27 januari 2010

Ihållande snö, äkta gammeldags varm choklad, upp-piffad tunika, vinst och mat till hungrande fåglar.

Oj, oj, oj, vad det har snöat i natt! Snölagret har fyllt på sig, och vintern verkar inte alls vilja dra sig tillbaka ännu. Det är bara att acceptera, och egentligen är det ju som det ska. Vintermånaderna är ju faktiskt till och med februari, men i Skåne märker Vi inte av det så ofta. Nu har isen till och med börjat lägga sig över Öresund, och det har den inte gjort sedan början på 80-talet, så då förstår Ni kanske hur unikt det är med denna vintern här i Skåne i år.

Heidi0124

De hade lovat snöstorm här idag men det har Vi tack och lov inte märkt något utav ännu.

 Heidi55

Det är däremot ypperligt väder att kasta snöboll i, göra snölyktor eller göra snöänglar i snön. Men det konstiga är, att trots att det bor jättemånga barn här på området, så ser man inte några barn som är ute och leker i snön när de kommer hem från skolan. När jag själv var liten älskade jag att bege mig ut i snön så fort skolan var över.

Heidi488 

Sitter bara barnen och hänger framför TV´n på eftermiddagarna tro? De behöver så väl vara ute i friska luften och röra på sig. Annars  är det inte konstigt att problem med både övervikt och annat dyker upp. Det är lite skrämmande att barn nästan knappt vet hur man leker, och hur man använder fantasin.  Som liten blev brorsan och jag uppmanade av mamma att gå ut och leka ett par timmar på eftermiddagen. Och efter en hel del lattjo i snön var det sedan så gott att komma in och fika med varm choklad och mackor, ibland nybakade kanelbullar!!!!Mums!

1aaachocolatgirlweggs-1

Dessutom var det lite kul för vi fick mixtra ihop chokladen själva till världens godaste varma choklad.

Till EN mugg gammeldags varm choklad:

2-3 tsk äkta kakao 

2-3 tsk socker 

evt 1/2 tsk vaniljsocker 

1 msk ovispad grädde 

2,5 dl het standardmjölk

Blanda alla de torra ingredienserna i muggen, häll på grädden och rör om till en smidig och jämn kakaomassa. Därefter häller man på den heta mjölken! Skummande och god! 

Detta var/är äkta varm choklad!!

Mums Filibabba!

8YCA1S25QTCAP73NR9CA08FN84CAFECS8WCA4V3NOZCAZAR1C4CAEG7ZCICAQQH5HTCA1R35DHCAA9AFWTCAN1UMXQCA69MWRTCAROWKFMCA4OWRWKCAZUD6L6CA16S33FCAZ34E3CCAXI2A27 

Nå, nog om detta. Jag lovade att jag skulle visa hur min jeanstunika blev efter att jag piffat till den lite. Jag gjorde det igår. Jag tänkte först göra lite pärlbroderier på den, men så sprang jag på nitar på Panduro, som de precis fått in, och som jag tyckte skulle passa perfekt på min tunika. Lite tuffare look som passar fint ihop med jeanstyget.

nitar 002-2

Jag satte nitar längs skärningen neråt från halsringningen och på översidan av ärmarnas nederdel.

nitar 001

Jag blev riktigt nöjd med den faktiskt! Va tycks?

Härom dagen vann jag en mössa i mjuk och härlig merinoull av Anemone med den söta och fina bloggenI Et Lite Hus i En Hage”. Se så söt den är. Här i en ljusgrå färg.

DSCF3186-1

DSCF3190

fargekart_easy

Jag har valt att få den stickad i den marinblå färgen längst upp till höger på färgkartan.

Tack snälla goa Anemone för denna fina mössa. Det ska bli så roligt att se den klar och prova den.

Heidi121

Nu får Ni alla ha det så gott Ni kan i vinterlandskapet. Här har det börjat snöa för fullt igen, och det blåser, så nu kommer kanske snöstormen? Nu ska jag fortsätta mitt letande efter ställen som skriver ut foton på syrafritt papper. (Jag har fått ett tips på ett ställe i Ängelholm men de är lite dyra för mig just nu.) Att de ska vara så svåra att hitta….??? Sen ska klockan målas…

Tillägg 2 tim senare:

Fick rusa ut och fylla på med solrosfröer på fågelbordet och i snön, för vilken snöstorm det har varit här och är fortfarande! Stora snödrivor och snö precis överallt. Koltrastarna sitter här utanför och letar mat febrilt. De stackarna är hungriga!

