1 april 2010

Tävlingen fortsätter tills ny bildskärm kommit…

Heidi499

Hej alla goa bloggläsare!

Nu är påsken här och jag håller på med lite påskstök hemma.Ska ha gäster på påskafton, och jag har satt igång lite olika projekt här hemma, främst för att få in lite mer vårkänsla…

grönlilaäggikrona

Tack för alla Era gulliga och omtänksamma små hälsningar! Jag blir så jätteglad och vill så gärna kunna svara Er var och en men just nu funkar det inte.

Detta inlägget har tagit över 3 timmar att få in så Ni förstår nog att det är omständigt att jobba med en dator vars skärm lyser 1 sekund i taget, och sedan får man trycka på On/Off-knappen igen och vänta på att bilden kommer upp en sekund till. Men jag ville så gärna lämna en liten hälsning till Er alla nu så här innan eller snare i ingången till Påsken.

 turkosgröntäggunderkupa

Fortfarande fungerar inte vår datorskärm, och vi har nu fått reda på att den inte heller går att laga. Den är visserligen 5 år gammal men en plattskärm trodde jag skulle kunna hålla lite längre. Vi måste alltså skaffa en helt ny skärm. Då passar vi på att köpa en lite större än den vi haft hittills.Den har varit svår att redigera bilder på då den varit så liten.(17”)Nu skall det bli en 24 tums skärm istället. ceriseogrönkuddeihop

Vardagsrummet går i mossgrönt som är min Favoritfärg.Jag hade tänkt att jag skulle accentuera med lite limefärgat eller gult, men så såg jag denna underbara kudde på Indiska och föll för den direkt. Det får bli ceriserosa och mossgrönt ihop och så vitt då förstås vilket jag själv tycker blev jättefint tillsammans.

Vi har hittat en från HP som ser jättefin ut, men nackdelen är att den är helblank.Urtjusig förstås och med en kristallklar bild.Men när man håller på med fotoredigering, ibland flera timmar när det är många bilder, så vet jag inte hur det egentligen fungerar med en blank skärm? Blir man mer trött i ögonen av en sådan, blir det mycket reflexer i den, visar den lika tydligt vad som behöver redigeras eller kan ögat luras av den blanka ytan att bilden ex är tillräckligt skarp trots att den inte är det etc.

rosaljuspåfat

Ibland kan man vara så fast i en viss färgkombination att man inte tänker på att det finns andra härliga kombinationer som skulle kunna förnya hemmet lite.Ex. så har jag inte haft rosa/cerise i mitt hem på över 20 år!!! Mannen min stönar och säger att han inte gilar färgen men tyckte kuddarna från Indiska var fina???Hmm…. egentligen är det mer kombinationen av rosor och rosa ihop som han inte tycker om, visade det sig.97292145_2

Detta rosiga och söta tyget, som jag köpt från “Madame Fleur” tycker han inte om. Jag har nu fått lovat honom att det inte skall vara i vardagsrummet, (till kuddar jag skulle klä om där) och han har sagt att i kontoret/gästrummet har jag helt fria händer att inreda med blommigt och rosigt så mycket jag vill. Japp, den dealen går jag med på, fniss.

Ja, frågorna är många…vad som eg är en bra bildskärm när man jobbar mycket med foto. En professionell skärm är ju inte att tänka på i detta läget ännu.De är också jättedyra. Är det någon av Er som har något bra tips att ge? Jag vill ju inte köpa “grisen i säcken”, utan den bildskärm vi skaffar nu skall ju hålla och fungera några år framöver…Jag har läst lite på nätet men inte fått någon klarhet.Är det någon av Er som har en blank bildskärm och kan dela med Er hur en sådan fungerar vid bildredigering, så är jag också mycket tacksam.

1380969073_3caa24e2f0 

Tävlingen fortsätter…

Eftersom jag inte kan jobba vid datorn just nu så är det tyvärr omöjligt att räkna alla röster som kommit in till tävlingen både från inlägg och via mail, så tävlingen fortsätter nu förbi den 31 mars och fram tills att vi fått en ny skärm. Så Ni som inte hunnit sätta upp Er på tävlingen får nu ännu en chans att vara med, men till Er andra som väntar på dragningen, kan jag bara säga: Håll ut! Jag är ledsen att det strulat till sig så här precis vid avslutningen av tävlingen men jag kan tyvärr inte göra så mycket åt det.Vi jobbar på att skaffa en ny skärm så fort det bara går, och vi fått mer klarhet i vilken som är bra nog att jobba med för bildernas skull.

