7 februari 2010

Min Fotoutställning…

Nu ska jag dela med mig lite av hur det gått  med fotoutställningen och förberedelsen inför den. Det har varit mycket jobb ett tag med redigering av bilder och texter, innan jag till slut bestämde mig för vilka foton jag ville ha med.

Photobucket

Mellan det jag skriver här i inlägget, får Du se de bilder jag ställer ut med bildtexterna på, samt vilka som får vit respektive svart passepartout. Alltså precis som de ser ut på utställningen. Med texterna på bilderna vill jag förmedla en viss känsla eller en viss tanke med bilden.

Photobucket

Förberedelserna inför fotoutställningen var inte helt utan dramatik. Jag hade fått förhandsbesked från Print-firman om att det gick bra att bara komma in med dem. Ingen förhandsbokning behövdes, så på torsdag eftermiddag kom jag med mina fotofiler, och fick reda på att färgutskrivaren var bokad resten av dagen/kvällen(!!!!).Åhh…Nej! Jag hade velat haft det klart på torsdagskvällen, för att slippa stress samma dag som fotona skall upp på väggen, men det var inget annat att göra än att lämna in dem på morgonen nästa dag istället.

 Photobucket

Då fick jag reda på att de skulle ha sparats i Pdf-fil (ingen upplysning om det dagen innan) och det priset jag hade blivit lovad avsåg färdigredigerade bilder. Nu var mina foton i olika storlekar (va lite man kan om sånt), så då tillkom redigeringskostnad på 700-800 kr/tim(!!!).Eftersom jag samtidigt skulle ha foton till ett album, dvs ytterligare 85 bilder, så insåg jag att pengarna skulle rulla friskt…Det fick bli de 13 bilder som skulle vara med på utställningen. Så dem fick redigeras ytterligare till rätt storlek.De andra fick skrivas ut i olika storlekar på A4-ark (vilket inte alls blev bra!!). Nåväl, allt blev till slut klart och jag betalade och tackade för mig. Hem och montera foton!

Photobucket

Denna tavlan sålde jag!

Några andra ärenden först blev det, och sedan lite lunch. Efter det, dags att skrida till verket…CHOCK!!!! Bilderna var för små! Innermåttet på passepartout var 19x29, och bilderna var redigerade och anpassade efter 19x27. Vita kanter inne i bilden, hua!

Photobucket

Paniken låg på lur…Telefonen lyftes och jag meddelade att “det har blivit fel, jag ska ha vernissage, och sätta upp bilderna ikväll. Ni får fixa detta NU!!!

Photobucket

Ner igen, och de gjorde om fotona i rätt storlek, hem och montera dem. På kvällen dags att hänga upp dem, tillsammans med de andra utställarna och deras alster. Jag fick ta cykeln för jag var så försenad med allt, och hann inte åka buss ner till sta´n först och sedan byta där till annan linje för att komma dit jag skulle.Skulle tagit 40 min eller något sådant. Men jag kom sent om sidor dit, och fick satt upp mina foton.Det tog väl ett par timmar. Men nu var de uppe i alla fall. Hem och sova.

Photobucket

Upp tidigt på lördagsmorgonen för att ta bussen ner till sta´n, till veckomötet hos Viktväktarna, som jag börjat hos för en vecka sedan. Därefter hämta ut mina Visitkort på “Posten”, och hem. Mer förberedelser…göra mig i ordning, cykla iväg, och pustande in till Vernissagen några minuter innan det började. Några foton hade ramlat ner under natten…tejpen jag klistrat upphängningshanken i var för dålig. Lite småskador på passepartouten, men åtgärdat så gott det gick till invigningen 5 min senare.

Photobucket

Sedan ett myller av folk som kom och kikade. Väldigt roligt förstås. Både kända och okända ansikten för mig. Goa bloggerskan med sidan “Lusthuset” kom och kikade. Så roligt att träffa henne!!TACK kära Du, för att Du gav Dig tid att kika in till mig på utställningen. Det betydde jättemycket! Vi var cirka 16 st utställare, varav tre stycken som hade foton att visa.

Photobucket

Mycket fin respons från folk, men de fotade hellre mina bilder än köpte dem, fniss, och skrev av mina små texter på bilderna men det bjöd jag på:-). Jag har ärligt talat inte ställt in mig på att få så mycket sålt egentligen, för jag vet hur svårt det kan vara första gången vid en utställning. Jag väljer att se det mer som en utmaning för mig att för första gången få ställa ut, och möta respons från folk öga mot öga så att säga.

Photobucket

Denna tavlan sålde jag!

Man får vare sig ta sig själv eller det man gör, på allt för stort allvar, för då riskerar man bara att bli för besviken, om man inte får förväntat resultat. Så låt mig säga så här; det är en bonus om någon eller några av mina foton säljs, men jag gråter inte och blir knäckt om jag inte får något sålt första gången.Jag är bara glad och tacksam över att få vara med.

Photobucket

Alla dessa bilder här i detta inlägget går from 1 mars att beställa utav mig, och fler kommer att läggas till i utbudet efter hand.Läs gärna mer i länken som finns i sidebaren. 

