12 december 2009

Trädgårdstema – Djuren ute, vintertid

Här är då äntligen mitt lilla bidrag till Maria´s Trädgårdstema denna veckan, som är:                Djuren ute – vintertid.

Igår inhandlade jag en påse solrosfrön till mitt lilla fågelbord, och ett par rejäla talgbollar. Inte ska mina bevingade små vänner vara utan mat hos mig. Nej, vill jag ha dem kvittrande och sjungandes i min trädgård under våren och sommaren, så tycker jag att jag vill hjälpa dem med lite extra mat under vintermånaderna. Det är inte mer än rätt!

PC129661

Detta charmiga lilla fågelbord hittade jag i “Västra Strö 39 – Butiken för Sakletare”. En alldeles underbar liten butik mitt ute på landet, strax innan Trolleholms slott (utanför Eslöv). Där finns allt man kan tänka sig för hem och trädgård i lantlig, romantisk shabby chic stil. Jag kunde bara inte motstå att köpa denna med mig hem i våras. Nu skall den komma till användning. Hoppas fåglarna kommer tycka lika mycket om den som jag.;-)

PC129659

I vårt nya Blodplommonträd, som vi köpte och planterade i somras, får där hänga en ordentligt stor talgboll till fåglarna att mumsa på. Den lilla hättan över talgbollen har jag köpt hos Maria´s Skafferi.

P4061650

Nu är det bara till att invänta de flygande små…Denna lilla rödhake är en Favorit för mig. Han är bara så skygg, så jag får hålla utkik och se om han vågar sig ner på talgbollen, eller bort till fågelbordet. Jag lovar att jag skall se till att den stora kissen inte är ute då!

PC129662

Kan ni gissa vad detta är?

Jag hittade även detta hos Maria´s Skafferi, och tyckte det var så charmigt, så den fick åka med i beställningen. Man kan tro att det är små utfodringsskålar till småfåglarna – deras lilla julbord eller något, fniss…men nej, så är det inte. Det är faktiskt en gammal regnmätare i gjutjärn. När det regnar mycket så fyller det de små hinkarna, som rinner över till nästa hink…och till nästa osv. Hur man mäter regnmängden vet jag inte men en kul antik sak är det i alla fall.

Dessutom, skulle de små fåglarna vara törstiga, och det har regnat mycket så är det bara att rada upp sig vid varsin hink och dricka…

PC129664

Här är då de små gjutjärnshinkarna på regnmätaren, i lite närmre bild. Ser ni…det finns tom en liten sittpinne till fåglarna om de vill dricka? Hihi…;-)

Ha en riktigt trevlig Lördagskväll!

7 kommentarer:

 1. Vilket fint fågelbord.Så go du är da mot våra fågelvänner. ;) Ha en mysig Lördagkväll goa du. Kramisen Ulrika

  SvaraRadera
 2. Ja nå trenger de små vennene våre mat! Flott fuglebord !
  Ha en underbar lørdagskveld! Kram!

  SvaraRadera
 3. Oj, så sött dina fåglar har med den flätade hättan över talgbollen.
  Visst vill man att fåglarna skall få mat även vintertid, de kvittrar ännu mera i bersån nästa sommar :)
  Vilken kul grej med de små ämbaren, lite domino-effekt.
  Hoppas du får en angenäm luciamorgon! Kram /Bea

  SvaraRadera
 4. Fina ting dina fåglar får njuta av :) Jag har bara trista plasthållare men har ju finurliga ekorrar som gärna kämpar hårt för att äta fröna så det brukar gå åt ett par varje säsong. I dag satt han på en gren i stora eken och tittade på när jag fyllde på frön, satt och väntade på att jag skulle gå in, så han kunde hoppa på "automaten", gunga och hoppas att den ramlar ner.... fniss - de är roliga att titta på :)

  Ljuskronan är jag mycket glad över!! Ett fynd för endast 150 kr! Handgjord där även alla "istappar" är tändbara :) Hade en för ett par år sedan och det var så fint :)

  Ha en trevlig luciadag, kanske blir julgranen intagen och klädd till luciakaffet :)

  SvaraRadera
 5. Vilket fint fågelbord. riktigt anorlunda .
  Och de små hinkarna var riktigt fint. De skulle jag inte ha något emot heller.

  Ha en riktigt mysig Luciamorgon och en fin Söndag.

  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 6. Ja regnamätaren var något häftig, det är kul att hitta lite udda saker och speceilt om det är en stil man tycker om. Vilken underbar bild på rödhaken den vill jag också få på bild.

  Aldrig fel att mat de små loiven lite, nu väntar vi bara på snön!

  Skall upp och lussa för manen imorgon så nu får jag nog hoppa i säng, MB

  SvaraRadera
 7. Vad mysigt de har fått det, småfåglarna. Rödhaken är en stor favorit för mig också....Kram Lena/isis

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>