19 april 2010

Fototriss & vårkläder

Hejsan allesammans!

FOTOTRISSEN denna veckan har temat “Metall”. Här är mina tre bidrag:

kopparklocka

En gammal kopparbjällra

Mässingskläpp

En mässingskläpp

SilverarmbandPcoll

Mitt Pandoraarmband. Alla berlockerna är i 925 Sterlingsilver. Detaljer i zirkoniasten, guld (ex.T:et), diamant samt ädelstenen Peridot.

VÅRKLÄDER

Nu var det kris i vårgarderoben. 10 kg minus märks på kläderna och det är jätteroligt! Men de gamla kläderna sitter nu som säckar, och jag ville ha något fräscht att ta på mig till fest nu i helgen bla. Så det blev en utflykt till Familia i Hyllinge, 1 mil utanför sta´n. Där finns min Favoritaffär. Hittar jag inte kläder någon annanstans så hittar jag alltid något fräscht där. Det är butiken Cassels jag talar om. Denna gången kom jag hem med en hel hög kläder därifrån. Priserna är bra också, visserligen högre än KappAhl och Lindex, men å andra sidan så är det kvalité på det man köper där, och definitivt lägre priser än i exklusiva boutiquer.

rutigklänningcoll2

Denna ljuvliga tunika i mellanbrunt-& turkosfärgat på vit botten, hittade jag på Cassels, lite sött flickaktig. En kortare stickad kofta (tyvärr ser den klarblå ut här; den är snarare petrolblå eller djupt turkos) att ha till om man blir lite frusen på kvällskvisten.Jag föll för tunikan pladask.Den är bara “Jag” så mycket! Hade på mig den på festen i helgen tillsammans med ett par mörkbruna tights och jag bara stortrivs i den!

detaljercoll3

Spetsen som syns nedanför tunikakanten, är en underklänning i viskos som jag hittade hos Joy.Jag känner mig mer klädd med en sådan under och kläderna sitter vackrare på. Gillar de stora knapparna på både tunikan och “bolerokoftan”. Accessoarerna hade jag sedan förut. Den turkosa medaljongen såg trist ut så jag limmade på ett liten spetsband (fr 1800-talet, japp!!) för att piffa upp den.

safariklänningcoll3

En safariklänning i brunt med knytband hittade jag också. Underbar tät bomullskvalité! För många år sedan köpte jag mycket kläder i Safaristil men har sedan inte sett dem på länge, och så har jag ju de senaste 5 åren inte gått i dem heller. Jag älskar dem! Ett par beige jeans med söt brodyr på fickorna fick följa med hem också.

missfärgadspetsljusblåram

Min sköna jeanstunika som jag sydde på spets på ärmar och nederkant, fortsatte fälla så mycket i tvätten att spetsen nu blivit missfärgad och är ljusblå. Jag har försökt att bleka den med Java (klorinsort) och Vanish, men missfärgningen är fortfarande lika ljusblå. Jag får nog sprätta bort spetsarna, men tror Ni att jag kan tvätta dem i vanligt Klorin utan att de blir förstörda? Om någon har tips på vad som skulle kunna hjälpa så får ni gärna skriva några rader. Det tas tacksamt emot! ;-)

scilloripark1

På väg till festen i helgen gick vi igenom en av Helsingborgs alla vackra parker. Här åkte mobilen fram i brist på bättre. scillor i massor!!!

Ja, det var allt för denna gången. Nu skall jag strax iväg och öva med Gospelkören…Ha en fin kväll allihop!

Kram Karin

19 kommentarer:

  1. Det var väldigt klara och lysande färger i dina metallbilder. Snyggt.

    SvaraRadera
  2. Hi Karen... thank you for visiting the house in the roses... I have added your lovely blog to our list.... hope to see ours in this lovely place of yours as well ;)

    Greetings...

    cielo

    SvaraRadera
  3. Hej Karin vännen!
    Grattis till viktnedgången =) Det va inte lite du gått ner =) Va fina kläder! Underbara färger!!
    Hoppas du mår bra vännen & att du får en fin tisdag!
    Tänkte fråga vart du gör dina bilder? Picnik, photoshop..????
    Varmaste kramen till dig vännen!!
    // Tina

    SvaraRadera
  4. Hej där! Vilken fin och kreativ blogg du har...kan inte något om allt det du får fram på bloggen..kanske måste lära mig vad det lider...
    Vackra bilder och mycket inspiration...tack för titten! kram Torprosen

    SvaraRadera
  5. Härlig metalltriss!! Gillar särskilt den första bilden på bjällran. Minner om kossorna hemma i Sydjämtland.....

