6 oktober 2009

Helgutflykt till Slottstallet Möbler & Interiör & statyer med reklam

Min tvillingbror var och hälsade på oss i helgen. Han var naturligtvis väldigt nyfiken hur vi fått det i vår nya lägenhet, då han inte haft möjlighet förrän nu att hälsa på oss här. Vi ses inte så ofta eftersom han bor i Oslo sedan många år tillbaka, utan det brukar bli vid jul och lite små snabba visiter i samband med besök hos våra föräldrar i Blekinge. Därför var det speciellt kul att få rå om honom hela två dagar och få lite mer tid tillsammans.

Ett vackert blomsterarrangemang fick vi som inflyttningsblomma av min bror.

Helgen har ju varit regnig och kopiöst blåsig, men för att slippa att bara sitta och uggla hemma inomhus, så beslöt vi oss för att åka till Höganäs och titta in på Höganäs Design Outlet. De har försäljning av porslin & glasprodukter mm fr Höganäs keramik, Littala, Boda Nova, Kosta Boda, Arabia, Fiskars mfl. Ja, någon skoaffär och klädaffär finns där också.Vilket utbud!! 1.a sortering till något lägre priser än i butikerna och 2:a sortering på vissa saker till relativa fyndpriser.


Höganäs Design Outlet, Foto: Frida Berglund


Det blev mest 'ögongodis' för oss, fast vi köpte varsin röd höganäsmugg fylld med (riktigt)godis + lock till. Se bild här ovanför. Det kunde vi inte motstå då det var ett kanonpris på detta! Min bror fick ett stort glasfat, märke KostaBoda med limefärgat svepande mönster på en del av ytan, som födelsedagspresent utav oss, när han nu ändå är här. Såna grejer är omöjliga att skicka med post. Supersnyggt att både servera mat och frukt ifrån och annat. Här till vänster ser ni en bild på fatet:

Efter att ha sett Höganäs på längden och tvären, mer eller mindre frivilligt, då vi körde och irrade runt i alla väderstreck, efter en inredningsbutik med namnet "Slottstallet Möbler och Interiör" så hittade vi äntligen dit.

Det låg långt ute på åkern, mot Farhult till. Hur mysigt ställe som helst! Butiken är inrymd i ägarnas 4-längors gamla skånegård, med en idyllisk liten innergård. Möbler och inredningssaker finns på två plan i en del av ena längan, och helt ljuvliga sådana. Vi "rekade" mest lite, men jag kunde såklart inte åka hem utan att ha någon liten sak med mig därifrån. Det blev ett litet ljusfat och ett par glaskupor att ha värmeljus i. Man kan ha dem upphängda eller sätta dem i ljusstakar. Här ser ni ett par bilder på dem.Det lilla ljusfatet (39 kr) samt glaskuporna på ljusstakarna, köpte jag hos Slottstallet Möbler & Interiör(29 kr/st). Ljusstakarna är en gåva sedan tidigare. Pärlsmycket till ljus är köpt hos "Wonnes" i Höör (20 kr)och den lilla vita duken (10kr) samt tillbringare "Eden" fr Rörstrand, a la 60-tal (70 kr) är köpta hos PMU´s secondhand, Helsingborg.Glaskupan kan hängas i ståltråd att lysa upp i ett fönster...


...eller sättas i ljusstake med värmeljus i.

Söndagen fortsatte med lite blandat väder, ömsom sol, ömsom regn. Vi strosade runt i Norra Hamnen och åkte ut till Råå fiskeläge och hamn bland de små pittoreska husen.
Vi avslutade med middag på Restaurang Haket (läs rescensioner här) på Kullagatan, Norra delen, som brorsan så generöst bjöd oss på.
Kommer ni till Helsingborg kan jag varmt rekommendera det stället!!

HAKET (deras egen sida, läs här)
Mysig interiör i tegel, vitt, svarta bjälkar, guld, rustigt, Spanien och medelhavskänsla.
God och prisvärd mat och generösa portioner. Dessutom ingår alltid vitlöksbröd och en blandad, helt underbar, sallad.
Personalen är jättetrevlig, effektiv och serviceminded.
Den har blivit min och min mans Favoritrestaurang i sta´n.

Vi hade så trevligt att brorsan höll på att missa tåget så medan han skjutsades dit av min man, så passade jag på att fota en något annorlunda reklam ett stenkast från restaurangen.

Det är Twilfit som gör reklam i den lilla parken mitt över för Konserhuset alt. någon som handlat hos Twilfit och vill skoja till det lite. Kika här:


Rätt kul idé men också lite förvånande att de faktiskt fått lov att pryda statyer med sina
varor så här, men varför inte?
I parken bakom stod träd med olika frukter jag aldrig sett tidigare.
Är det någon som kanske vet namnet på dem?
Speciellt den första här med långa blåa kolvar...

Paradisäpplen kanske?


Hagtorn
 
Nu är klockan mitt i natten och jag får sova....
Ha en fin dag!4 kommentarer:

 1. Hei, og takk for deltagelse på konkurransen min!! Så herlege fuglelydar du har her på bloggen din!! Det gjorde godt i denne våte, kalde hausten;)

  SvaraRadera
 2. Kul, med påklädda statyer, ingen blottning i Helsingborg alltså ;) Du ser ut till att ha haft det bra samman med din bror, så kul och fått handlat lite, det kan vara lisa för själen det. Måste ju bara säga grattis till födelsedagen lite på förskott, om din tvillingbror ska ha födelsedag så har du det också, snart :)

  SvaraRadera
 3. Ni verkar att ha haft en trevlig stund med brorsan. Fina grejer har du köpt också.Ha en skön Tisdag vännen. Kramar Ulrika

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga dgar, trots vädret. Och vilka fina bilder - igen! skönt att få rå om de man tycker om. Men du, förstår inte din nedräkning överst. x-dagar tills våren är över? Har jag svårt att fatta kanske?

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>