13 december 2009

Den stilla Skogskatedralen

PC139668
Trevlig 3:e Advent och Lucia! 
nav31
Idag vill jag välkomna Dig till Skogskatedralen! Det mäktiga, höga, gröna och vilsamma rummet!
Innan Du sakta promenerar runt här, så gå ut till högerkanten och se så att naturljuden är på. Skruva gärna upp volymen på Din egen dator, så att Du hör ljuden tydligt. Du kan tom välja vad du vill lyssna på där. Sätt Dig väl tillrätta och se till att Du inte blir störd på en stund. Det är inga julklockor som ringer eller snöflingor som faller, det är vår och även sensommar och på väg mot höst. Du skall få vara med om en upplevelse, ja en retreat i Skogskatedralen. Varmt Välkommen!
Den stilla Skogskatedralen
Mobilbilder 016-1
Här kan Du vara Dig själv, ta en paus i tillvaron, andas in - andas ut, och fyllas med ny kraft. Nu är det bara Du här! Detta är Din stund, Din tid…
skäralidokt07DSC00571-1
Hör Du stämmorna från Katedralen? Var inte orolig, snart nog hör Du dem. Bara fortsätt vandra Du…
skäralidokt07DSC00589-1
Plocka gärna upp en sten och kasta den i bäcken, och låt den få symbolisera allt som upptar Ditt sinne just nu… Föreställ Dig hur stenen plumsar i vattnet, och förvandlas till len fin sand. En ny start, en ny utgångspunkt.
skäralidokt07DSC00590
Läkedomens helande och mjuka platser inbjuder Dig till en stund av vila, renande och beröring. Tröstar när tårarna väller fram, och lugnar svalkande, Din ömmande och skadade hud.
P4202170
Porlandet från bäcken hörs nu tydligare…din själ har äntligen börjat komma lite till ro, och börjar försiktigt lyssna…ta in...
P4202261-1
Lyssnar nu uppmärksamt till vattnets musik. Låter den fylla Ditt hjärta, och sinne, med lugn och tillförsikt.
P4202250
Ingen hör Dig, ingen ser Dig, utom de bevingades lilla skönkvittrande skara. De inbjuder Dig att sjunga med lite om Du har lust. De hör bara vackra toner, så var inte rädd…nynna och Du ska se, vilken glädje som bryter fram.
P4202278
Sätt Dig vid vattnet och lyssna till dess porlande melodi. Den sjunger om livets möjligheter för Dig. Stilla, försiktigt och utan att tränga sig på…frimodighetens tankar hörs dovt i bakgrunden där den stundtals forsar över stockar och stenar.
P4202239
Vill Du kan Du resa Dig upp och luta Dig mot trädet vid vattnet. Känna dess bärkraft och mångåriga trygghet. Låta dess orubblighet och stabilitet få ge Dina trötta ben och fötter vila. Omfamna det, och den omfamnar Dig tryggt tillbaka.
P4202153
Eller gå in på den lilla stigen och sätt Dig ner bland vitsipporna, de små vackra skogsdiamanterna, som andas friskhet och mod in i Din själ. Små stjärnor som blinkar bort tårarna i ögonvrån hos Dig, och fyller Ditt hjärta med ljus och glädje. Det blir lite lättare att andas nu...
skäralidokt07DSC00574-1
Titta uppåt mot trädkronorna, som ser så mycket, som är över alla omständigheter, men ändå har sina rötter förankrade långt och djupt ner i markens inre. Föreställ Dig att Du står bredvid dem, rak i ryggen, med fast blick och lugn och harmoni  flödande genom hela Din varelse. Du återtar balansen, blir förankrad.
Kopparhattenokt07DSC00562
Sedan kommer Du till en utsiktsplats. Det blir gott om utrymme för blicken att vandra, ta in, drömma sig bort och lyfta sig över varje band av omständigheter som vill hålla Dig nere vid markperspektiv. Och plötsligt ser Du det Du inte sett förut…
skäralidokt07DSC00605-1
Mättad går Du med lättare steg nedåt igen…
skäralidokt07DSC00577
… följer den friska, klara och kalla bäcken… 
skäralidokt07DSC00583
Ser den vackra och inbjudande gläntan där framme som glittrar och ler emot Dig. 
skäralidokt07DSC00584
Så är Du där,… vid gläntan, där solen möter skogens ingång med ett välkomnande, varmt och skirt ljus. Allt glittrar, vinden viskar, och träden susar och fnittrar förnöjt. Vet att här får Du vara Dig själv. Vara den lilla flickan som plockar blomma efter blomma, till en stor bukett, eller vara den lille pojken som hittar det nedfallna barkstycket och sjösätter sin barkbåt i den porlande bäcken. Leklust och livslust!
skäralidokt07DSC00578-1
Ingen oro finns, ingen undran över morgondagen. Du är i nuet, lever, gläds, förundras, drömmer, skrattar och är lycklig. Ingenting kan här slå ner Ditt mod. Här är inga frågetecken längre, inte ett uns av bekymmer, bara mättnad, vila, ro och lycka. Lättheten smeker Dig på kinden. Varsamt läggs en varm hand runt Ditt hjärta. Du är sedd.
P4202224
Det är Skogskatedralen som firar sin gudstjänst, med Dig som både medverkande och åhörare. Inte påtvingat, men med en delaktighet som är självklar, naturlig och spontan. Hjärtat är nu vidöppet för beröring.
P4202242
Den stilla Skogskatedralen som alltid har öppet när Du kommer, som hör Dina steg långt ifrån och förbereder naturen för sin ljuvligaste sång och bemötande. De är alltid här, de är FÖR Dig. Du är här nu, och ett samstämmigt möte berör och styrker och ger liv.
P4202249
En naturlig enhet, en lätthet, en oförglömlig harmoni. Du känner lekens sprall i benen, och skrattgroparnas mjukhet dra runt munnen. Ögonen blir klara och spelar glittrande och förväntansfulla i Ditt avslappnade ansikte. En kärlek så stark omgärdar Dig, att Du tror Du snart svävar…
P4202259
Du behövde inte göra så mycket, BARA VARA, naturens tjänare kom Dig till mötes, och mättade Ditt inre, la sina armar runt Dig, gav Dig en mjuk kram och styrkte Dig. Viskade genom vinden sina tröstande och hoppfulla ord. En enda blick från Dig och de var där vid Din sida och mötte Din blick med fullständig ro och acceptans. En flyktig tanke, och Du såg en lösning. Enkelhetens bord var dukat, med storhetens ljuva och välsmakande frukter. Du åt Dig mätt och drack Dig otörstig från det klara källsprånget. Lät Dig beröras. Lät Ditt inres strängar få spelas av en skicklig Mästare.GuldskimmerKW
Skatter, dyrbarare än något annat, gavs Dig helt fritt! Berörd och med gåvorna i Din hand, går Du vidare och bjuder in en annan trött själ till Skogskatedralen. Du kan bara inte låta bli. Det Du har fått för intet, ger Du för intet. 
Det är Livet, i sin dyrbaraste form. Den innesluter alla och utesluter ingen!
önskas Ni alla, med mycket kärlek från mig! /Karin
PC129658
Not: Naturfotografierna är tagna 2008 i Skäralids Nationalpark, samt vid Beverudsdammen i Fulltofta Naturreservat /KW.