    SvaraRadera
  6. En riktigt vacker triss. Så snyggt ditt armband är och jag gillar verkligen den gamla kopparbjällran. Mycket snyggt fotad.

    SvaraRadera
  7. Vad fina kläder du har köpt,såå roligt att du har gått ner i vikt,vad duktig du är,behöver jag ochså,får nog ligga i vassruggen i sommar. ;)Ha en riktigt bra dag vännen. Kram Ulrika

    SvaraRadera
  8. Tjusig triss med härliga färger!

    SvaraRadera
  9. Åh, vad härligt att gå ner i vikt(och kanske peppande för mig, som gav min spegelblick en grimas, sist jag provade kläder på Indiskan, och inte köpte något...)...
    Prova att sprätta loss spetsen och lägg den bara en liten stund i klorin, för klorin är väldigt frätande också...Det är mitt råd...
    Förr, när jag hade småbarn, brukade jag bleka svåra fläckar på ljusa matrial, med en ytterst liten mängd klorin. Eller så kokade jag upp mjölk, som jag lät svalna av, och lade kläder med t ex blåbärs- och bananfläckar på.Mjölken drog ur fläcken från kläderna - hur vet jag inte?...
    Ha en bra dag!
    hälsn
    AnnA

    SvaraRadera
  10. GRATTIS Karin 10 kg du milde vad du har presterat, TOPPEN
    Jag skulle önska jag var så duktig.
    Vackra kläder du köpt, ja det är klart man vill få litet nytt när man har gjort så bra ifrån sig GRATTIS än en gång.
    Ja alla vackra blommor som nu kommer i ER trädgård ++++ ger dagen en extra go tanke till allt det vackra som bara kommer upp ( ja ja kärlek även)från ingenstans. Förstår att du NJUTER Tummen upp
    Kramar från Götet

    SvaraRadera
  11. Jätteroligt du vill vara med i min utlottning...:) Underbart vackra foton du visar!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  12. Sååå vackra bilder du fotat, visst är det härligt när man kan se det vackra i det lilla.
    Snygga kläder har du hittat också.
    Jag brukar lägga det som jag vill ta bort missfärgningar eller fläckar på i en hink med klorin + lite vatten, sen kan det få ligga där något dygn, speciellt om det är vitt.Sen är det bara att tvätta ur.
    Kul att du är med i min utlottning.
    Ha nu en fin vecka
    Kram
    Annelie

    SvaraRadera
  13. Oj vilken vacker scillamatta! Önskar verkligen våren kunde skynda på lite här uppe i norr! Superfina bilder!

    SvaraRadera
  14. Underbara bild med blå blommor,
    en liten föraning om sommaren;)
    Eller är det vinter igen?
    hustaken är vita...

    TACK för mycket inspirerande kommentarer på mina foton.
    Mycket uppskattat

    Marita

    SvaraRadera
  15. Vad underbart det måste vara att ha gått ner 10 kg. Bara det kan ju göra att man mår bättre. Fina metallbilder du visar upp. Kan tyvärr ej hjälpa med vad du kan göra åt spetsen som missfärgats. Hoppas du får en fin fin kväll/Gela

    SvaraRadera
  16. Hej hej!

    Åh vad kul att du hitta till mig och vill delta i tävlingen. Trodde inte att det skulle bli så svårt att få folk att delta, men det har det varit faktiskt:-)Jättefin blogg du har.

    SvaraRadera
  17. Bilderna i metalltrissen har så varma färger, de riktigt utstrålar värme.

    Fina kläder har du köpt och vilken glädje att få köpa kläder av den anledningen...att du gått ner så mycket i vikt!! (det är inte kul när det är tvärtom).

    Jag är mycket fascinerad av de färger som naturen kan bjuda på och allra mest de blåa färgerna. Scillorna du visar är ju så blå så det nästan "gör ont i ögonen". Otroligt vackert!

    Mysig fredag och trevlig helg önskar jag dig.
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>