12 maj 2010

Regnvåta skönheter…

Hej på Er, alla härliga Bloggare!

Efter ett par dagar med sol och kvardröjande kalla vindar, så har då regnmolnen bäddat in allt i ett grått, blött, regntungt och iskallt väder. Hela himlen öppnade sig idag, och jag undrade lite försiktigt om det verkligen var nödvändigt att ta i så förskräckligt mycket på en gång!! Inget svar, så tydligen var det visst det, däruppe bland molnen…;-) BlodplommonblommoriregnA

Så ljuvliga är de små rosa blommorna på vårt söta lilla Blodplommonträd. Här med tunga regndroppar på lövverk och blommor. Blixten löste ut och avslöjade orange pistiller på blommorna.

Jag har under två veckors tid sett stora affischrubriker om att “Nu Kommer Äntligen Värmen!!”, “Ryssvärmen Är På Väg!!”, “20 Grader Varmt!!”

RegnindränktablodplommonblommorA

Nyduschade och fräscha får man väl säga att de små blommorna blivit. De ser nästan genomskinnliga ut av allt vatten de fått.

Och glatt tror jag på det förstås, för att jag så gärna vill att det skall vara så. Men likväl så uteblir den och lite besviken blir man allt. Jag skulle iväg till Höör idag, 8 mil ifrån där jag bor, för att ta fler blodprover i den utredning min läkare gör pga mitt väldigt låga blodvärde. Regnet piskade ner, vinden tjöt och blåste och förvandlade mitt paraply till något spretigt krokusliknande, och jag trodde nästan att jag för ett ögonblick var Mary Poppins som flög på himlen med mitt paraply.

BlodplommonblommaA

Denna lilla blomma påminner ju nästan själv lite om en dusch! Och mycket kraft har den i sig att bära upp den gigantiska vattendroppen som lagt sig i kronbladets fördjupning.

Väl på labbet på Vårdcentralen i Höör, undrade de om jag var fastande?? Neej, sa jag och tänkte på min goda frukost. “Ja då kan vi inte ta några prover på dig”, sa de sen, och jag insåg blixtsnabbt att min fine, gode, men överbelastade läkare missat att ge den informationen till mig. När de hörde att jag kommit ända från Helsingborg i detta ärende så fixade de så att jag fick en remiss med alla blodprover med mig, så att jag kan gå till närmsta Vårdcentral i Helsingborg och få proverna tagna istället. Skönt!

BlommandelönnA

Man ser och lär sig nya saker hela tiden. Denna vår upptäckte jag plötsligt att Lönnträden blommar! Hade jag ingen aning om! Så det måste förstås förevigas genom kameralinsen. Här kommer de nya bladen i något som liknar hösttoner.Så småningom blir de helt gröna, när solen får hjälpa Klorofyllet att ge löven sin friska gröna ton.

Ett härligt äldre par vi bodde grannar med i Höör, beslöt jag mig för att titta upp till, då mannen fyllde år idag.Passade ju bra att titta inom med en liten blomma då och växla några ord. Så resan var ju absolut inte förgäves :-)

LönnblomningA

Som här…lite mer grönt! Så vacker denna Lönnblomma kan vara mot den regngrå bakgrunden!

Väl hemma igen blev det att kura ihop sig i soffan och se på TV, lyssna till smattret på fönstret från regnet, och smutta på en latte. Jag var så sugen på att fota!Det har nästan blivit ett behov numera. Måltiderna ramlar ner på listan, och jag märker knappt inte när jag skapar att jag ens är hungrig…Så roligt och uppslukande kan man tycka att Skapandet är. Så några bilder blev det allt av regntunga blommor och blad idag.

regnvåtlönnblommaA

Här en liten nykomling, som knappt har börjat blomma ännu, och med ett sött litet lönnblad ovanför så att vi andra inte ska missta oss på vilket träd det är som har så vackra blommor.

vissnadevåtalönnblommorA

Precis vid sidan av, var dock resterna kvar av en överblommad Lönnblomma. Här hänger regndropparna som små glaspärlor på blomskaften.

VåtnarcissopärlhyacintA

Under Blodplommonträdet växer det massor av Narcisser, vita och blå Pärlhyacinter. Denna narcissort hänger med huvudet som ett paraply och slipper förstås att få vatten i ögonen!

P5120906aB

Inomhus vill jag förstås ha lite blomsterfägring också.Så jag handlade med mig hem en näpen variant av Våreld härom dagen.Namnet la jag tyvärr inte på minnet. Blommor i en ljus och kall rosa, gör att den ser så härligt fräsch ut.

P5120907ab

Ja faktiskt nästan som en Ros, eller vad säger Ni ?

Nu skall jag mylla ner lite fröer av olika slags sommarblommor i små torvkrukor. Jag är sorgligt sen med allt i år, men det kan inte hjälpas. Det blir vad det blir!

