15 december 2009

Trädgårdstema – Julljus ute

Vilket härligt tema det är hos Maria denna veckan. “Julljus ute”  - bara såå vackert! Mörkret smyckas av tiotusentals små julljus i träd, på balkonger, i och runt fönster, i trädgårdar, i granar förstås, på fasader, ja hur mycket som helst. Aldrig är staden vackrare än så här års, när det är mörkt.

Lagom till att jag skulle fota i sta´n kom regnet, så det blev en hastig session av bilder därifrån eftersom min kamera inte är vattentät. Dessutom har jag inget stativ, så bilderna är tyvärr inte kristallklara, men jag tror Ni uppfattar julstämningen ändå.

PC159729

För tillfället finns bara en liten ljuspunkt i vår trädgård, och det är i vår Tuja, som vi satt en liten belysning i. Det vitaktiga på marken är faktiskt snö!! Julstämningen åkte i topp idag när stora snötussar dalade ner från himlen.

Nere i sta´n var det MYCKET mer ljus!!! Titta här…så underbart vackert!

PC159686

I stort sett varenda träd i centrum och längs Drottninggatan förbi Knutpunkten är översållade med ljusslingor med små, små ljus.

 PC159687

Till och med en liten gran lyser längst upp på Sparbankens hus.

PC159691

Träd liksom fasader är smyckade med ett hav av ljus.”Stad i ljus…”

PC159692

Mitt emot Rådhuset hänger längder av lysande mattor ner längs fasaden. 

PC159697

Uppe i huset lyser det inbjudande i fönstren.

PC159698   Jag tror inte att det är bostadslägenheter i  detta huset, utan snarare olika företag som håller till där. Men i annat fall får de nog skaffa mörkläggningsgardiner till jultiden om de ska kunna sova.

Överföring av bilder E-511

Till och med lilla tornet  längst upp är smyckat med ljus. För er som känner till Helsingborg var det där som neonfärgad reklam för kaffe och annat lyste på 70-80-talet och som man i princip såg först av allt när man gled in med färjorna från Helsingör.PC159699

Det är riktigt svårt att slita blicken från detta huset, med så elegant och vacker belysning och de vackra träden i förgrunden.

   PC159693

Rådhuset lyser också vackert i mörkret. På tredje våningen är de stora höga fönsterna täckta av små olikfärgade glas med olika motiv på, liknande kyrkfönster. Tjusigt! (De utsmetade ljusfläckarna på bilden är tyvärr snöblandat regn på objektivglaset)PC159710

Handelsbanken har också smyckat sitt hus elegant och stilrent.

 PC159706

Ett stenkast därifrån på Stortorget ståtar denna vackra gran och lyser både sagolikt och majestätiskt i mörkret. Kärnan ligger som en vacker kuliss i bakgrunden. (är ej med på bilden här)

Ha nu en riktigt skön kväll allihop, och njut av julstämningen! Hos mig har granen kommit in och lyser vackert, och som den doftar, mmmhhh… och det har varit julpyntande lite grann idag. Inspirationen kom med snöflingorna, men mer om det i nästa inlägg.

10 kommentarer:

 1. Så vackert med alla ljus, de lyser verkligen upp i denna mörka årstid!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag här Tommy Körberg... Stad i ljus....

  Vacker mitt kära Helsingborg är, vi har två stora träd som är upplysta i Halmstad och så det nya biblitektet är vackert.

  Tack för att du är med i Temat - roligt att du ville ge dig ut och fota trots regn.
  Vackert och fin julstämning. MB

  SvaraRadera
 3. Så vacker din stad är. I alla fall genom ditt kameraöga. Så stämningsfullt. Kram!

  SvaraRadera
 4. Vilka fina ljusinstallationer. Tur att en vanlig jobbare inte behöver betala elräkningen.:o)

  Jättefina bilder

  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 5. Åh, vilka fina ljus-bilder du tagit! Det är härligt med lampor och ljsslingor i mörkret. Ännu bättre att det kommit snö som lyser upp landskapet. Tack, den julkulan är från min mormor och betyder lite extra. :-) Konstigt hur en julkula kan betyda mycket, egentligen... :-) Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Nydelig juleby du bor i!
  Det er en glede å se alt det lyse som hører julen til! Ha en fin førjulsonsdag! Klem!

  SvaraRadera
 7. Härliga juliga bilder,underbart.Ha en härlig kväll goa vännen. Kramar Ulrika

  SvaraRadera
 8. Ja detta va vackert,,nu när jag bor på landet så ser man ju inte så ofta det här längre..tack för hälsning till Mor..Kram Susanne

  SvaraRadera
 9. Very beautiful golden photographs. Enjoy the holiday season!

  SvaraRadera
 10. Hej Karin!
  Så vackert du har fångat alla ljus i din stad Helsingborg. Det är allt underbart med alla ljus ute och inne denna årstid, jag njuter i fulla drag.
  Kram Mona K

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>