29 maj 2010

Helg med Rhodondendrondagar

ShabbyBlogsDividerH

Hej på Er!

 

Denna helgen är det Rhodondendrondagar på Sofiero. Det skall vara något alldeles fantastiskt att bevista, när dessa magnifika buskar blomstrar i regnbågens alla färger. Jag har aldrig varit där just när Rhodondendronen blommar, så jag skall dit i morgon och ser verkligen fram emot det! Naturligtvis med kameran laddad och klar att föreviga blomsterhärligheten med!

Nu hoppas jag bara att vädret visar sig från sin allra vackraste sida!

Kulturkort2sorters

Med Kulturkortet, som man köper för 395 kr och som gäller 12 månader från inköpsdatum, så kan man gå in fritt på Sofiero Slott och Slottsträdgård, Fredriksdals Museer och Trädgårdar, Dunkers Kulturhus och utsiktstornet Kärnan, tillsammans med andra fina förmåner. Ett 3-dagars Kultursommarkort (gröna kortet) gäller på samma ställen och kostar 150 kr.

Superduper! Så ett sådant kort skall jag inhandla imorgon. Det borgar förhoppningsvis för många inlägg framöver på min blogg med bilder från dessa vackra parker och trädgårdar. Jag blir inte sysslolös i sommar.;-))

Så har Du vägarna förbi Helsingborg i sommar, så ha detta i åtanke, för det är verkligen värt besök på dessa ställen.

ShabbyBlogsDividerH

På Mittkulturkort.se kan du läsa nedanstående direktcitat:

Ta ett dopp i ett hav av blommande rhododendronBy Katarina

image 

“Rhododendron eller rododendron, hur man stavar det beror på om du föredrar latinsk eller svensk stavning – båda är i alla fall rätt. Årets rhododendrondagar på Sofiero är i antågande. Rabatterna prunkar i Europas vackraste park som snart fylls av sång och musik och tusentals besökare. Skånetrafiken har gjort en insats och trafikerar med extrainsatta bussar denna helg. Bara ett ösregn kan stoppa dig från att fira färgpraktens triumfer bland 2010:s sprakande rhododendron!

Rhododendrondagarna på Sofiero
29-30 maj kl. 10-18
OBS: Guidad visning lördag 29/5 kl. 11 och kl. 14
Fritt inträde med Kulturkortet
(OBS! Ord. pris höjt! 120 kr. kostar det för vuxna, pensionärer och studerande över 19 år.)”

ShabbyBlogsDividerH

På Helsingborgs Stads egna sidor om Sofiero kan du också läsa om detta. Denna informationen ligger där, eller om du hellre vill gå in och kika där direkt så klicka på nedanståender “header” (avlånga fotot) från den sidan.

Sof_header2010 RhodondendrondagarSofieroRhododendrondagar 29 -30 maj

Välkommen att njuta av den färgsprakande blomningen på Sofiero! Under Rhododendrondagarna den 29 och 30 maj blir det guidade vandringar, rådgivning, servering och musik. Tiotusentals rhododendron trängs i ravinerna och bjuder på en explosion av färg!

ShabbyBlogsDividerH

Ja, detta inlägget blev fullt av reklam för Rhodondendrondagarna på Sofiero, men det var faktiskt så jag själv fick nys om “Trädgårdsfesten” där i somras. Just för att någon skrev om det på sin blogg. Ni får ett litet reportage från mig och mitt besök på “Rhodondendrondagarna”, inom kort.

Nu önskar jag var och en av Er en riktigt avkopplande helg! Njut av det Ni har runt Er, och

Fånga Dagen!

Varma tankar & hälsningar från mig! / Karin

Rodondendron

8 kommentarer:

  1. Tack för den fina upplysningen om Rhondondendrondagarna. Skulle gärna vilja vara där och se alla fina buskar i alla dess färger.Synd att man bor så långt bort. Tycker om att strosa runt i trädgårdar. Vi brukar besöka sådana på semester, är så rogivande.
    Önskar dig en härlig helg
    Kram Britt

    SvaraRadera
  2. Hej min vän!
    Det var länge sen jag lämnade en komm. hos dig. Det har varit lite ont om bloggtid, precis som för de flest andra, men juni bjuder säkert på ett lugnare tempo vad trädgårdssysslor beträffar.

    Vilket fint tillfälle att få allt på ett kort!! Hoppas du får många fina upplevelser på de vackra trädgårdarna.

    Många varma kramar och önskar dig en fin söndag! /Bea

    SvaraRadera
  3. Hoppas att ni får en underbar vistelse på Sofiero,verkar ju helt fantastiskt.Ha en riktigt skön söndag goa vännen. Kramar Ulrika

    SvaraRadera
  4. Hej Karin vännen.
    Å, va fina bilder!! Jag har varit på en trädgårdsmässa en gång & det va en helt underbar upplevelse även för en som jag..som inte har det brinnande intresse för blommor =)

    Jag vet inte om jag skrivit det innan, men jag har köpt ny kamera & mycket tack vare dig!! Så TACK för alla tips vännen.

    Hoppas det blir fint väder för er & att ni får det underbart!
    Ha en fin söndag oxå.
    Varm kram Tina

    SvaraRadera
  5. Tack, tack... JAg brukar göra om sidan lite då och då, som att möblera om hemma, när man känner att man behöver nåt nytt. *fniss*

    Ja, det skall bli skoj att föda upp fjärilarna och se hela processen hemmavid. Dotra är förväntansfull. De hade också några kräftdjur, med tre ögon, som man kan föda upp från små ägg och ett sånt paket har jag köpt till min gudson. *asg* Han är 10 år och kommmer att bli alldeles överväldigad.

    Ha en jättefin dag du också.

    Stor kram,
    Vero

    SvaraRadera
  6. Spännande! Väntar på bilder.

    Sofiero är vackert.

    SvaraRadera
  7. Hej Karin!

    Jo tack här är det underbart väder. Vaknade tidigt imorse igen och det var underbart att gå ut coh sätta sig en stund på altanen, lyssna till fåglarna och faktiskt inse att det inte var någon fukt ute på möbler. Måtte varit en varm natt.

    Hoppas allt är bra med dig.

    Vi hörs igen,

    SvaraRadera
  8. Halloj!
    Jag hoppas att du hade en underbar dag på Sofiero, det verkar vara ett mycket vackert evenemang. För många år sedan var jag ner och skulle besöka Sofiero på en genomresa, så det var lite spontant. Men inte blev det något besök, just den dagen hade de stängt för allmänheten för att det var något specialevenemang.
    När Rhododendron och även Azaleor blommar är det fantastiskt vackert.
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>