26 maj 2010

Äntligen bilburna igen, så nu har jag varit vid min favoritplats vid havet!!

Hejsan alla trogna bloggläsare!

P5260940A

Det har varit lite tystare från mig nu ett tag (ett bra tag tycker nog många!). Dels är jag SÅ trött, och där gör väl blod-och järnbristen sitt till också utöver mitt vanliga tillstånd. Jag skall äta järntabletter någon månad nu, samt vanliga vitamintabletter, och efter en månad skall blodvärdena kollas igen. Men min doktor hittar inget fel i alla olika prover han tagit, förutom kraftig järnbrist samt blodbrist. Antagligen mitt slarv med middagar. Jag får skärpa mig!

facebookloggaA

Sedan har jag installerat mig på “Facebook” (till folks glädje som undrat varför jag envisats så med att inte vilja vara där) och träffat massor av gamla vänner jag inte haft kontakt med på år och dagar. Riktigt kul! I lördags hade jag besök av en god vän jag inte träffat eller sett på över 20 år. Vi  jobbade och bodde i ett kollektiv på den tiden, under ett par-tre år, och han stod mig väldigt nära. Så att träffas igen efter så lång tid var fantastiskt roligt och en märklig upplevelse också. Som att ingen tid hade gått, och med svåra saker bägge två i våra olika bagage, men som ändå har resulterat i en liknande “resa vi gjort”!! Vi förstod varandra… Men han är en kreativ och skapande person också, precis som jag, så vi talar samma “språk”. Så när internet får leda till ett gott besök, efter 20 år, så är det värt tiden där.:-))Rabarberpaj1A

En smaskig rabarberpaj som han gjort, hade han med sig, och med fint väder ute i min trädgård, så blev det en härligt somrig eftermiddag!

Men det tar sin tid, att vara på nätet. Man hinner inte med allt som man önskar, och trots allt så är det ju “the real life” framför “Internetvärlden” som jag vill prioritera mest förstås. Gissar att det är så för Er också. Jag får helt enkelt bara prova mig fram till vilken nivå jag skall lägga mig på för att livet skall fungera i balans och i harmoni. P7115696A

Tänk om man ändå bodde nere vid havet…Men det är inte så dumt heller att köra dit och bara traska längs strandkanten(Vikingsstrand, Helsingborg). Här behövs verkligen tången röjas upp inför badsäsongen.

P7115698A

Det doftar ljuvligt av tång och saltvatten och det knastrar och rasslar så härligt när man går i tång och stenar!!

 Idag känner jag mig så glad!!! Trots tandläkarbesök, för lagning av ett hål i en visdomstand:-) Vi har äntligen fått tag i en bil igen. Min man och jag har varit utan bil sedan före jul, eftersom vår förra bil inte gick igenom besiktningen och det skulle bli så kostsamt med reparationerna av bilen att vi inte vare sig hade de pengarna eller hade lust att ödsla de summorna på en gammal bil.

5456589962-1AVår nya bil – Nissan Almera  

Ja, Ni känner till en del av alla turer med bilköp som inte blivit av pga de mest konstiga orsaker. Jag har ju delgett lite av det här i bloggen. Men vi har fortsatt att skanna av bilhandlarna och Blocket. Och igår kväll så hittade vi en bil som vi var först med att titta på under kvällen. Vi föll för den direkt. Välhållen, ren och fin både in-och utvändigt och i motorhuven. Går tyst och fint, och är i en behaglig mörkblå metallic färg. Bra pris, årgång, och inte allt för jättemånga mil. Bara något litet småfel, samt några begynnande rostfläckar som vi får hålla efter. Dessutom den nyaste varianten vi någonsin haft av begagnade bilar. Och med en AC som FUNKAR! Om än lite trögstartad, men sen blåser den på. Precis som jag själv på morgonen hihi!;-)

5401231695-1ADet är underbart att ha bil igen!!

Ingen bil mer som utstrålar att den kan lägga av i stort sett när som helst eller få konstiga “nycker” för sig ;-). Inget skrammel, tjutande, gnissel, ryckande här inte. Elfönster som fungerar, framsätesvärme som fungerar(inte så viktigt nu i sommar, haha!), CD-spelare som funkar, lampor som funkar. Elen fungerar med andra ord som den ska. Nej, en proper, stillsam och rätt ordinär Nissan Almera har vi i vår ägo nu. Sticker inte ut direkt och gör definitivt inget väsen av sig. I bilväg gillar jag det mycket, men inte annars för egen del. (Men det skriver jag om en annan gång. )

 P7115636A

Denna synen är underbar; havet, färjor, badbryggor…Här promenerar jag så ofta jag får tillfälle…eller bara sitter och njuter!

