15 januari 2010

Frustration, loppisfynd och två söta tunikor.

Nu var jag bara tvungen att hitta ett par nya plagg, gärna ett par tunikor att byta emellan. Jag är så trött på alla tröjor och t-shirts som är alldeles oformliga och visar alla “kärlekshandtagen” på mig ;-). Ibland är det bara så himla svårt att hitta kläder som passar och sitter fint…jag blir både ledsen och uppgiven. Idag behöver jag skriva av mig lite….

skärmaterial foto 002-1

Har försökt piffa upp lite runt tvättmaskinen i badrummet. Idag åkte alla papp-och plastburkar ut därifrån.

På grund av medicinen (antidepressiv) jag äter för utbrändheten har jag gått upp massor i vikt, ca 25 kg. Tur att jag är lång, så det fördelar sig lite mer än om jag varit kort. För knappt 15 år sedan var jag tvungen att medicinera för PTSD och depression, och då gick jag också upp 25 kg. När jag slutade med medicinen (SSRI- sk. lyckopiller)bantade jag rätt snabbt ner dessa kilona igen, och blev som vanligt. Den smala person jag är. Med en bra trivselvikt, som är rätt lätt att hålla.

skärmaterial foto 004 Egentligen är den söta hjärtduken en kökshandduk, men eftersom badrummet går i vitt och rött, så tyckte jag denna passade att ligga ovanpå tvättmaskinen som duk. Matchande disktrasa till. En julklapp vi fick av några fina vänner.

När jag för 5 år sedan dängde i väggen och blev sjuk och PTSD´n återvände, och egentligen behövde ta medicin igen, vägrade jag att göra det under det första 1,5 året. Just av den anledningen att jag visste att jag skulle gå upp en massa kilon igen, och få ytterligare besvär såsom halsbränna mm. skärmaterial foto 009

Tvättmedel i glasburkar ser mycket trevligare ut än tråkiga pappkartonger.

Men till slut var jag så dålig att jag bara var tvungen att äta medicin för att överhuvudtaget överleva. Så länge jag tar medicinen så är det helt omöjligt att banta ner kilona, även med Viktväktarnas metod. Kroppen fungerar inte på samma sätt, så länge jag äter medicinen. Läkarna säger att det beror på den effekt som hela hjärnan blir utsatt för av medicinen. Man kan inte särskilja vad den skall göra och inte göra i en viss del av hjärnan. Ett vanligt problem hos de som äter antidepressiv medicin.

Men… det är i alla fall inte roligt när man i vanliga fall är smal, att numera vara hänvisad till ett fåtal butiker med en liten avdelning med “kläder för kvinnor som tar plats”,  så fort man behöver handla något nytt i klädväg.

Lindex -  har “Generous”

Kapp-Ahl – har “XLNT”

Åhlens – har “Å+”

H&M – har “Big and Beautiful” ( inget vidare).

Butiken Zizzi, för stora kvinnor – men den lades ner efter nyåret här i Helsingborg.

Sen är det stopp på butiker. Trist!!! Utbudet blir så förskräckligt begränsat. (Det positiva är ju att klädinköpen åtminstone går ganska snabbt.)

skärmaterial foto 023 Denna tunikan köpte jag igår på Åhléns. Riktigt söt faktiskt i mönstret och i en tunn skön kvalité.

Varför tror tillverkarna av stora storlekar, att man vill gå i tältliknande kläder i färgerna svart, blått eller grått för att man är stor?? Oftast enfärgade också eller med horisontella ränder, vilket är rena förskräckelsen på en stor person. Suck! Jag förstår det inte!!

Man kan vara vacker trots att man är stor om bara självförtroendet finns där. Det har många kvinnor bevisat. Ex. Cyndee Peters. Hon är så vacker och har en sådan utstrålning trots att hon är riktigt stor!!! Men plaggen ska ju också finnas där med rätt skärning, mönster och kvalité/fall.

skärmaterial foto 031-2

En Jeanstunika hittade jag också på Åhléns igår. Jätteskön, men jag skall piffa upp den med lite pärlbrodyr runt halsringningen och sprundet neråt, har jag tänkt. Ett par svarta eller blå långa pants till kan nog vara fint.

Jag ser så många fräscha plagg, och om de bara kunde gjort dem lite större, så hade det passat stora kvinnor också. I vackra tyger och material, och söta mönster. Fast att man är stor vill man ju känna sig kvinnlig och vacker. Vem vill inte det?

Sen möter man så många dumma fördomar. Att alla som är kraftiga har sig själva att skylla för att de äter för mycket eller att man inte kan kontrollera sitt intag av mat eller sötsaker eller tränar för lite.(för en hel del är det naturligtvis så)

Men det är inte därför jag är kraftig. Jag var smal trots sjukdomen tills jag började med medicinen, men det vet ju inte folk i största allmänhet. Jag känner bara att jag lätt kan bli placerad i ett sånt fack. Som smal kan jag äta en hel del kakor och godis utan att gå upp i vikt, men nu vågar jag knappt/låter jag helst bli pga alla fördomar. Det känns obekvämt. Och så gör små medicintabletter sån biverkan…Det är konstigt och nästan paradoxalt.

