8 mars 2010

Arbetsträning, Gospelkör och Award

Hej kära bloggvänner!

Hoppas Ni alla haft en skön helg, och fått lite avkoppling och återhämtning och är redo för ännu en ny vecka.Det har varit ett underbart vårväder här nere i Helsingborg, med lite behagligare temperaturer än det varit förut. Idag söndag har det verkligen känts som att våren är i luften.

fröblomning

Ja, imorgon Måndag börjar så min arbetsträning på en handelsträdgård i Ängelholm. Jag är verkligen glad över att jag nu kommit så långt så att jag kan börja med detta. Inte minst efter bakslaget i höstas, som var en reaktion på flytten och för mycket stress då, även om den var positiv. Handelsträdgården ligger i Ängelholms kommun, endast 1,5-2 mil härifrån. De går ut med att det är en inspirationsplats, som säljer växter förstås.

FlitigaLisa

Jag var där första gången i somras och fastnade direkt för platsen, miljön, upplägget och den goa stämningen där. Tänkte redan då, att när jag ska arbetsträna så vill jag göra det där.Det finns ju handelsträdgårdar i Helsingborg också, men denna har det lilla extra, och är i ett uppbyggnadsskede, och då pendlar jag hellre ett par mil dit.

Tulpan

De har dessutom redan två stycken personer där på arbetsträning, och de vet därför lite vad de bör tänka på i förhållande till den som gått över sina gränser och ska ta steg in på arbetsmarknaden igen.

skott

Jag skulle redan för 1,5 vecka sedan träffat min handledare på arbetsförmedlingen och skrivits in i “Fördjupad samverkan” som det heter. Men sedan blev personen sjuk och jag har inte hört ett dyft från dem sedan dess. Ringde handläggaren i fredags och meddelade att jag redan fått schema från handelsträdgården och börjar på måndag.

Vitsippor

Fick först ett nej till detta pga försäkringsfrågor, men efter bestämda påtryckningar från mig så gav handläggaren efter. AF har tyvärr varit en sorglig instans att ha att göra med på de platser jag bott. Byråkrati på bekostnad av smidighet samt arbetssökandes initiativkraft och entusiasm. Suck, så många gånger jag mött det!!!Jag blir så trött på det! Jag har alltid fått kämpa i kontakten med dem. Vara tuff och säga ifrån. Man behöver ha mål i mun, det är då säkert! (FK har däremot varit mycket bättre, där jag haft med dem att göra.)

Krokus

Så jag jobbar kl.10.00-14.00 imorron, åker sedan direkt till AF och skrivs in i projektet.Tar ca 1,5 timme (!!!) Mycket formalia tydligen.

trädbasovitsippetuva

Får käka lite på sta´n sedan, för kl.18.30 – 20.00 skall jag sedan på körövning. Anmälde mig idag till att vara med i Gospelkören (Royal Gospel Choir) som finns i kyrkan jag är med i. I Helsingborg finns hur många gospelkörer som helst. Folk ÄLSKAR att gå och lyssna till gospel här! Jag har sjungit i körer ända sedan jag var liten, men de senaste åren har det legat lite i träda. Nu vill jag vara med i kör igen.Det är bara såå roligt att sjunga!!

j0205401

Så imorgon blir det en intensiv dag men så kommer det ju inte att vara så ofta. Har bara kört ihop sig lite just denna dag. Det överlever jag. Är ledig två dagar sedan och tar igen mig, och jobbar torsdag + fredag igen. Var tredje helg jobbar jag också. Så ser schemat ut framöver. Börjar på 25% = dvs.10 tim. Mer än upp t.o.m. 50% tillåter inte min läkare, att jag arbetsprövar. Återhämtningen går sakta och kan lätt försämras. Det blir mycket tid i växthusen med blomsterskötsel, och runt butiken skall det plockas ut och in med krukor och dyl. och blommor skall vattnas etc. Ni får veta mer efterhand…

Rödhake

Nu till något annat…

sunshineblogaward[1] “ The sunshine Blog Award is awarded to bloggers who see positivety and creativity inspire other in the blogworld. “

Denna härliga och färglada Award på en Solsicka, har jag fått utav Ingela med bloggen HEM LIV DESIGN samt utav Gela med bloggen GELAS HEM & TRÄDGÅRD. Tack snälla Ni för den gulliga awarden.Den värmer gott!

Jag tar mig friheten att ej föra denna vidare till 12 personer. Jag hinner helt enkelt inte sitta och välja ut ...Det är jättesvårt!!

Nu gör jag istället så här att jag ger en egen gjord Award till alla som regelbundet läser min blogg. Var så god att ta denna med till Din blogg, om Du vill! Dubbelklicka på bilden så går den att spara. Avgör själv hur stor Du vill ha den hos Dig.

BLÅSIPPEAWARD-KarW

Trevlig vecka!

