7 april 2010

Påsksymboler samt ny bildskärm beställd…

påskrismrosafjädraroolikfärgadeägga

Påskriset i köksfönstret

Hej alla fina bloggvänner!

TACK för alla Era gulliga och rara hälsningar!!!Hoppas Ni har haft en riktig fin, glad och härlig påsk! Det har vi i alla fall. Även om vädret inte riktigt var på bästa humör så tittade ändock solen fram några timmar på fredagseftermiddagen. Härligt, men luften var kall och genomträngande så man får inte luras av de varma solstrålarna att klä sig allt för lätt ännu. Man vill ju så gärna ta på sig vårkläderna nu.

påskkollage

Jag plockade in lite äpplekvistar som jag satte mellan påskliljorna och se…efter ett par dagar började de små bladen synas på dem. Är det inte härligt?

Påsken är en glad högtid! Många håller nog med mig just för att den uttrycker lite av våren och dess ankomst med alla sina härliga färger och uttryck. Jag gillar det väldigt mycket! För mig var emellertid påsken lite extra speciell i år. Jag tycker nämligen om när man åskådliggör saker och händelser, genom olika symboler och konstnärliga uttryck, vackert  målande språk, dikter osv. Detta hade de gjort så fint i den kyrkan jag tillhör/går till.

äggmedspräckligafjädrar

Ägg och fjädrar blir det en del av hemma hos oss vid påsken.

Jag vill gärna gå i kyrkan vid de olika högtiderna och helgerna och ta del av de vackra symbolerna som uttrycker de historiska och viktiga händelserna som inträffat i historien och som firas under kyrkoåret och som faktiskt är den ursprungliga traditionen till varför vi firar de olika högtiderna.Påsken är dessutom en av de kristnas viktigaste högtider under året. Ett par symboler, ja egentligen bara en som uttryckte detta så fint under påsken. 

rödalapparkors

Långfredagen i Slottshagskyrkan, Helsingborg

På långfredagen stod ett bart kors ca 2,5 m högt längst fram i kyrkan. Röda lappar samt pennor delades ut till alla mötesbesökarna där man kunde skriva upp saker som man känner sig tyngd utav eller något man oroar sig över, för egen del eller för någon annan. Sedan fick alla som ville gå fram och sätta fast lappen med ett häftstift på korset. En väldigt fin symbol för att få överlämna sina bekymmer till en högre makt eller till Den som vi i kyrkan benämner Gud, Jesus. Till slut var hela korset översållat med röda lappar. (utom längst upp eftersom korset var så stort)

 

 

korsmedpåskliljor 

 Påskdagen i Slottshagskyrkan, Helsingborg

Påskdagen var alla lapparna borttagna och hade nu ersatts utav påskliljor. Så vackert. Delar av Gospelkören, de av oss som var hemma, sjöng och medan vi gjorde det, gick de minsta små barnen runt och delade ut påskliljor till alla mötesdeltagarna. Så glatt, förtjusande och ljuvligt!!!

påskkollagepyntkonst 

Vackra tavlor och skulpturer på Konstrundan.

På eftermiddagen var vi iväg tillsammans med några väldigt kära vänner, till Landskrona och såg en samlingsutställning av Konstrundan, I Konsthallen vid Citadellet.Tjusiga målningar och skulpturer. Den dyraste var visst uppe i 48.000 kr, för en liten skulptur. Hu, vilka prislappar det var på konstverken. Många var jättefina, men en del skulle jag inte ens velat ge en krona för, så mörka och destruktiva de var i sin framtoning. Det var så kul att se så många olika tekniker man kan måla med. Ex i olja, där rosor fick stå ut tredimensionellt genom att de var stora färgkluddar som fått torka, föreställande rosor. Akvareller med hur mycket olika linjer och färger som helst i som man kunde hitta det ena efter det andra i, foto med annorlunda exponeringar och exponeringstider, målningar med inslag av glitter och garn etc.