11 kommentarer:

 1. Åhhh...Karin du är en mästare i ord och bild!! Njuter av varje rad och tar in varje millimeter av de underbara bilderna.
  Hoppas du får en angenäm Luciamorgon!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 2. Vilka ljuvliga bilder och texten stämmer så bra. Vill önska dig en ljus lucia. Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig vandring i dina fina bilder,tack för den promenaden.;) Ha en riktigt mysig Söndag. Kramar Ulrika

  SvaraRadera
 4. Kors, vilken promenad du tar oss med på. Såååå....vackert och dina ord till ...!! Tack för den på luciamorgonen :) Må så gott
  Tjing
  Monica

  SvaraRadera
 5. Vilket underbart inlägg och vilka bilder!!! Den gröna färgen är nästan ofattbart och overkligt grön, men så otroligt vacker och läkande :-).

  Hoppas du har en fin tredje advent!

  Många kramar
  Beatrice

  SvaraRadera
 6. Så poetiskt och vackert, lugnande og vaggande, nu smilar jag och 'kvasten' går som en dans :) Är jag den enda som städar idag?? ville tro det, vilken Lucia ;) Önskar deg en fortsatt nydelig Luciadag, och tack för den underbara skogsturen!

  SvaraRadera
 7. Tack
  för den rofyllda promenaden i Skogskatedralen det gav mig ett lugn, bilderna är tagen ur en saga så förtrollande vackra, flera av dem skulle jag kunna ha på kanvas duk, vilket djup och vilka färger.
  tack än en gång
  kramar Catthie

  SvaraRadera
 8. Så underbart vackert både med bilder och text. Du är ju en riktig poet och mycket duktig fotograf. Denna ska jag spara och återkomma till vid behov.
  Tack snälla Karin!
  jag önskar dig en fortsatt god kväll och en bra vecka.
  Kram Mona K

  SvaraRadera
 9. Nu är vinnaren i "Veckans blogg" utsedd. Titta gärna in och se vem som vann...

  http://thelifeofniklasc.blogspot.com/2009/12/veckans-blogg-ar_13.html

  Ha det bäst!

  Kram

  SvaraRadera
 10. Så fint, så vackert. Glömde för en stund att kyla och snö är på väg. Tack! Och kram till dig och allt gott!

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>