När man inte kan jobba med datorn och fotona så mycket så är det däremot annat man hinner som släpat efter…

väggklockavitmålasKlockan i teakträ, som jag har tänkt måla i vitt, har jag nu äntligen börjat måla om…första lagret är klart.

kuddemspets

Sovrummet går i aubergin och rosaröda nyanser. Jag var inte riktigt nöjd med kuddarna på sängen. Så länge vi hade mycket orange i rummet så passade de, men nu vill jag ha bort den tonen.Det fick bli ett brett spetsband som jag sydde över den orangeröda randen på sidenkuddarna med.Dessutom tillförde spetsen en lite mer romantisk touch som stämmer bättre med inredningen som helhet i rummet.

tunikakomplmspets 

Min jeanstunika, som jag försedde med nitar för ett tag sedan, var jag likväl inte riktigt nöjd med.Tyckte den var aningens på gränsen för kort när jag vill ha pants på tillsammans med den, men så fick jag en idé.Jag har haft ett par breda spetsar liggandes lääänge i skåpen, som jag impulsköpte i en liten butik för många år sedan.Nu passade den perfekt att sy på längst ner på tunikan och på ärmarna. Längden är nu utmärkt och det blev en söt liten klänning av den.

    2064131709_6c2702f779 

Påskledigheten blir härlig. Vi kommer att umgås med vänner, gå i kyrkan lite olika stunder och följa den egentliga orsaken till att vi firar påsk, äta ägg förstås i olika varianter och annat gott och bara njuta…Hoppas solen tittar fram lite också så vi får lite värme och vackert vårväder att vara ute i också.:-)) Här haglar det just nu, typiskt aprilväder!

Flora_Clipart__6

Önskar Er var och en, en riktigt glad och skön Påsk!

Kram Karin

11 kommentarer:

  1. Vad "töligt" att datorn inte funkar jag skulle bli knäpp fort. ;)Hoppas att det ordnar sig för dig snart.Vad fin din tunika va,jättesöt.Ha nu en riktigt härlig påsk med nära och kära.Kram på dig goa vännen. Ulrika

    SvaraRadera
  2. Usch vad trist med skärmen. Jag har haft en dator som kraschat och det var inte kul. Tyvärr kan jag inte ge dig några råd ang skärm, men en stor skärm är en dröm.

    Vad fin din tunika blev =)

    Önskar dig en riktigt GLAD PÅSK!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  3. Önskar dig en Riktigt Glad Påsk.

    Påskkramen/Gunilla

    SvaraRadera
  4. Vilket härligt rosa inlägg!

    G♥L♥A♥D P♥Å♥S♥K

    Önskar Maud

    SvaraRadera
  5. GLAD PÅSK !

    Massa kramar från Götet o Mona.Till ER båda.

    Så massa vackra saker du fixat till.
    Tunikan blev så flott, tänk vad litet nitar o spets kan förgylla.

    Hoppas innerligt att PÅSKEN skall vara ljus o harmonisk o vilsam

    SvaraRadera
  6. Hej söta Karin!!
    Hoppas ni snart får en skärm!! Saknar dig & dina uppmuntrande hälsningar! men jag väntar tålmodigt =)
    Hoppas ni får en underbar helg med främmat & allt =)
    Va rädd om dig.
    Varm kram Tina

    SvaraRadera
  7. Vad tråkigt med skärmen Karin. Sånt är verktyg och ska bara fungera.
    Ha en fin påskafton
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  8. Hoppas att det snart löser sig med datorn..Så jobbigt när den krånglar..Önskar nu dig en underbar Påsk helg med din familj..massa kramar Susanne

    SvaraRadera
  9. Natti Karin!
    Teknikens under är inte så underbara när de slutar fungera som man vill...
    Ha en fortsatt skön påsk!
    Kram!
    AnnA

    SvaraRadera
  10. Lycka till med att hitta en passande datorskärm. Har inga kunskaper själv, så jag kan tyvärr inte tipsa om något...

    Dina bilder är som vanligt både fina och inspirerande.

    Kram Outi

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>