16 oktober 2009

Blooming Friday - rosendroppar

Sent på dagen kommer jag med mitt lilla bidrag till Blommig Fredag. Det har regnat och regnat, och eg hade jag planerat att åka till ett ställe i närheten och fota, men jag ville helt enkelt inte ge mig ut i naturen denna regniga, blöta dag.
Det är seneftermiddag nu, och det har äntligen slutat regna. Jag tassar därför ut i trädgården och tar några bilder av de regntyngda blommorna. Här kommer lite snabbfoton på dem! Ni glömmer väl inte att ni kan förstora bilderna genom att dubbelklicka på dem? De gör sig bäst i större format.
PA168729A
Rosorna fortsätter att slå ut. Vi har inte många kvar men det är ett-par rosor på varje buske som gärna vill blomma mer trots frost ett par nätter. Denna är eg mörkröd, men har blivit ljus i exponeringen. Bildredigeringen ville inte låta mig justera detta, så då får det väl vara då. Tänk mörkröd! :-)
PA168730APå något vis klär rosor så bra i regndroppar. Som man brukar säga; allt klär en skönhet!
PA168731A
Jag har en speciell förkärlek till dessa gula rosorna. Den lilla rosaröda rodnaden som kommer på bladspetsarna är bara så söt.
PA168765A
Äntligen har våran Asterbuske börjat slå ut. Oj, vad den har dröjt. En pytteknopp tittade fram för flera veckor sedan men sedan tycks inget ha hänt. Nu kommer det fler blommor ser jag, men lite sent…Nattfrosten har redan börjat…
PA168766A
På samma buske kommer blommor i violett också. Det är så snyggt när det är blandade färger i blått och lila tycker jag.
PA168768A
Den största vinnaren av dem alla i min trädgård, är denna Husarknapp. Den VÄGRAR ge upp. Nu har den blommat överflödigt med blommor i ett sträck från början av april och nu är vi långt in i oktober. Jag har aldrig haft en liknande sommarblomma förut som stått sig så länge. Tala om  ÖVERLEVARE!!
PA168769A
De helröda rosorna bjuder också på en blomma här och en blomma där.
PA168770A
Den rosaröda rosen bleknar mer och mer och som vissen ser den ändå vackert pastellfärgad ut. Även det vissna kan se vackert ut tycker jag. Jag gillar färgerna i denna!
PA168771A
I hela trädgården bor det en stor koloni av nyckelpigor. Fortfarande sitter säkert ett hundratal kvar på blommorna. Undrar vad de gör? Om de sover eller väntar på att dö? Här sitter ett litet par ihopkrupna i den lilla prydnadsenen på framsidan av huset.
PA168772A
De har i alla fall gott om vatten att dricka. Bara att krypa till närmsta vattendroppe…
Med denna enkla kavalkad av bilder från en regnvåt trädgård, en ruggig höstdag, önskar jag er alla en riktigt skön, mysig och avkopplande helg!

10 kommentarer:

 1. Åhhhh kära kära livsluft... Din blogg är som en engelsk trädgård, och jag älskar ljudmattan Du har lagt i bakgrunden. Mycket mycket sinnligt!!

  Agneta

  Tack tack för Dina goa inlägg på min blogg!

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara rosor du har, som dröjer sig kvar - det är bara att njuta så länge det varar. Helt underbara bilder!!!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 3. Enkla kavalkad, du har ju massor som blommar fortfarande!! Gillar dina tvåfärgade aster, visste inte det fanns, se där, önskelistan växer ( men inte trädgården, suck..). Hoppas du har det bra och får en fin kväll :)

  SvaraRadera
 4. Oj, att du har kvar så mycket trots frosten. Hos mig strök det mesta med. Husarknapp har jag haft tidigare men inte i år. Ett år blommade de till veckan innan jul så har du tur får du njuta av dem ett tag till.

  Ha det så bra!
  Ulrika / Inreda Ute

  SvaraRadera
 5. Blommor fortfarande, helt fantastiskt.Det funkar på jobbet att vara där heltid (jag funkar) problemet kommer när man kommer hem och familjen tror att det fortfarande finns en piga hemma om dagarna som lagar mat, diskar städar, tar hunden, letar efter försvunna saker, vara vacker samtidigt som jag vill leka med barnbarnet och sedan blogga. Då är det vissa problem, har svårt att gå ner i varv. Idag tog jag iaf tag i damsugaren och röjde av lite så kanske jag får familjen en tur till Stockholm på shopping så jag kommer ut lite, ja hoppas kan jag. Tack för att du frågar.KRam

  SvaraRadera
 6. Vackert, vackert! Tänk vad tappra dessa överlevare är! Och nyckelpigorna som kämpar in i det sista...vad gör de om vintern? Måste ta reda på det.
  Ha en fortsatt härlig helg!

  SvaraRadera
 7. Underbara och fräscha blomsterbilder. Vilka tåliga rosor du har! Här har det också regnat oavbrutet. Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Du visar alltid såååå fina bilder du.Du är verkligen ETT med kameran.Jag kikade lite längre ner i din blogg och fick veta lite mer om dig,kul.Ha nu en skön helg käre vän. Kramar Ulrika

  SvaraRadera
 9. I really like the aster shots, they are gorgeous. And that last rose -- shot through with so many beautiful colors.

  SvaraRadera
 10. Åh, vad vackert, Karin!
  Åh, du fick också med Maria nyckelpiga, denna lilla söta och nyttiga insekt.
  Ha en bra dag!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>