10 mars 2010

Liten rapport fr arbetsträningen, vinst, ullparty och award till Er!

Hej alla goa, och tack så hjärtligt för alla era varma kommentarer och lyckönskningar till arbetsträningen.Det betyder verkligen mycket med så positiva ord, när man skall börja något helt nytt.

nallemspets

Titta så söt lilla Nalle blev med den gamla spetskragen på.

Jag var faktiskt riktigt nervös i måndags, och jag har ju eg inget att vara nervös för men kanske är det inte så konstigt med tanke på att det är 4,5 år sedan jag varit ute på någon arbetsplats.

ranunkelknopp

Ranunkelknopp-dessa underbara blommor!!!

Men det gick bra det hela! Jag jobbade mellan 10-14 i måndags, och det var att vattna många växter i den stora butiken, plocka bort vissna blommor osv. Dessutom skulle vissa växter vattnas med slang, andras skulle suga vatten och ytterligare några sänkas ner i vatten, så det tog alla fyra timmarna att få det gjort.Men det var mysigt att gå och peta med fingrarna i jorden, känna blomsterdoften, och höra fågelkvitter inemellan musikflödet från radion.

betongäpple

Betongäpple i identisk storlek. Köpt på min praktikplats. Visst är det gulligt?

Direkt efter arbetet var det till att åka till AF och träffa min handläggare där.Hon gillade inte att de satt mig på helgjobb med tanke på att jag inte jobbat på flera år, men också därför att jag inte får någon extra ersättning för att jobba helg som de andra som jobbar i butiken.Det får bli längre fram jag får jobba helg om jag själv vill, men inte nu, så hon ska prata med chefen. Ja inte mig emot! Jag är gärna ledig på helgerna och enbart jobbar vardagar.När 50-11 papper skrivits under och all Formalia avklarats, så var det att snabbt äta en lunch på stan, innan körövningen i Gospelkören skulle börja.

knapphjärta

Det lilla knapphjärtat jag gjort, som hänger på hallspegeln

Royal Gospel ChoirA

Royal Gospel Choir – kören jag precis gått med i.

Jag har nästan glömt hur otroligt kul det är att sjunga i kör. Övningen var bara så härlig!!Jag borde egentligen varit jättetrött efter ett sånt intensivt program hela dagen men körövningen livade upp mig istället.Vi har lite olika framträdande inbokade i vår, bla på fängelset. Lite annorlunda måste jag säga.

toahjärta

Sött litet Toahjärta från Miljögården

Jag hade ju ett ullparty härom veckan.En av mina vänner sålde handgjorda vintersaker från Irland.Jag hade bjudit in ett gäng med tjejer, och vi åt ostbricka och kikade på de fina produkterna. Jag köpte denna sjalen då och den söta vintermössan ville jag också ha så den fick jag som värdinnegåva.(Hjärtligt tack!) För första gången i vinter håller jag värmen bra.De är jättesköna att ha på, och när det blir kallras i lägenheten sveper jag in mig i den goa sjalen bara.

Nyakläder

Nyinköp: En vårig scarf (Lindex) samt ullsjalen & mössan i typiska irländska mönster.

Vann härom dagen 2:a priset i tävlingen hos goa Tina med bloggen “Livet är här och nu”.

berlock-tillit_1262 Tack snälla Tina! Ordet passar så bra “Lever i tillit” och “Skyddad av änglar” och den extra lilla presenten; den fina pennan med mitt namn, blev jag såå glad för. STORT TACK!vinsterfrTina

Award till mina trogna bloggläsare

Påminner om denna Award som jag vill ge till alla Er som regelbundet följer min blogg och som inte hann ta den med Er i förra inlägget…Var så god att ta denna med till Din blogg, om Du vill! Dubbelklicka på bilden så går den att spara. Avgör själv hur stor Du vill ha den hos Dig.

BLÅSIPPEAWARD-KarW

Nu jobbar jag torsdag och fredag. Lör-sön firar vi min mammas 70-årsdag i Blekinge. Vi skulle kört vår nygamla bil dit, men vi får inte tag i säljaren(privat) som vi ska hämta den hos. Han fick lunginflammation förra veckan, och vi upplyste honom att vi måste ha bilen senast till denna helgen-1,5 vecka senare.Jag behöver dessutom bilen till praktiken, då bussarna går så sällan. Nu vet vi inte hur vi ska göra?? Svarar inte på mobilen hur vi än ringer och sms´ ar. Grrrr!!!Blir man arg eller?!!! (Håll tummarna för att vi får någon lösning på detta!)

