17 maj 2010

Besök hos vänner och vinst i utlottning.

Hej på Er!

Hoppas Ni alla haft en skön helg och fått vila, avkoppling och kanske god gemenskap med vänner eller släkt!

Själva har vi haft en både lugn helg hemma och inspirerande gemenskap med vänner i deras hem. Det har ju varit lite trist väder här nere i Helsingborg och rätt kallt, för att inte säga BLÖTT ute, så då kurar man inne istället. Min mans föräldrar ringde och berättade att De haft 25 grader varmt i skuggan igår uppe i Västmanland där De bor. Blir man avundsjuk?? Hmmm!!!!!:-)

clip_image001ClipArt

Idag väljer jag att medvetet gå in på inredningsdetaljer. Känner mig på ett “vackert” humör och har lust att återge lite sådana detaljer. Brukar annars inte göra det så ofta i mina inlägg, när det gäller andras hem, men jag har verkligen njutit i helgen.

UtsiktmotSöderåsen

Igår kväll blev vi lite spontant inbjuda till några av våra närmaste vänner, som bor i Klippan, i ett jättemysigt hus.Man ser rätt ut över Söderåsen! Där är bara så vackert! Vi myste och fikade och hade en härlig kväll ihop. Min väninna har inrett så vackert i vardagsrummet med turkosa detaljer till den varmbruna inredningen i övrigt. Senast jag var där blev jag så inspirerad av det, att jag själv köpte lite nya detaljer till mitt eget vardagsrum, i en helt ny färg för mig; ceriserosa.

turkos cerise

Ett annat par vänner vi har, gav oss ett underbart hemgjort gratulationskort till vår 5-åriga bröllopsdag! Så mycket kärlek, värme och omsorg nerlagt i detta kort och de kära ord de skrivit där! Så fint gjort! Vilka härliga vänner vi har.

Idag blev vi hembjudna till ett par i kyrkan som vi inte har varit hos förut, tillsammans med dessa två par goa och nära vänner. Jättetrevligt och roligt när folk vågar vara spontana, sånt gillar jag/vi jättemycket!!

gustavianskt sidebord-1

Hemma har vi lite möbler i Gustaviansk stil. Hos våra vänner såg vi liknande.(Ej denna bild)

De är nyinflyttade i ett jättevackert hus! Smakfullt inrett med vita väggar, massor av vacker konst/tavlor, maffig kristallkrona över det ljusa fina matsalsmöblemanget och trämöbler och äkta mattor från Deras tid i Kina, och även den senaste resan där som De precis är hemkomna ifrån. Jag njöt!

ljusinsläpp

Ljuset flödade in i huset från alla håll. Jag älskar att få komma in i olika hem och ta del utav Deras stil , personlighet, minnen och atmosfär som bor där. Det är ett sätt att lära känna människor på också. Att se vad De tycker om att omge sig med osv.

empirekristallkrona

Kristallkronan liknade denna varianten…

Under den gigantiska kristallkronans vackra sken och flämtande stearinljuslågor, det vackert dukade bordet med fint porslin, silverbestick och vita färska Rhodondendronblommor på spegelglas, avnjöt vi en trerätters utsökt söndagsmiddag.

silverbestick_19627003

Lite riktigt silverbestick skulle jag vilja äga. Bilden är lånad från Countrybymail.se

vitrhododendron-1

MENY

Förrätt

Heminlagd sill, på olika slags hårt bröd.

Huvudrätt

Slottsstek med persiljepotatis, kokta vårprimörer, gräddsås, gelé, heminlagd gurksallad(tunt skivad gurka) och bubbelvatten.

Dessert

Rödvinbärspaj med lättvispad grädde, och kaffe till.

*****

tabrizmatta

Värdparet hade så många vackra äkta mattor de köpt efter sin tid i Kina och besök där. Bla en ljus fin matta.Då insåg jag att äkta mattor behöver inte bara vara i mörkrött.En ljusare matta liknande mattan på bilden skulle jag inte ha något emot att äga.

Ja, Ni kan nog föreställa Er så gott det var! Skratt, glädje och intressant konversation! Dessutom fick vi höra talas om allt vad Värdparet upplevt på Deras resa i Kina och Tibet. Hur spännande som helst! Sådana här besök hos vänner som i helgen sätter verkligen GULDKANT på tillvaron! Vi får verkligen inte ha så mycket att göra att vi inte hinner umgås med varandra! Till syvende och sist övergår relationerna till nära och kära allt vad man kan skaffa sig, mödar sig för att få. Det gäller att inse vad som är viktigast i livet, för ett liv går så snabbt!

clip_image002

Bla hade de varit och besökt Pandor. Där fanns små ungar som man får lyfta upp i famnen och gulla med. Åhhhh…….jag vill dit!

När vi kom hem, kikade jag som hastigast in på min blogg, och läste då en kommentar om att jag vunnit i en utlottning hos Frida med bloggen Living Next To Me. Jag hade turen att vinna stickor och ett nystan ullblandat garn till ett par härliga sockar! Inte alls dumt när man fryser om fötterna, som ex nu!:-) TACK Frida, för den fina vinsten!

vinst

Ja detta var lite från min/vår Lördag & Söndag denna helg!

Ha en jättefin vecka Var och En av Er!

Kram / Karin

6 kommentarer:

  1. Gratulera med gevinsten. Du må strikka fort, om du frys på føtene, om du har tenkt å bruka sokkane i dag meiner eg.....

    God veke til deg og.

    SvaraRadera
  2. Stort GRATTIS till vinst & en underbar helg vännen!!!
    Låter ju underbart!!
    Önskar dig en lika fin Måndag!!
    Varm kram Tina

    SvaraRadera
  3. hej karin
    vilken trevlig helg ni har haft, finns de nåt bättre en goda vänner och god mat...stort grattis till din vinst
    hoppas du får en skön vecka
    kram pia

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig helg ni har haft. Hoppas att veckan blir lika fin. Grattis till vinsten. Ha en riktigt fin vecka/Gela

    SvaraRadera
  5. Vilken underbar helg ni verkar att haft det.Härligt,så ompysslad är inte dumt att få bli ibland. ;) Ha en riktigt god start på din vecka goa vännen. Kram Ulrika

    SvaraRadera
  6. Stort grattis till din vinst.
    Vilken härlig helg ni verkad har haft i goda vänners lag.
    Kristallkrona i denna modell är en sådan som jag skulle vilja ha, tycker den är så fin.
    Önskar dig en härlig vecka.
    Kram Britt

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>