P7115677A

Att lyssna till vågornas brus när de slår in mot land är underbart.Ett rassel i småstenarna blir det när vattnet drar sig tillbaka igen. Här är en badglad anka minsann!

P7115711A

Här ute är det inte så mycket folk, som på stränderna närmare sta´n.Här kommer jag rakt ut i det oförställda och kan höra både mina egna tankar och naturljuden. En del båtar har tagits till vattnet, men ännu inte sjösatts…

Så idag kunde jag äntligen köra ut till min favoritplats vid havet, där man bara hör måsskrik, vågornas böljande mot strandkanten, vindens blåsande och träffar på en och annan likadan naturälskare som man själv är. Så jag strosade vid strandkanten, lyssnade på havet och plockade vackra stenar och tittade över till Danmark förstås.

 P5198271A

Jag böjer mig ner hela tiden längs promenaden för att ta upp ännu en vacker sten, och bland dessa ligger även vackra  men åtgångna musselskal.

P5198240A

Med mitt superzoomobjektiv monterat på kameran känns Danmark och Kronborgs Slott så väldigt nära! Fotat från strandkanten i Helsingborg förstås.

P7115713A

Det är något alldeles speciellt med båtarna som går mellan Helsingborg-Helsingör. De är som ständigt gående klockor…de seglar fram och tillbaka, fram och tillbaka.Detta är kultur!! NEJ till bro och tunnel här, säger jag!!!

Därefter begav jag mig upp till min favoritplats av höga utsiktspunkter. Uppe på landborgen, vid vandrarhemmet Thalassa, finns underbara gångstråt med utsiktsplatser och bänkar där man kan stanna till, vila, se ut över havet, lyssna till ett nästan “tropiskt” fågelkvitter och känna doften av blommande träd, buskar och blommor.

utsiktösundetbänkKWA

Favoritutsiktsplatsen på Landborgen, vid Thalassa. Ett solglittrande hav och fullt av fågelkvitter. Kan det bli mer rofyllt?

Kastanjeblommaivas

Naturligtvis kunde jag inte låta bli att knipsa av en väldoftande Kastanjeblomma från utsiktsplatsen, som ett litet minne över en underbar dag!

Jag satt där länge i egna tankar och nästan somnade, så rofyllt var det! Det är LYCKA! Att få uppleva, ta in och stillsamt vandra i dessa miljöerna (hav, utsiktspunkter och fågelkvitter) ÄR Lycka!!

 

Ha det gott i veckan, och en skön kväll nu! TACK FÖR ATT NI TITTAR IN HOS MIG!!!

Hjärtekramar / Karin

6 kommentarer:

 1. Hej hej och som sagt, det var länge sen. Kan komma in hos dig nu utan problem med fåglarna. ;o)

  Härligt med bil. Vi bor nära havet, och promenerar oftast bil, men härligt med bil nrä man vill ta sig nånstans, för oss ett måste.

  Ha det gott. Ska kika in och se om jag hittar dig på FB. ;o)

  SvaraRadera
 2. Hej Karin Vad vackert vid havet hos dig också! Andra kusten men ändå samma hav. Det är LYCKA jag instämmer till fullo med dig. Konstigt det har jag inte skrivit trots ämnet i mitt inlägg :-) Vid havet är vi så fort vi får chansen ibland dagligen.

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara bilder du har tagit,härligt att få bo så där nära havet som du gör,sååå rogivande.;)Ha en underbar Torsdag vännen.Kramar Ulrika

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig promenad till havet. Havet är så fint speciellt när man bara kan sätta sig ner och vara. Härligt säkert att vara bilburen igen. Hoppas du får en fin fin vecka/Gela

  SvaraRadera
 5. Villa Thalassa, där har jag sovit många gånger. Vi stoppade alltid där på väg över till danmark i mina barndoms sommrar och jag har faktisk tagit med man och barn dit när vi åkt bil från Norge över til Danmark också. Den platsen är bara ljuvlig.
  Sköt om dig, och ät din middag! Det låter som om det trots järnbristen går lite bättre med dig :)

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig dag du har haft vid havet! Det är min dröm att någon gång få bo vid havet. Jag är lika fascinerad av när havet är blankt som en spegel eller när det är upprört och piskar ilsket i stormen. Vackra bilder du har tagit vid havet, med stenar, musslor och tång.

  Ha en underbar helg!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>