 

påskliljaäppleskotta

Snart mina vänner blir det dragning…Håll ut några dagar till bara. Jag har letat, uppdaterat mig lite på utbud samt rådgjort på Fotosidan.se vilken slags bildskärm som är lämpligast när man redigerar bilder mycket. De rådde mig att skaffa en som inte har TN-paneler, vilket de flesta billiga platta bildskärmar har.Det är därför de kan hålla så lågt pris.Men de skärmarna är inte bra när man sysslar mycket med foto och vill ha en korrekt färgåtergivning. Kruxet är ju då att de hamnar en bra bit upp i pris, och vår budget har inget utrymme för det just nu.

DellUltrasharp22

Klicka för att läsa mer om denna skärmen

Men så tipsades jag om att de på DustinHome säljer bildskärmar med e-IPS-panel. Den bästa varianten till någorlunda lågt pris skulle kosta 4.500 kr och vara 24”.(Dell) Men så upptäckte jag att det fanns en liknande, men lite mindre 22”, och inte lika avancerad för 2.500 kr (Dell). Kanon. Jag slog till direkt. Så inom några dagar anländer den och jag slipper sitta timmavis vid datorn för ett enda inlägg.

blodplommonträdetmfjädrar

Idag har det tagit hela dagen med detta inlägget, men å andra sidan mådde jag inte särskilt bra så jag skingrade uppmärksamheten från det jobbiga när jag har suttit här och knappat på On/Off-knappen till skärmen säkert 1000 gånger eller mer. Inget ont som inte har något gott med sig eller hur är det nu man brukar säga? ;-)

 Men nu skall jag hålla kväll…Ha det så gott alla goa, så hörs vi snart igen!

Kramar från Karin

 rosafjädersoft

8 kommentarer:

 1. Hej vännen!
  Vad skönt att höra att du nu har hittat en bra skärm. Du måste ha ett otroligt tålamod som jobbat såå med ditt vackra inlägg. Dina påskbilder är så fina, härliga klara, vårliga färger.
  Hoppas att du snart ska må bättre, önskar dig fina dagar.
  Stora kramen,
  Regina

  SvaraRadera
 2. Här var det vårligt och påskigt också.

  Vi hade en lugn och skön påsk utan en massa flängande till släkt och bekanta, vi var bara hemma.

  Har sådana problem att gå in på din sida, går det att stänga av fågelkvittret? Alltså att jag kan göra det själv? Har letat. Det hänger sig och ibland måste jag starta om datorn... och jag vill ju bara in och läsa din blogg. :o(

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Hej, hoppas du får en bättre dag idag. Hoppas också att du får din skärm snart. Vi har tidigare haft Dell och varit nöjda. Du visar sådana underbara bilder. Tack för att du delar med dig. Ha en fin dag/Gela

  SvaraRadera
 4. Hej vännen.
  Va kul att läsa ett nytt inlägg =) Saknar dig!!
  Vilka underbara bilder du tar!!!!
  Nu måste jag rusa så jag inte blir sen till jobbet =)
  Varm kram Tina

  SvaraRadera
 5. Så ofattbart uthållig du är, Karin. Det är beundransvärt att du ger dig på att skriva blogginlägg med alla dessa fina bilder, trots problemen med skärmen. Otroligt, men så tacksamt för oss som gärna läser dina texter och ser på dina bilder.

  Nu håller jag tummarna för att den nya skärmen motsvarar dina förväntningar, kram Outi

  SvaraRadera
 6. Hej Karin !
  Hoppas dagen idag är en bättre dag för dig ! Vilken jättefin symbolik du beskriver från kyrkan med att fästa sina nedskrivna röda lappar med bekymmer på korset för överlämning till en högre kraft. Och sedan det gula korset med alla påskliljor ... tack för att du delar med dig både med dina fantastiska bilder och inspirerande texter !!
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 7. Så fin och tänkvärd text vännen.
  Kram

  SvaraRadera
 8. hejsan Karin sitter o njuter av dina vackra foton underbart att Ni fått vänner o en trevlig kyrka att gå till önskar Er allt gott men vi saknar Er här kommer o hälsar på när gubben min känner sej bättre
  kram Gullan

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>