Nu vet Ni lite mer vad som hänt igår och idag…mer kommer i detta inlägget imorgon efter utställningens slut.Photobucket

Sön 7/2-10

Jättemycket folk på utställningen även denna dagen. Fick sålt två stycken av mina foto-tavlor!!!Jätteskoj! Ni ser under bilderna ovan, vilka det var. Maria, med sin familj, som har bloggen “Allt kan grönska”, kom och hälsade på och kikade på utställningen, med tulpaner och ett sött kort till mig. Goa Maria! Tack för att Du kom. Va jag uppskattade Ditt besök, och att få träffa Dig. Det var så härligt!:-)))

Photobucket

“Skaparljus” har varit igång ca 12-13 år, och en gång om året ställer konstnärer från Rosengårdskyrkan samt Slottshagskyrkan, ut sina alster. Vartannat år i den ena kyrkan, och nästa år i den andra. Detta årets “Skaparljus” var det bästa de haft på länge och dessutom det år då flest utställare var med också. Det var verkligen en kul helg, och naturligtvis en inspiration för mig som förstagångsutställare!

Kramar från mig! / Karin

14 kommentarer:

 1. Guuud man blir ju helt stum av dina bilder,vet inte vad jag ska säga. ;)Du är såååå himla skicklig på att fota,och texterna till var ju helt klockrent. Hoppas att du får sålt lite av dina fina bilder,det är du verkligen värd.Ha en lugn och skön Söndag vännen. Kramar Ulrika

  SvaraRadera
 2. Vilken upplevelse du bjuder besökarna på! Otroligt flotta allesammans. Min favorit är 'tårar är de ord hjärtat ej förmår att uttrycka', kan hända jag inte fick det helt ordrätt med mig... ônskar dig lycka till vidare idag :)

  SvaraRadera
 3. Hejsan KARIN !

  Dina bilder dessa du visade här på BLOGGEN var helt underbar, orden som du tillskrivit dom var väl genomtänkta av en tänkare.

  Detta ÄR DU o önskar av hela mitt hjärta att du skall få sålt litet så Du kan fortsätta med att gå vidare i denna DIN VÄRLD.

  Hur skall man kunna välja ut en av dessa, alla går rakt till hjärtat.

  KAN BARA säga SÅ flott o fortsatt LYCKA TILL

  Kram från MONA

  SvaraRadera
 4. Tack för att du delar med dig av dina vackra och stämningsfulla bilder med texter som passar så fint till motiven. Ha en underbar vecka, kram Eva.

  SvaraRadera
 5. Du har verkligen haft massor att göra, så otroligt vackra foton med text.
  jag vill passa på att tacka för dina omtänksamma rader hos mig, det värmer verkligen.
  önskar dig allt gott

  kram Catthie

  SvaraRadera
 6. Oj såå vackra bilder!! Så känslosamma.
  Men vilket strul innan allt klaffade som det skulle. Inte kul detta med folket som skulle skriva ut dem...och så blev det fel storlek också..förstår att det säkert var jättestressigt. Jag skulle blivit helsvettig! :)

  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 7. Hej Karin!
  Åh vad jag har tänkt på dig och vad roligt att få ta derl av din helg. Vad roligt att det gick så bra till slut. Tittar in i morgon igen för att få se fortsättningen.
  Stor kram!
  Mona K

  SvaraRadera
 8. Helt underbara bilder..Mycket krångel innan men det blev ju bra till sist..hoppas så att du får sålt dina bilder..Detta verkar var din grej..Så roligt..massa kramar Susanne

  SvaraRadera
 9. Oj så mycket arbete innan allt var på plats. Jag antar att du lärt dig massor.
  Kul att du fick sålt några bilder, alla bilderna är jättefina och härliga texter har du lagt in. Tycker att du har en sund inställning till tillställningen.
  Det måste ha varit jättekul att ha varit med bland dem som ställer ut.
  Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 10. Låter alldeles underbart. Vilken härlig upplevelse för en så duktig fotograf! Kram!

  SvaraRadera
 11. Oj, oj...stressnivån skulle varit skyhög hos mig. Avskyr att behöva stressa fram allt som ska göras i ordning - FY! Men vackert blev det - i alla fall är dina alster vackra! Min favorit är den tredje bilden - gröna nyanser, versen är väldigt vacker och passande.

  SvaraRadera
 12. Oj oj vilken resa...
  Jag känner igen delar av den.
  Men faktum är som du säger det är inte för pengar man gör det första gången utan för att testa.
  Tänk vad du har lärt dig.... allt detta på så kort tid.
  Jag började precis som du en gång det var sommaren 2004 då jag fick min riktiga kamera i januari.

  Tyvärr kunde jag inte komma vilket var väldigt synd.
  Många fina bilder och jag hade inte gillat de som fotade av texter och bilder.
  Det är dina skydda dem...
  Ha det gott och ett stort gratts till dig
  Annika

  SvaraRadera
 13. Grattis till en fantastiskt vacker utställning, fick ju ta del av den här på din bloggsida!;)
  Underbara bilder med tänkvärda ord.

  Med värme

  Marita Toftgard

  SvaraRadera
 14. Så utrolig vakre bilder !
  Tårer er min favoritt;)

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>