16 oktober 2009

Trädgårdstema - TRÄDGÅRDSBÖCKER

TRDGRD~2 Jag är med i  Maria´s trädgårdstema på tisdagar. (Denna gången kommer mitt bidrag lite sent pga sjukdom.) Klicka på bilden här ovan om du vill veta mer vad det innebär. Denna gång handlar det om trädgårdsböcker. Du hittar fler intressanta böcker och länkar på Maria´s sida. Jag har ett par absoluta favoriter jag gärna vill tipsa er om. Inspirationsböcker till att skapa sin drömträdgård och med en massa praktiska tips.
Den första boken heter “Trädgårdsdesign – för en vackrare hemträdgård”, utgiven på Förlag Stockholm Bonnier Fakta År 2009.Författare är Ann-Christine Rosenholm och Dan Rosenholm
 Rosenholm_Trädgårdsdesign_omslag.indd
Denna boken är jag tyvärr inte ägare till, ännu, men så snart det är möjligt skall jag skaffa den. Den lånas flitigt av mig på biblioteket, så den bor nästan hemma hos mig ständigt.
Det är en härlig och väl genomarbetad handbok i att skapa sin drömträdgård. Den visar många olika trädgårdsrum, dess arkitektur, växter, olika detaljer mm. Steg-för steg-beskrivningar av vägen till drömträdgården genom planlösningar, oavsett klimatzon och storlek. Dessutom finns ett växtkapitel där perenna växter dominerar.Jag älskar personligen denna bok, som är en utav de bästa trädgårdsböcker jag läst i ämnet när det gäller planerandet och uppförandet av en egen trädgård. Jag kan varmt rekommendera den.
Här kan ni läsa och se mer av innehållet och foton i boken.Presentationen görs av författarna själva.
Nästa bok jag vill rekommendera är boken med titeln “Trädgårdens praktfulla primadonnor och stolta statister”, utgiven på förlaget Stockholm BW, år 2005.

ATrädgårdens praktfulla...
Här följer förlagets egen resumé och beskrivning:
“158 olika växter till din trädgård!
Med hjälp av denna guide till rabattens alla färger och dofter kan du skapa din egen drömträdgård. Här har författarna samlat några av de vackraste trädgårdsväxter som finns praktfulla primadonnor såväl som stolta statister.
Tanken är att boken ska ge dig lust och inspiration när du planerar din rabatt, oavsett om du funderar på att skapa en alldeles ny eller förändra en som redan finns i din trädgård.
För att göra det ännu enklare för dig att välja finns dessutom alla bokens 158 växter samlade i en snabbguide. Här ser du bland annat när de olika växterna blommar, hur höga de blir och vilka som står gröna hela året.
Längst bak i boken hittar du också förslag på tre färdiga rabatter. Du kan plantera dem som de är, plocka delar av dem och sätta in i din egen rabatt eller helt enkelt ha dem som inspirationskälla när du själv ska skapa din trädgård.
Cecilia Eklund är copywriter och Ulrika Grönlund produktionsledare på en reklambyrå i Malmö. Båda har ett stort trädgårdsintresse och har ritat och anlagt flera trädgårdar. Bokens fotograf, Anna Clarén, är frilansare och bosatt i Stockholm.”
En underbar bok med fantastiska bilder! Jag sitter ofta och bara bläddrar i den och njuter. Bara att titta på bilderna ger stor behållning.De är konstnärligt fotade och i en otrolig skönhet och prakt.  Denna rekommendera jag också å det allra varmaste! Jag har hört att boken är slutsåld på förlaget och jag vet inget om ev planer på nytryck, men just nu går den att få tag i till fantastiskt låga priser. Så passa på att införskaffa denna ljuvliga bok om du ramlar på den.
God läsning önskar jag er!

4 kommentarer:

 1. Hej Karin! Just nu faller den första snön här...Kransen jätte enkelt..Tar bara löven och lägger dom i en hög i handen sen tog jag ståltråd rakt igenom högen sen hänger dom på tråden som på ett halsband drog i hop när jag fått tillräckligt,,precis som ett halsband! ;) Jätte enkelt..Kram till din dag! Susanne

  SvaraRadera
 2. Hej Karin!
  Din andra bok, finns också hemma hos mig.
  Läckra foton att inspireras av i den.
  Trevlig Helg på dig!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 3. Himla roligt att du hänger på, jag har min länk öppen under hela veckan.

  Hoppas verkligen att du mår bättre nu.
  Måste genast beställa på biblioteket dessa två - låter verkligen spännande så dom skall jag titta i.

  Trevlig helg, MB

  SvaraRadera
 4. Sitta långa vinterdagar och bläddra i trädgårdsböcker är ju bara underbart. Tack för boktipsen, bara att se fotot av frittalarian frestar ju till läsning. Får se vad jag kan hitta i Norge, men det finns ju butiker på nätet - jippie !!

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>