5 maj 2010

Blommande i trädgården, läkarbesök…

Hej på Er alla!

Tiden har rusat iväg och en blick på kalendern fick mig att inse att det gått 5 dagar sedan jag lagt in något på min blogg. Och lite har ju hänt sedan sist…Något direkt Valborgsfirande och kika på Majeld, blev det inte för oss. Det började blåsa upp på kvällen och var jättekallt, så det var skönare att vara hemma och mysa i värmen. 1:a Maj är årets dödaste dag, även här i Helsingborg. Alla affärer, restauranger och fik var stängda, åtminstone till långt in på eftermiddagen. Det är faktiskt enda dagen på året det är så!

clip_image002

Ingen Valborgseld såg vi detta år.

På söndagen sjöng Gospelkören jag är med i på förmiddagsgudstjänsten i min “egen” kyrka, och efter lunchuppehåll åkte vi direkt upp till Strömsnäsbruk där vi hade en Gospelkonsert på kvällen. Eftermiddagen gick åt till övning inför kvällen.Men Gospelkonserten var mycket uppskattad! Kul ju! Det är såå roligt att sjunga gospel, så finns det någon därute i bloggosfären som funderar på att själv göra det, så hejar jag på dig att göra slag i saken!

clip_image001[4]ClipArt

Jag fick knutor på mina stämband för många år sedan, och då kunde jag knappt prata, än mindre sjunga.Det tog många år innan det läkte för en envis heshet låg kvar, så jag inte kunde sjunga. Men de senaste 3 åren har min röst återhämtat sig helt och hållet och jag kan nu åter gå upp på de högsta soprantonerna där jag låg förut.Det är underbart!!

clip_image002[4]ClipArt

I måndags var jag så till min läkare igen, för resterande undersökning och provtagning. Fibromyalgitestet denna gången visade att jag ligger nära gränsen för den diagnosen men fattas två smärtpunkter för att de skall fastställa diagnosen på mig(man måste ha minst 11 av totalt 18 punkter). Däremot har jag alla de symtom som står uppräknade för Fibromyalgi för övrigt utom en punkt. Och visst…inte är jag glad över det och inte vill jag tvunget ha det på papper, men om det ändå är så att jag har den sjukdomen så är det lättare att ha det bekräftat i en diagnos än att behöva försvara sig gentemot FK och andra instanser; att jag faktiskt mår så dåligt men inte kan visa en diagnos på det. FK sa till mig att om jag bara kommer ut på en arbetsplats så skall jag se att jag blir bättre och symtomen försvinner.(!!!) Ohhh, om det hade varit så enkelt. Nu är det ju faktiskt tvärtom som händer.

triggerpunkter

Min läkare kollade smärtpunkter på min rygg, men på denna bild är de ej markerade, så exakt vilka punkter är det som gäller egentligen?

 Min läkare kommer att skicka ett nytt intyg till FK om att jag inte skall arbetsträna mer under de 5 månader som är kvar innan jag blir utförsäkrad.Jag är för labil just nu och har haft en hel del bakslag på sistone, så det är bättre att jag tar det lugnare och får fortsätta att läka i långsam takt istället för att det skall gå upp och ner som en berg-och dalbana hela tiden.Det snarare förvärrar än förbättrar situationen. Ärligt talat känns det skönt för jag är tillräckligt stressad över att bli utförsäkrad efter sommaren. Jag är så trött just nu att jag sover både dag och natt. Jag har blivit som en liten björn som gått i idé. Förhoppningsvis blir det bättre när solen och värmen kommer fram lite mer så man kan vara ute. Fortfarande är det ruggit och kallt ute. Nå nog med sjukdomsprat och över till trädgården!

Björnensover

Trött som Björnen sover…

Det lilla plastväxthuset står uppsatt och klart. Ännu tomt. Hmmm, nu måste fröerna sättas.Jag är sent ute. Vi fick emellertid ett positivt besked via grannen, som talat med Helsingborgshem, och fått besked om att de inte behöver gräva upp och sanera där vi bor. HURRA! Så när plantorna vuxit till sig i växthuset är det bara att sätta ut dem i trädgården. Vi behöver förstås gräva upp själva där rabatterna skall vara på baksidan för nu är det gräs över det hela, men så snart det är gjort så är det bara ner i jorden med plantorna. Känns skönt.

växthuset

Det lilla mobila växthuset i plast är uppsatt och väntar på att fyllas med sålådor.

Blommandeuteplatsbak

Lite mysigt är det allt att öppna balkongdörren och se det blomstra i sin egen trädgård.

blommorruntträdet

Här är lökpåsen med narcisser och pärlhyacinter i vitt och blått som jag köpte på Sofiero i somras och stoppade ner i jorden i höstas runt vårt lilla Blodplommonträd. Tyvärr blåser det hela tiden in nya löv och skräp under vårt staket som landar rätt bland blommorna. Vi ska spika fast en längsgående bräda vid staketet så vi slipper det problemet.

blommarfram

Framsidans uteplats blev mycket finare sedan vi lade lite gräs på halva utrymmet.

framsidablommor

Nu blommar det lökar av olika sorter i rabatten. Narcisserna i gult och vitt planterade jag lökarna på i höstas.