Kram Karin

16 kommentarer:

 1. Godmorgon Karin!
  Du bjuder på underbara bilder för att inte tala om ljuvlig fågelkvitter...
  Hoppas att allt ska gå bra för dig, håller tummarna!
  Låter som om det skulle bli en riktigt bra plats för arbetsträning!Det är konstigt att AF ska vara så tungrott, bara en massa paragrafer och ingen smidighet alls....
  Nåväl, hoppas och tror att detta är rätt för dig!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 2. Det är så kul och inspirerande att jobba med blommor,låter som att du kommer att få en bra plats att arbetsträna på,Lycka till!Grattis till din award,den är du verkligen värd.Ha nu en riktigt bra dag vännen. Kram Ulrika

  SvaraRadera
 3. Hej
  ja jag har varit i botten och kämpar mig själv uppåt just nu. Livet kan vara orättvist och ibland tar hjärnan mer kontroll över kroppen än man vill.
  Jag har varit sjukskriven sedan november -08 och jag jobbar nu 25%. det gäller att man lyssnat´r på sin läkare och dess rekomendationer även om man själv känner att man vill mer. FK har varit super snälla mot mig och det är jag så tacksam för. Men i mina läkarintyg utskrivna från en psyiatriker så står det tunga ord som nog de inte vågat pressa på.
  Kul att du har något att se fram emot och se till att tagga dig med det som gör det lilla extra. Det behöver inte kosta något utan kan vara en komentar som du fick för 5 år sedan eller en lyckad bild.
  Hoppas det går bra för dig. Om du vill så lämna en komentar hos mig jag läser komentarerna.
  kram sara

  SvaraRadera
 4. Lycka till med ditt nya jobb. Vad härligt att få jobba på en handelsträdgård bland alla dessa vackra växter.
  Jättefina bilder du tar.
  Ha en härlig vecka.
  Kram Britt

  SvaraRadera
 5. Vad kul att höra hur glad du är för de planerade förändringarna! Det är ju det som är det viktigaste och att du som jag förstår är en eldsjäl bromsar in dig själv där och om det behövs ;-)
  ... om inte annat så har du hjälp av din läkare... men erfarenhet är inte att fk är nåt vidare på detta. Tack för den fina blåsippan den lägger jag med stolthet på min blogg ; En annan gillar också blommr förstår du! LYCKA TILL hoppas att det blir allt av det där positiva som du förväntar dig!
  Ingela

  SvaraRadera
 6. Hej Karin !
  Tyvärr har min blogg försvunnit och jag vet inte varför. Har gjort ny blogg på bloggsida.se och bloggportalen. Heter då rosemarie allt i livet Kram fd fina-rosa

  SvaraRadera
 7. Så utrolig koselige bilder du har lagt ut :-)

  også koselig at du vil være med på min giveaway!:)Trekningen er i dag, så det blir spennende! Og gratulerer med kvinnedagen i dag! Stor klem

  SvaraRadera
 8. Hej Karin !

  Varmt lycka till på din arbetsträning !! Det låter som du har en klok strategi med välbehövlig vila emellan dina jobbdagar. Att få vistas i en handelsträdgård låter härligt och du får nog mycket energi av alla växter som finns där.

  Var rädd om dig, vila mycket och ge dig tid att smälta alla nya intryck !

  kram Isa

  SvaraRadera
 9. hej vännen det är bra stå på dig, du kommer vara som klippt och skuren för det jobbet...super fina bilder, vilken vårkänsla.

  ha en toppen kväll
  varma kramen Catthie

  SvaraRadera
 10. Hejsan,
  Kul ayy du vill vara med i min lila utlottning.
  Hoppas att du får det bra på din arbetsträning, härligt att få börja på handelsträdgård nu när våren kommer.

  Ha det så bra, kram Rebecca.

  SvaraRadera
 11. Hej Karin!!
  Tack fina du för den fina awarden =))
  Ja, du detta med AF & FK kan driva en till vansinne...suck.. men Gud va roligt att du är på gång & att du har ork att stå på dig mot dem!! Det är starkt gjort & det ska du ha en AWARD för =)
  Önskar dig en fin dag & hoppas att allt flyter på bra!!!
  Varm kram Tina

  SvaraRadera
 12. Grattis med Awarden og lykke til med arbeidstreningen;))

  SvaraRadera
 13. Hei Karin. Så mange nydelige bilder du har på bloggen din. Får en vårfølelse nå :-)

  Vil innom for å takke for at du er med på min lille giveaway. Masse hilsen Turid

  SvaraRadera
 14. Jag håller tummarna för att det ska gå bra för dig och att du hittar en balans mellan arbetsträning och vila. Pappa sa alltid att "man måste vara frisk för att kunna vara sjuk". Med det menade han att det tar energi att ta sig till läkare, att beskriva var det gör ont och hur man mår och att få den behandling som man ska ha. Tänkte på det när du beskrev att du måste vara stark själv och stå på dig i kontakten med AF.
  Att arbetsträna i en handelsträdgård nu på våren måste vara som en dröm. Kan tänka mig att kameran kommer att vara ett av "arbetsredskapen" ;-)
  Lycka till kram,
  Regina

  SvaraRadera
 15. Hej Karin

  Oj vad mycket du skulle göra på en och samma dag. Hoppas allt gick bra.
  Kram

  SvaraRadera
 16. Hoppas det går bra med din träning nu... det finns väl nästan ingen bättre plats att möta våren på.

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>