Ha en riktigt fin Kristi Himmel Färds Dag och en åtföljande skön och avkopplande helg !

Till sist, en liten vårhistoria/poesi, direktpublicerad från min fantasi…

Dyrbara Livsdroppar

“Dripp Dropp, Dripp Dropp…Kluckandet hörs från tusen och åter tusen törstiga Blomsterstrupar ochTrädhalsar. De sväljer Livets starkaste och nyttigaste Dryck. De berusas av ren skär Glädje, och Regnet forsar ner längs Grenar och Blomstjälkar när de Förtjusta gestikulerar och Dansar runt i Vinden. Det bubblar och vibrerar i varje Blomsternerv och Bladnerv av den Magiska Drycken som får Blomknopparna att svälla och explodera i en Vild Blomsterkavalkad. Små Droppar i Tjänst, Dripp och Dropp, har fullt upp att göra och rusar In och Ut genom Kronblad och Pistiller. Smyger in bland Bladen, fräschar upp och gör Vårfint. Droppfyrverkeriet görs redo för att avfyra Ljuvliga Dofter och Regnbågsblixtar, som tar fram den alltid lika Välkomna Vårblomningen!”

Copyright Karin Wennerhult 2010.

magnolia05 

En varm kram till Er var och en i det kalla regnet! / Karin

13 kommentarer:

  1. Hej,,trist att det blev så hos din läkare,,men du fick ju träffa födelsedagsbarnet och det var säkert trevligt..Jag skickade ett mail:)

    Har bjudit in dig till min andra blogg men jag ser inte att du hälsat på..Kanske min mail till dig inte kommit fram?
    Nu önskar även jag dig en skön helg..Kram Susanne

    SvaraRadera
  2. Önskar Dig en riktigt skön helg också, och TACK för din underbara blogg - här blir man lugn och varm i hjärtat!

    SvaraRadera
  3. Vill önska dig en riktigt trevlig helg. Kram/Gela

    SvaraRadera
  4. Vilka härliga bilder du bjuder på.;) Vad tråkigt att det blev så där på vårdcentralen.Ja,ja men då fick ju ett par vänner finbesök av dig istället,kunde väll inte bli bättre.;)Ha en riktigt skön långledighet vännen. Kramar Ulrika

    SvaraRadera
  5. Hej Karin..Det är till den adressen som jag skickat till dig..kanske hamnat i skräpposten?
    Kolla igen jag har skickat inbjudan igen..kram till dagen..Nu kommer snart Mamma och bröder på en fika :)

    SvaraRadera
  6. Åh vad jag gillar dina bilder... och musiken på din blogg. Bara så du vet! Det är ofrivilligt jag inte har varit inne hos dig och kommenterat på ett bra tag. Det har varit stört omöjligt att öppna och kommentera ett bra tag hos dig. Men är glad om det fungerar nu.
    Kram Ingela

    SvaraRadera
  7. hej karin
    Tusen tack för dina rara ord och välkommen som följare hos mig...jätte kul att du deltar i min lilla utlottning. nu måste jag fortsätta titta runt i din fina blogg, vilka vackra foton jag sett redan nu...
    ha en skön helg
    kram pia

    SvaraRadera
  8. Alltid lika underbart, både ord och bilder. Men vilken bomtur, gott du slipper köra så långt igen. Ha en fin kristihimmalfart du också :)

    SvaraRadera
  9. Blir glad här inne i din underbara blogg! Håller med dig om rubrikerna.Var är sommarvärmen Kramar Susanne

    SvaraRadera
  10. Hej så glad jag blir att Du varit inne och kikat hos mig och vill vara med i min lilla utlottning.
    Fina bilder Du visar nu måste jag kika vidare hos Dig.
    Kram Lena

    SvaraRadera
  11. Hej Karin!!
    Å, vilka fina bilder du tar!!
    Jag vill köpa mig en bra kamera. En som inte är allt för avanserad utan en som är lätt hanterlig men som tar bra bilder. Har du nått förslag? Typ som en första kamera!?
    Å, vilken miss. Har oxå varit med om det. Tur att du kan lämna dem senare & nämre!!
    Hur mår du??
    Önskar dig en underbar Helg!
    Varm kram Tina

    SvaraRadera
  12. Så nydelige bilder du viser her! :)

    Koselig at du vil være med i give awayen min! Ønsker deg ei riktig fin helg!
    Klem

    SvaraRadera
  13. Varsågod:-)
    Så trevligt och höra fågelkvitter när man besöker din blogg. Idag har det man inte hört mycket av det kan jag lova...bara mörkt och grått ute:-/ Men tack vare lite regn så börjar det nu bli mycket grönare ute för knoppar har börjat slå ut på buskar och träd och gräs har börjat växa. Våren kom lite sent i år här, men tur att den har kommit överhuvudtaget. På vissa norska bloggar så har jag läst om att dem fortfarande har snö och det kommit nytt med snö på ställen i Norge. Låter mindre trevligt.

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>