äppelträdet

Precis på andra sidan av vårt staket står detta lilla äppelträd som på våren blommar med de ljuvligaste vita blommor. Kan undras när det blir i år? En bit bakom skymtar ni ett blommande rosa körsbärsträd.

vadärdettaförväxt

I höstas grävde vi upp en blåblommande buske, vars blommor såg ut som blåa eterneller. Den var så ranglig och ful och dessutom ville vi inte ha en blå buske där. Men nu tittar dessa bladen fram. Kan det vara från samma buske och vad heter den isåfall? Någon av Er som vet???

Kram från Karin

Psst. Fick besked från min läkare idag torsdag 6/5, om resultaten på blodproverna som togs i måndags, att jag har lågt blodvärde (88, ska ha minst 120) samt att jag har järnbrist.Nu ska han utreda varför. Och så får jag käka järntabletter. Visst slarvar jag med middagar men…jaja.Konstigt!!! Får se hur han vill gå vidare med detta? Kanske inte så underligt då att jag sitter och somnar hela tiden och kan sova dag som natt.

8 kommentarer:

 1. Roligt att få ett livstecken från dig. Har tänkt på dig och hållit tummarna för att du har det OK.
  Fint det är i trädgården nu när det börjar blomma. Kan tyvärr ej hjälpa dig med vad det är du har i din rabatt för blå buske. Hoppas någon annan vet. Ha en fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 2. Jag har ju fått diagnosen av en expert..En forskare på Gotfries kliniken i Göteborg..men bara för att jag fått en diagnos så ska du inte tro att det är enklare..Fibro är en sjukdom som inte finns enligt Fkassan..Förfärligt!! Men enligt WHO är den klassad som en sjukdom..Jag undrar oxå hur det skall bli för mig..Hemskt att man skall gå omkring och vara orolig när man är dålig,,för att en som aldrig träffat dig skall tala om för dig att du inte är sjuk..Nej samhället har blivit katastrof..
  Jo det har funnits många som fuskat och därför har det blivit så här..Men vad ska vi göra som inte mår bra göra..Stoppa huvudet i en påse..
  Vi får bara hoppas ,,,vad mer kan vi göra..Kram S

  SvaraRadera
 3. Hej Karin ! Vad fint det blommar i din trädgård !
  Vill tipsa dig om att det kanske finns en Fibromyalgiförening där du bor där du kan träffa andra som också lever med sjukdomen. Det finns många vägar till lindring av sjukdomen, dock inte i den vanliga sjukvården, men inom den alternativa vården om du är öppen för det.

  Har själv levt med sjukdomen i 10 år och ägnat mycket tid till att hitta vägar till tillfrisknande. Man kan leva ett bra liv trots att Fibron finns där som en ständig följeslagare.

  Hoppas du har glädje av din blommande trädgård nu att hämta kraft ur och många varma tankar från mig !
  Lycka till !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag har hittat till dig oidag och jag tänkte att din blogg måste jag följa. Har själv varit sjukskriven för utbrändhet och kämpar för glatta livet att inte glida dit igen...FK är ju hopplösa. Hur tror de att man ska bli bra av den pressen de sätter på sjuka människor idag? Tycker det är fördjävligt! Det räcker ju så gott med att oroa sig över sin situation iaf! Hoppas du blir piggare snart! Ta vara på det lilla och ta ett steg sakta itaget. Kramis semlan

  SvaraRadera
 5. Hej Karin vännen!!
  Så glad att höra från dig!!!
  jag blir så arg & ledsen av detta med utföräkringarna.. fattar de inte vilken stress & press detta skapar hos de sjuka??
  Jag har fått diagnosen Fibro.. OXÅ..
  Sle, atros, fibro, migrän m aura & Pherters.... :-)

  Jag önskar jag kunde göra nått för dig vännen.
  Men vilken underbar trädgård & härliga bilder!!!

  Jag är oxå jätte trött nu, men jag har fått svar på varför & det känns lättande & att det kommer att vända!!

  Önskar dig allt gott i världen & vill ge dig en varm kram & jag håller tummarna för dig att FK tar det rätta beslutet!!!!!!
  Varm kram Tina

  SvaraRadera
 6. Men lilla gumman,hoppas att du bara får vara hemma i sommar och bara njuta,så gott det går. ;)Ha en riktigt skön kväll goa vännen. Kram Ulrika

  SvaraRadera
 7. Hallo där. här kommer ett livstecken från mig, jag har varit urusel på att komentera hos andra orkar knapt att läsa dessa heller. Jag har hamnat i någon trött het, å då jag blir pigg tar jag i så jag är deckad, hmm galet jag vet. Måste komma i rytm. Ja du bli utför var åkså min skräck men som tur va så lyckades jag komma dit jag är i dag, å jag lovar att jag trivs. jo eller hur man blir jätte fort frisk bara man har någon sstanns att gå, säger de som inte setat där vi varit. Men se possitivt och njut, din trädgård har verkligen vuxit till sig, så där långt gånget är det inte här. Kram

  SvaraRadera
 8. Hej vännen!
  Det är tråkigt att du ligger så nära diagnosen, men inte kan få den. Läste de andra kommentarerna och kanske är en diagnos ingen hjälp i alla fall:-( Samtidigt är det ju skönt att du inte behöver utsätta dig för flera nederlag utan nu har möjlighet att vila upp dig, kanske kan du vara ute och njuta av din fantastiskt fina trädgård. Det är förstås oroande att du blir utförsäkrad om 5 månader, men det kan hinna hända mycket under tiden fram tills dess. Det bästa är att försöka ta det lugnt...vi får verkligen hoppas att det blir sol och varmt, det känns ju liiiite bättre då.

  Kram,
  Regina

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>