16 februari 2010

Fototrissen - Känsla

Denna veckans fototriss har temat “Känsla”, och det är väl en fotografs önskan att få ta fram den sidan i bilderna.Åtminstone önskar jag det för mina bilder.Ja, alla mina bilder faktiskt!

P7074677

Sen kan man ju fråga sig vad det är som gör att en bild får känsla? Är det mitt sätt att betrakta en viss sak, och kanske se den på ett sätt som andra inte ser den utifrån, eller är det stämningen i bilden med ljus kontra mörker, reflexer, speglingar, eller kanske objektets uttryck. Det finns så mycket tror jag som ger känsla till en bild, och det kan vara kul att fundera över vad som ger känslan i just den bilden jag tittar på här och nu.Eller, i värsta fall,om det inte alls finns någon?

P7074991-3

För mig är det ofta olika naturpanoraman som fångar mig…det kan vara en solnedgång, blå timmen, en solig dag med ett glittrande hav…etc. Här var det dock en liten söt ekorrunge som hamnat bort från boet.Han var väldigt orädd, man kunde klappa honom, han försökte klättra uppför byxbenen på oss etc. Tråkigt nog vet man att med ett sådant beteende kommer han snart att råka illa ut…Med stor sorg lämnade vi honom där, och hoppades han skulle överleva.Tyvärr gjorde han nog inte det.

P4127577

Här är det ex den söta lilla blicken ekorrungen ger mig. Bara vetskapen om att den är liten, gullig men bortsprungen från sin mamma, och sökandes kontakt med mig/oss, får ju mig att se på den med känsla(den försökte tom klättra uppför benen på oss)

P4127615

Här hade han hittat något mumsigt i gräset, som han satt och knaprade på, och koncentrerade sig på det och blundade.Han såg så nöjd ut när han ätit klart och tittade igen…  P4127653

Plötsligt dök det upp en hund, och han gömde huvudet under svansen allra först…men sedan såg det ut så här (nu kommer en Bonusbild i trissen):

Ekorrecollage

Mittersta bilden: “Nej, varför ska jag vara rädd för den där…Jag försöker mig fram och ser vad det är som skäller så hemskt…” (Tur att hundens matte höll ett bestämt tag i hunden!!)

Uppe till vänster: Han lät sig villigt klappas.Sökte beröring…

Uppe till höger: Titta på hans tassar. Verkligen gjorda för att klättra i träd med. Rena små ‘griptänger’.

Nere till vänster: “Vad är det för något? En sko?”

Nere till höger: På väg uppför byxbenet…

Ha nu en fortsatt fin dag!

Karin

11 kommentarer:

 1. Vilken söt liten ekorrunge! :-) Tänk vad ovanligt att man får komma en ekorre så nära, eller faktiskt att det är DEN som söker kontakt. Precis som du skriver så kommer det beteendet antagligen att göra att den inte lever så länge.... stackarn! Den kanske har varit ensam utan mamma sedan den var lill-liten, då tror jag att djur kan bli sådär kontaktsökande.

  Ha en fin tisdag!

  Kramar
  Beatrice

  SvaraRadera
 2. Tack för de underbara bilderna du visar. Man ser på den lille med sorg i hjärtat. Men den var så härligt go.
  Ha en riktigt fin kväll och du fick definitivt fram känslan./Gela

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt näpen liten story ur verkliga livet. Tack för att du bjöd oss på denna naturupplevelse mitt i smällkalla vintern

  SvaraRadera
 4. Uff, vill helst tänka på att det gick bra.. så söt, som ett riktigt gosdjur.

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Vilken underbar liten ekorre och vad gulligt när hunden och denna lilla varelse är nyfikna på varandra. Visst är djuren underbara.
  Kram/Helen

  SvaraRadera
 6. hej vännen
  du har verkligen lyckats med fotona på ekorren så super söt..

  ha en trevlig kväll
  kram Catthie

  SvaraRadera
 7. Hej Vännen!!
  Tack fina du för din hälsning hos mig.. Blev så GLAD =D
  Men snyft.. en så underbar berättelse!! Snyft.. blev helt jätte rörd av den lilla ekorren!!
  Ja, va du har rätt.. den där blicken i fotot..snyft... underbara bilder!!!
  Önskar dig en underbar dag & tack för att jag fick ta del av denna fina berättelse & foton!!!
  Kram Tina

  SvaraRadera
 8. Vilken fantastisk tur att du hade kameran med dig! Fast det kanske du alltid har. Så mjuk och fin! Den lilla söta väcker verkligen mycket varma känslor! Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Vilka underbara bilder! Ja, nog är det känsla i dom alltid!
  Vilken otrolig grej att få vara med om.
  Ha det gott! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 10. Vilka underbara bilder på ekorren. De väcker verkligen en massa känslor! Tack för en fin berättelse!
  Kerstin

  SvaraRadera
 11. Så otroligt vackra bilder på den lilla ekorrungen. Gud så söt han är. Mycket sorgligt att tänka att han nog inte klarade sig. Jag vet att det är så det går till i djurvärlden, men jag blir ändå så ledsen vid tanken.

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>