Nå, nu ska jag visa ett par söta grejer jag köpte på loppis igår…

skärmaterial foto 012

Igår besökte jag en annan loppis/second hand-butik som jag inte varit på förut, Änglaverket, mitt i södercity i Helsingborg. Genast sprang jag på denna underbara gamla kakburk. Min mamma har liknande burkar hemma som jag tycker är så söta. När jag tittade närmare på den såg jag att den är gjord i Danmark. Inte konstigt då att den är så lik de min mamma har. De är också från Danmark.

skärmaterial foto 016

Titta bara på motivet på locket på denna burken, så söt den är, med de knubbiga fåglarna och fina bladen.

skärmaterial foto 018

Perfekt till skorporna. Den är söt att sätta fram som den är till eftermiddagsfikat. Storlek ca 26 cm. 50 kr fick jag ge för den och det är den verkligen värd!

skärmaterial foto 020

En liten fjäril pryder också burken. Till glädje för mig som är fjärilstokig ;-))).

skärmaterial foto 021-1

Nästa fynd jag hittade är gjord på Gävle porslinsfabrik en gång i tiden. 20 kr fyndade jag denna för….

skärmaterial foto 022-1

…ja just det, jag menar förstås detta vackra saltkaret. Det åkte genast upp på väggen över diskbänken i köket. Den är bara såå fin! :-)

Ja, detta var lite söta fynd från secondhand-butiken, ett par nya tunikor från Åhléns serie Å+, lite städning och dekoration i badrummet, och så lite klagovisor över stora kvinnors begränsade klädmarknad. Detta var på min tapet idag. Hoppas ni stått ut med blandningen.

Ha en jättefin dag allesammans!

8 kommentarer:

  1. Det är ju så trist med folks förutfattade meningar.
    Vilka fina fynd du har gjort. Snyggt det blev med dessa burkar i tvättstugan. Verkligen söta tunikor du har fått tag på.
    Önskar dig en fin dag.
    Kram

    SvaraRadera
  2. När jag ska börja skriva får jag syn på en mycket trött liten kisse-katt, stackars liten. Vad fina de är. När jag började äta antidepressiva mediciner gick jag också upp i vikt, ca 15 kilo och det var inte roligt!! Så jag lider med dig. Fina loppisfynd du har hittat!

    SvaraRadera
  3. Att det ska behöva vara så, att medicinen ska påverka vikten. Tycker att i dagens samhälle, med all den forskning som bedrivs, skulle en bättre medicin, mer direkt avpassad, kunna finnas. Du är duktig som orkar, men jag förstår att det inte är lätt. Att det dessutom inte finns vackra kläder i de färger och mönster du vill ha och människor med fördomar (det är egentligen mest synd om dem) är svårt. Ändå orkar du fixa fint och ta underbara bilder. Toppen! Kram!

    SvaraRadera
  4. Halloj!
    Förstår frustrationen, det blir ju inte lättare av att så många (kolla bara tidningarna) är så kroppsfixerade. Tänk om alla dög som de var om man hade andra mätverktyg, då skulle inte storleken vara viktigast, för det är klart att man påverkas av tidsandan, man är ju barn av sin tid.
    Men skönheten sitter inte utanpå, den finns i människan och det yttre betyder inget när man lärt känna en människa.
    Kul att du hittade 2 fina klädesplagg och jag tror det blir superfint med pärlbroderier, du får visa när du är klar.
    Ha en bra kväll.

    SvaraRadera
  5. Hej Karin!
    Nej, det där med kroppsformen och kläder är ju som det är, men en fördel med att ha lite kropp är att man har mindre rynkor som syns...Jag har väl samma dilemma med att vilja hitta kläder i rätt storlek, men jag brukar kunna hitta en del på Indiskan.Blommigt och lite bohemchict.Även fullvuxna kvinnor kan få vara snyggt klädda.
    Vilka fina loppisfynd du har gjort - jag blir också sugen på att åka och fynda - fast å andra sidan har jag gjort en del "fynd" i mina skåp, som jag glömt bort att jag hade...
    Trevlig Helg på dig!
    hälsn
    AnnA

    SvaraRadera
  6. Hej
    och tack för att du kolla in bloggen och ville vara med i tävlingen, det var gulligt.
    En sådan massa fina foton du har på bloggen och andra bilder med.
    Jag gillar när mann säger vad som ligger utterst på hjärtat just när man skriver. Det borde kanske mera göra.

    Ha en riktigt god helg
    kram

    SvaraRadera
  7. Hej där
    Först och främst vill jag bara säga dig nått du redan vet. Du är inte ensam om detta och vi är många som förstår dig. Jag har också gått in i väggen och har på grund av just okunskap förlorat både min man och de flesta av mina vänner. Så jag vet hur frustrerande allt är. Trist med medicinen, klarade mig utan tack och lov men fick gå en lång och tung väg för att nå där jag är idag men det var min väg och den gav mig en oerhörd styrka en känsla av att var oövervinnerlig. Jag hade problem tvärt om, när jag mådde som sämt sov jag aldrig och åt aldrig heller så jag såg ut som ett skelett. Det var inte heller så stiligt. Kämpa vännen och ge aldrig upp det går att ta sig frammåt, det tar bara sån jäkla tid och gör så ont. Hade dessutom turen att ha hjälp av en kvinna som var jätte duktig inom KBT. Det betalade jag själv, landstinget ger jag inte ett ruttet öre för.
    Jätte fina fynd också!
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera
  8. Hej Karin.jag vet precis hur du känner när du handlar kläder jag har samma problem ..Nej det är inte roligt att klä sig i ett stort tält bara för att man är lite rund..Finns så många fina kläder varför inte göra en storlek större,Hur svårt kan det vara?..Jag vet alla dessa jäkla mediciner jag proppat i mig är det kanske inte så underligt att kroppen inte mår bra...Ditt saltkar är urläckert vilket fynd!! Jag letar men tycker dom är för dyra på Tradera.men en dag kanske jag springer på ett=)
    Min Blogg vilar med mig,,men jag är snart tillbaka..Kram Till dig från mig..

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>