25 oktober 2009

Söndagsreflektion – Drömmar & längtan

Photobucket

Idag är det en sådan där dag, då inte så mycket händer. Det är söndag, det är tyst, folk vilar efter festerna, för somliga är det trist, andra får ett välbehagligt lugn. Ute är det grått och blött, inte vill man ut heller, ska man bara alldeles deppa ihop?

Det är kanske där hjärtat börjar tala…längtan börjar uttrycka sig och drömmar knackar på…då kanske man sätter sig i den mjuka fåtöljen, sätter på lite lågmäld musik, gör en kopp te, tänder rummet fullt med levande ljus och kurar ihop sig under pläden. Eller så beger man sig direkt till drömplatsen…i en välskriven, skön roman…eller i sin ombonade mentala trädgård där hängmattan är uppspänd inbjudande mellan äppleträden eller rent fysiskt någonstans. För att drömma och längta. Vissa ser med förakt på dagdrömmeri, det blir ‘överspänt’ och ‘sagoromantik’.Men de platserna är nödvändiga att vara på ibland, för att må bra.

1.

Photobucket

2.

Photobucket

Säg den örn som inte längtar efter att kasta sig ut från klippan, breda ut sina vingar och glida över  hela himlavalvet , och få flyga snabbt fram. Åter och åter. Den kan sitta länge och drömma, ibland måste fjädrarna bytas ut, innan den åter kan flyga långt iväg. Drömmar kan bära oss länge och ge oss mod att flyga. Bara en människas egen själ vet vilka drömmar som finns där och vilka som ska förverkligas. Drömmer man inte, så kan man inte heller förverkliga. Och alla drömmar ska kanske inte förverkligas utan bara finnas där och ge mod och tillförsikt.

Det fanns en författare och poet, vid namn Olle Svensson, från Ludvika, som uttryckte det så här i en utav sina dikter:

“Vi måste ha en längtan för att leva, en längtan för att inte kvävas i vanans gråa rytm och sitta som torra mumier med döda ögon. Vi måste alla i den mörka muren ha några lösa, försåtligt dolda tegelstenar, som vid behov kan tagas bort och öppna utsikt mot det vida havet. Vi skall ej fly. Nej. Vi får inte fly. Vi måste bara äga ett utanför, ett hav, en utsikt, ha något annat, något bortom, ett söndersågat galler på vår cell, som ingen vet”. 

3.

Photobucket

4.

Photobucket

5.

Photobucket

6.

Photobucket

Jag instämmer med honom. För mig är platsen havet rent fysiskt och är jag långt borta ifrån det så får jag bege mig dit mentalt.

Har du någon sådan plats dit du beger dig och drömmer, fysiskt eller mentalt?

Not. Alla foton utom det översta är från mina album “Bänken i skogsgläntan” – Nr1.  “Den stora Trädgårdsfesten” – Nr. 2+3.  “Fyrens fönster mot norr” – Nr. 4+5.  “Lusthusets fönster mot Kattegatt” – Nr 6. För fler foton därifrån, vänligen gå till albumen i sidebaren.

8 kommentarer:

 1. SÅ fina bilder, ger en verkligen möjlighet att resa i tankarna. Jag hade en plats som jag gav mig i väg till i tanken det var mammas vardagsrum, sedan var jag i en plats i skogen men nu har jag ingen plats men gillar att drömma i sömnen om jag då inte drabbas av mardrömmar. KRam

  SvaraRadera
 2. Du skriver så fint och delar med dig av dina vackra bilder. Tack! Och visst, vad vore vi utan våra drömmar?

  SvaraRadera
 3. Hej Karin,
  Vilka tänkvärda ord.
  Ha en fin vecka du också.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 4. Fina romantiska bilder du visar! Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Så fångande och tänkvärt du skriver! Bilderna är så talande till din text och underbara inramningar!
  Njuta, vila, drömma och att få leva på hoppet, är några delar som livet består utav och det skall vi väl ta till vara.
  Kramen /Bea

  SvaraRadera
 6. Så vackra bilder och vilket poetiskt språk du har! Önskar dig en riktigt mysig kväll, kram Eva.

  SvaraRadera
 7. Alla har vi nog en plats som vi längtar till eller flyr till när allt känns jobbigt..Det är skönt att få vila i sina egna tankar och att ha drömmar även på dagen utan dom tror jag att jag skulle dö..Massa fint du skriver ..Kram

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>