23 april 2010

Mina små blommor i rabatten

Det är roligt att titta ut en sväng i rabatterna regelbundet. Så mycket händer där för varje dag. Tycker jag i alla fall som inte är van vid att ha en egen liten trädgård, och se de små sötnosarna sticka upp på vår alldeles egna lilla tomt. Så mycket har vi ju inte hunnit plantera ännu, och några växter är från damen som bodde här tidigare. Så några små överraskningar är där.Till exempel ett par tuvor med vitsippor.

trädgårdsvisippa2

Fast dessa har många fler kronblad än de vilda vitsipporna så jag gissar att det är odlade vitsippor och inte en tuva från skogen som planterats i rabatten.

trädgårdsvitsippa

Söta är de i varje fall! “Balkansippa” heter den visst. HÄR kan Ni se och läsa mer om en massa olika sippsorter.narciss

En bunt med olikfärgade narcisslökar köpte jag på Trädgårdsfesten på Sofiero i somras. Här har en av dem tittat upp.

narcissfeliutv

Och en till…lite snopen blev jag allt, för när denna slog ut såg den ut så här. Skador vid födseln kan visst också blommor ha.

pärlhyacintiknopp

I mycket långsam takt kommer små pärlhyacinter fram, men de är bara strax ovanför markytan ännu.

vårstjärnoriknoppOch så är det ju mina små Vårstjärnor som jag undrade över om det verkligen var den sorten. De ser mer ut som små hyacinter innan de kommit upp så mycket.

vårstjärnor

Men det är dem; Vårstjärnor alltså! Ett riktigt sött namn på dessa. De ser verkligen ut som små blå stjärnor i rabatten. Numera har de blivit inlemmade i Scillasläktet, så råkar man kalla dem Scillor så är det inte fel. Men man brukar kunna ha hjälp av att tänka att “Scillorna”(de man vanligtvis avser) böjer huvudet neråt, medan Vårstjärnornas tittar uppåt. 

vårstjärnor2

Ja detta är lite olika småttingar som tittar upp i min trädgård just nu…

Ha en bra dag och en riktigt Trevlig och Skön Helg!

Kram Karin

5 kommentarer:

 1. Så snopet med påskliljan, men annars ser det ut som en riktig fin vårblomstring hos dig. Den där stjärna var också söt :)

  SvaraRadera
 2. Ljuvliga äro alla dessa små raringar!
  Njut av dagen och helgen
  annika

  SvaraRadera
 3. Natti Karin!
  Det är ljuvligt när vårblommorna är i gång!
  Vårstjärnorna finns även i en vit variant, som jag har i en av våra rabatter.
  Ha en skön helg!

  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 4. Hej, vilka fina vårbilder du visar. Blir glad av att få dela dom med dig. Vi skall ner till Götene idag för att hämta vår valp. Lång resa men skall bli såå spännande. Hoppas du får en riktigt fin helg/Gela

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga sötisar som kikar upp i din trädgård.;)Tack för dina alltid lika rara ord inne hos mig.Ha en riktigt skön helg goa vännen. Kramar Ulrika

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>