skoj för dig att få ställa ut.
    En utveckling som heter duga!
    Lycka till och det ska bli spännande att få höra om din utställning.

    SvaraRadera
  3. Åh, vad roligt för dig1 Grattis och lycka till, jag håller tummarna för dig.

    Kram Mona K

    SvaraRadera
  4. Vad kul det låter! Ser fram emot att få höra hur det går.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Så roligt och spännande. Jag önskar dig Lycka till!

    SvaraRadera
  6. IKEA - helt klart ett bra ställe att köpa bra hyfsat billiga ramar. ta med dig provbilder dit så att du kan se vilken färg som passar bäst.

    En inramad a4 med ram och perspato ta något mellan 450-650 kr. Tycker jag är rimligt.
    Självklat hade jag velat att folk betalade mer för en unik tavla men oftas brukar under 500 kr gå att sälja.

    Har du en serie av foto, kan det ju alltid var betal 3 få 4 st.

    Var ställer du ut?
    Om inte jag kan komma kankse min mamma har lust att komma och titta,
    Maria Berg
    Kul att du gillade tavlan.

    SvaraRadera
  7. Hej själv på dig,
    ville ha sovmorgon idag men jag är så stel i ryggen så jag var tvungen att gå upp.

    Klart du få fråga på angåend utställningar har inte haft så många men lite i alla fall. Tyvärr har inget blivit sålt, så jag är lite besviken men jag fick i alla fall en kund där jag varit hemma och fotat alla deras husdjur. Två hästar, hund 3katter och en kanin.

    Rosengårdskyrkan väcker många minne, jag höll till där rätt mycket när jag gick på gymnasiet, min allra första seriösa pojkvän, mitt då livs kärlek var SMU scout. Önskar att vi fortfarnde hade kontakt men han gite sig med en tjej från Kina och hon förbjöd ALL kontakt, vi får inte ens skriva mail.
    Tiden läker alla så, jag har slutat var arg och bitter men jag saknar honom.

    Trädgårdskursen är lite si så där med, når inte ut till kunder, har inte fått så många som går och då får jag inte heller respon på vad jag kan göra bättre - tråkigt men jag har sagt att jag ger den ett år och ser om jag hittar andra sätt att få ut den.
    Tyvärr har jag inte de summer pengar som krävs om man skulle verkligen marknadsföra den.

    Jag är glad, stäldle mig på vågen har lyckats gå ner 1,5 kg denna veckan. Måste ner ett gäng kilo så jag inte rullar fram.

    Önskar dig en händelserik men ändå lugn och fin helg.

    Kram Maria Berg

    SvaraRadera
  8. Tack för dina alltid så jättegulliga kommentarer inne hos mig,blir så glad. :)Guuuud va roligt karin,klart att du ska vara med.Tyvärr kan jag inte ge dig några tips på hur du ska göra,inte mitt område liksom. ;) Lycka till nu och ha en härlig helg goa vännen. Kramar Ulrika

    SvaraRadera
  9. Så spennende med fotoutstilling!
    Du har jo så mange fine bidrag !
    Ha en strålende helg i kulden, her er det - 28 gr. nå ! Dyrene har det vondt om dagen og mange mennesker også ;) Klem fra bestemor!

    SvaraRadera
  10. Så kul, självklart ska du ställa ut dina fina bilder, detta kommer att gå superbra, du är helt fantastisk med kameran. Detta blir nog bara din första, så kommer det flera! Jag glädjer mig till att höra hur det går. Lycka till och sköt om dig :)

    SvaraRadera
  11. Natti!
    Kul med utställning - jag har fortfarande lite tavlor upphängda i en blomsteraffär i Blekinge, och har ev ngt på gång till påsk...
    Apropå passepartouter - det är ingen höjdare att själv skära till om man inte har de absolut rätta grejerna, och är duktig med kniven/passepartoutskäraren.
    Clas Ohlsson (mfl) har syrafria passepartouter både i svart och vit och olika format, till ett bra pris.Ev är det inte heller så dyrt att gå till ett proffs(å andra sidan är en gammal barndomskamrat i branschen vilket också kanske kan påverka priset jag betalar...)Iallafall går det snabbt att gå till ett proffs, och det blir snyggt. Och passepartout, tycker jag att man absolut skall ha!
    IKEA har hyfsade ramar, men det är inte alltid de håller den kvaliteten man önskar - å andra sidan, det ska inte kosta en förmögenhet att ställa ut...Priser sätter man efter devisen att man inte skänker bort sina bilder/verk.
    Det var lite tips och åsikter från mig...
    Jag tackar så mycket för alla dina rara kommentarer på mina bloginlägg, och i morgon(senare idag) blir det lottdragning...7:e vinsten inpackad också.
    Ha det!
    hälsn
    AnnA

    SvaraRadera
  12. Så spännande med utställning och klart att du skall ta chansen när den ges! Håller tummarna att den blir till belåtenhet och ger ytterligare fotoutmaningar :) trots att du redan är sååå duktig.
    Ha en fin dag! /Bea

    SvaraRadera
  13. OH! Så roligt för Dig, Du är ju otroligt duktig. Njuter av Dina foton.

    Tummen upp detta behövde DU, jag tror att just År 2010 kommer att bli DITT ÅR Glädjer mig o önskar ALL framgång med vad detta kan leda till.

    Så kommer då den lilla pekpinnen TAG VARA PÅ DIG skynda långsamt DU är värdefull. VI är många som önskar dig LYCKA TILL Kram från Gun-Mona

    SvaraRadera
  14. Du, det låter verkligen spännande. Och härligt för andra att få tillgång till dina fina bilder. Synd att jag bor så långt bort.

    Jobba nu i lugn takt! Kram!

    SvaraRadera
  15. Hej. Tack för visiten och hälsningen på min sida.
    Vad roligt för dig med fotoutställningen. Jag håller tummarna fast jag tror inte att det behövs. Du är en mycket skicklig fotograf.
    Kram i massor! Janeth

    SvaraRadera
  16. Är så glad att jag hittat hit till din sida. Känner igen mig i mycket av det du skriver. Skall läsa mera sedan. Tack för att du delar med dig. Ha en fin kväll./Gela

    SvaraRadera
  17. Svar till Gela:
    Så roligt att du uppskattar min blogg här!Det gläder mig verkligen!:-)Såg att du satt dig som följare - Du är så varmt välkommen!Ha det riktigt gott nu i veckan!
    /Kram Karin

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>