Ha en härlig fortsättning på veckan!Allt gott till Er alla!

/Kramar från Karin

81A-00003678-001vattenkanna

Psst. Gillar Ni romantiska gamla tyger i nytryck, så gå in på min bild längst upp i sidebaren. “Madam Fleur” säljer de mest underbara tyger! Jag har beställt det som jag visar på bilden. Rekommenderas varmt!

 

12 kommentarer:

 1. Hej Karin! så härligt att det gick bra på arbetsträningen.härligt nu när alla vår blommor kommer..Nej helger jobbar inte jag heller eftersom jag inte heller får xtra betalt..Lycka till med övriga dagar..Grattis till den fina vinsten..Massa kramar Susanne

  SvaraRadera
 2. Så bra det låter, ska det först arbetstränas måste ju blommor och blad vara mitt i blinken för dig. lycka,lycka till vidare :)

  SvaraRadera
 3. Natti Karin!
  Vad kul att få arbetsträna just med växter och annat, och vad skönt att läsa att det kändes bra för dig.
  Just nu är det lite torka på gospelkörandet och övrigt körande. Det var ju lite intensivt i julas, men nu har det varit lite tomt av den varan - saknar det, för det ger energi att sjunga i kör, och det är ju så kul.
  Jag har också en del awarder att hämta och skriva om, men jag tar mig friheten att "göra en Livsluft", som den som vill får plocka hem.
  Jag hoppas jag kan plocka din fina blåsipps...
  Ha det bra och
  KRAM på dig!
  hälsn
  AnnA
  PS! Jag har INTE glömt bort din tävling, men den är ju inte slut än, eller hur? DS.

  SvaraRadera
 4. PS2!
  Alltså jag gör en Annamaaward, och plockar hem din. Du får gärna plocka min...DS.

  SvaraRadera
 5. Hej, inser att jag missade ditt förra inlägg. Har tänkt mycket på dig och hur det går med arbetsträningen. Det måste ju vara härligt att få arbetsträna på ett sådant ställe med blommor. Hoppas det fixar sig med bilen. Skall ta med mig din underbara bild under dagen. Tack för att du delar med dig och på det sättet inger hopp. Hoppas din dag blir bra/Gela

  SvaraRadera
 6. Hej min vän!
  Arbetsträning (?) är liksom en nystart på ngt efter... eller förstår jag fel, eller nytt jobb med mjukstart?
  Men huvudsaken att det känns rätt och fint för dig och du verkar väldigt positiv, men det är du alltid!
  Underbart med gospelkör och det ger säkert mycket med tanke på gruppgemenskapen och den svängiga musiken!
  Kramar! /bea

  SvaraRadera
 7. Hej Karin!

  Vad lycklig du låter mycket positivt i ditt liv nu... och vilken underbar musik den understryker harmonin. Vad är det för musik... piano?

  Glad för din skull!

  SvaraRadera
 8. Vad skönt att det har gått bra på din arbetsträning.Mycket kul på gång nu märker jag.Tack för din fina award,den värmer.Ha en riktigt skön dag. kram Ulrika

  SvaraRadera
 9. Hej Karin!
  Vad härligt att det känns gôtt att vara tillbaka i arbetslivet efter så lång bortavaro....att börja bland blommor måste kännas helt sagolikt.
  Vill bara säga att jag är glad att du vill vara med på utlottningen hos mig. Ser att du redan innan hade en Trådspira på din blogg......
  Två lotter finns avsatta för dig!
  Kram
  /Lotta

  SvaraRadera
 10. Hej Karin!
  Kul att det går bra med arbetsträningen. Hålla på med blommor måste vara läkande för själen. Skulle själv vilja ha ett sådant jobb med att på och plocka med blommor. Min dotter utbildar sig till Florist nu och jag blir så sugen själv på en den utbildningen.
  Tack för den fina Awarden, och ett stort grattis till din vinst hos Tina.

  Ha de gott
  Kram BRitt

  SvaraRadera
 11. Vad roligt att du trivs på din arbetsträning. Blommor, växter och att få påta i jorden - det måste vara perfekt!
  Härligt med gospel, tänk den som kunde sjunga...
  Kram

  SvaraRadera
 12. Hej Karin

  Vad roligt för dig att få börja arbetsträna och på en blomsterbutik det är ju verkligen trevligt skall jag tro.
  Du får prata med växterna så växer de jättemycket:o)
  Grattis till din fina vinst.
  Sjunga i kör måste ju vara väldigt roligt med all gemenskap och trevlig samvaro. Toppen när du kan sjunga.

  Ha en riktigt fin kväll och sköt om dig.


  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>