Koltrast 002

Herr Koltrast kommer ofta och sätter sig direkt under talgbollen, för att liksom norpa åt sig “smulorna från den rike mannens bord”. Alltid något…Det är svårt för honom att hänga i en talgboll som småfåglarna.

Det fodras ju lite mer för att mätta en så stor fågel. Tacksam flög Herr Koltrast ner i snön där jag precis hällt ut en hel hög med solrosfrön åt honom.Va han åt!!! Som om att han inte sett mat på länge! Jag vill ju att de ska överleva vintern här så de kan sjunga och drilla vackert i vår också.

Koltrast 001-1

Här har Han blivit lite mättare, efter en stor portion solrosfrön, men ännu finns några frön kvar… Han låter hälsa att Han är så tacksam för all mat Vi  hjälper honom och Hans familj med. Så snälla… glöm inte våra bevingade små vänner för de har det tufft i en vinter som denna!!!

 

/ Kramar Karin

10 kommentarer:

  1. Hej, hit har snöstormen kommit. Lagom när jag var ut och gå med hundarna så började det snöa. Man kände att man var levande. Var ändå skönt med en skogspromenad. Hoppas att du har det så gott. Chokladen skall jag göra vid tillfälle. /Gela

    SvaraRadera
  2. Hej där! :)
    Så fin den blev tunikan.
    grattis till möss vinsten, den var fin.
    Den där choklad drycken verkar vara jätte GOD.
    Nu verkar det vara snöbus i hela landet. Här går det knappt att se ut just nu.
    Ha det gott.

    SvaraRadera
  3. Hej Karin
    här har vi snöstorm, så fin mössa du har vunnit.
    Chokladen lät jätte god.

    allt gott önskar jag dig
    kram Catthie

    SvaraRadera
  4. Flott tunika du har fixet !
    Svarttrosten som vi kaller den her er en kjær gjest som kommer trofast hver vinter ! Ha en god og trivelig kveld ;)) Kram !

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig blogg du har. Jag blev på gott humör av att titta in här. Grattis till vinsten, det är alltid kul att vinna saker och vilken fin tunika du har gjort.

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Jag tror inte att barn kan leka som vi gjorde, det är mest datorer idag. Din tunika blev jätte fin.
    Vi har också fågelhus utanför köksfönstret och där ger vi de bevingade vännerna mat. De har det inte lätt nu med all snö.
    Kram/Helen

    SvaraRadera
  7. Oh vad du skrev härligt om barndomens underbara värld, jag tycker nog som du synd att barnen inte är mer ute o leker.

    Den chokladen värmde säkert,jag kommer även ihåg att vi fick röra ut (hm vi smakade nog litet det var ju så mumsigt med den röran)så kom mams med varm mjölk. Har aldrig haft vaniljsocker i måste pröva.

    Så fin din jeanstunika blev helt super.

    Koltrasten kommer att ge många konserter hemma hos ER när Våren
    är åter en del av vår vardag, Det går så fort rätt som det är knackar VÅRENS PRINS på vår dörr.

    I dag har vi ett underbart väder här i Götet o tror säkert Ni i Hälsingborg även har fått njuta av solen.

    Kramizzzzzzzzzzzar till resten av dagen o kvällen från MONA

    SvaraRadera
  8. Du frågade om det var en riktig ros i mitt förra inlägg,och jo det är det.Visst var den vacker,på sitt sätt. ;) Vad fin din tunika blev,jätteläcker. Ha en skön helg goa vännen. kramar Ulrika

    SvaraRadera
  9. Åhhh nu fick jag härliga barndomsminnen....när jag läste om ditt varm chokladrecept! Så gjorde vi alltid! Ha en fin dag! / Irene

    SvaraRadera
  10. Det var ju bara så att den där kakaomassan, den med grädden, inte blev kvar i koppen så länge. Jag tror jag alltid drack väldigt svag choklad. Ingredienserna låg redan i magen. Men gott var det! Och fint blev det med nitarna. Kram!

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>