24 februari 2010

Loppisfynd…

Finns det egentligen något roligare än att gå på loppis, när man inte har något att hitta på? Neej, jag tror inte det! Att kliva in i ett hus med loppisgrejer i, vare sig det är rent fysiskt eller på nätet, får min kreativitet att sprudla. Tusen och en idéer sköljer genom huvudet på mig, och inspirationen hissas i topp som en flagga i vackert väder! Samtidigt undrar jag ett antal gånger varför inte jag  kommit på de där underbara kombinationerna av saker som gör det så lantligt shabby chict och romantiskt.

 Heidi465

“Åhhh, detta måste jag göra själv, och detta…, vilken härlig idé!!!, detta får jag komma ihåg….” Så går mina tankar. Kommer jag ihåg det? Nej! Bara om jag hjälper minnet lite genom att köpa en sak som hjälper minnet att minnas.Hu vilken krånglig och upprepande meningsbyggnad detta blev då!!

Här delar jag i alla fall med mig av vad jag fyndat för små grejer den senaste tiden…

vitasmå saker

Lite små ljuva vita saker som:

Uppe till vänster: Ljuslykta - en påse att ställa ett glas med ljus i, som lyser mysigt i mörkret

Nere till Vänster: En gammal antik spetskrage.Får nog klä nallen på sängen med lite ljuvlig spets.

Uppe till höger: Gammalt brickband med virkad spets.

Mitten: Söt liten kammarljusstake i emalj.

Nere till höger: Vitt fårullshjärta med spets. Ska ha tag i ett till, så mannen min och jag kan ha varsitt hängande vid våra sänglampor.

roses

Här lite saker med rosenmotiv:

Vänster: Löpare med rosentryck. Härligt gammeldags.

Uppe till höger: Liten hylla med rosenmotiv och tre krokar. Får inte plats med alla halsband och hårband i sovrummet, så denna får komma upp där.

Nere till höger: Skylt i emalj. Gammeldags motiv och ordet “Välkommen” längst ned, men det syns inte så tydligt på bilden här tycker jag. Ska nog få pryda inne på badrummet.

metallic

Metallic & nysilver:

Uppe till vänster: En liten gammal fingerborg i metall. Spricker inte och är den bästa fingerborg som finns. Definitivt skadefri fingertopp.

Nere till vänster: Gammal sockerströare (nysilver).

Uppe till höger: Flaskställ med två söta flaskor med gammeldags bilder på.

Nere till höger: Gammal skål på runda kulben.

(Not:Fotona i bildcollagen är tagna av de som säljer produkterna.)

Heidi_1balsam-1

Min man får spader när jag kommer hem med alla små fynd jag gjort…Numera låter jag honom upptäcka dem själv….ibland ser han att något är nytt/nygammalt…Kom på den idéen för husfridens skull.:-)

94printempsaddict

Imorron onsdag skall jag träffa en ny väninna, och vi ska fika ihop hos henne och sedan knallar vi ner på “Änglaverket” tillsammans, där hon hjälper till på onsdagar….just det…second hand! Men jag ska försöka att bara titta….Tror ni det lyckas? Det är tur att alla små prylar jag köper faktiskt inte kostar så mycket.

70naturberoende 

En av mina käraste väninnor sa vid ett tillfälle till mig, att män förstår inte alltid det där behovet kvinnor har av att regelbundet få lov att handla något litet nytt och förnya hemmet med. Så är det nog!

surpriseaddict

Jag sparar noggrant små slantar, en krona här, några kronor där, genom att handla så billigt och ekonomiskt jag kan på övriga hushållssaker. Köper dessutom aldrig godis till mig själv eller kioskmat. Då kan jag unna mig lite små “loppisexpeditioner” då och då.

pansies2CarolAnnes

Dessutom försöker jag att i den mån det kommer hem nya saker, att i liknande mån rensa ut saker som får gå till second hand igen.Lyckas inte alltid skall jag ärligt säga, men så plötsligt får jag ett ryck och då ryker det i skrymslena ska jag säga!! Det går liksom lite i vågor… Sen kan det dröja lång tid innan jag går på en loppis igen. Det är väl något behov det där, som behöver fyllas…konstigt…men kul!

Många kramar till Er & en härlig dag! /Karin

klein3CarolAnnes

22 kommentarer:

  1. Vilka jättefina saker du hittade.

    Vist är det härligt att komma hem med små saker ibland.
    Nya ideer får man ju också, ibland faktiskt till att använda något man redan har till något annat.

    Jag går bara på loppisar på sommaren, har inte hittat någon bra som är öppen vintertid. Om man inte går till hjälporganisatorenas lokaler förståss.

    SvaraRadera
  2. Godmorgon!
    Å, det är så kul med loppis grejer... tänk att man känner sig som kung, eller åtminstonde som om man vunnit högsta vinsten varje gång man gör ett fynd, stort som smått...!
    Kramar Ullis

    SvaraRadera
  3. Men hallå vad mycket fint du har fyndat jag blir alldeles avis. ;)Ha en riktigt skön dag vännen. Kramar Ulrika

    SvaraRadera
  4. Hej fina du!!
    Å, jag älskar att gå på loppis!! Vilka underbar fynd du gör!! Man måste få unna sig lite gott i livet. Det är ju just nu vi lever, ingen vet något om morrondagen & då gäller det att fylla sitt liv med det man tycker om!!
    Så fortsätt fynda fina du! Älskar att höra när någon unnar sig det där lilla xtra!!!
    Vi är värda det!!eller hur? :-)
    Ha en underbar Onsdag!!!
    Kram Tina

    SvaraRadera
  5. Hej Karin. Fina saker du hittat på loppis. Det där behovet att handla hem små nya saker är nog som sagt typiskt kvinnligt och nåt som män inte förstår sig på :) Jag brukar oxå låta maken själv upptäcka nya detaljer i hemmet... :)
    Tjingeling
    Monica

    SvaraRadera
  6. Besök på Loppis är en passion för mig - ÄLSKAR allt gammal - har väl ärvt efter min far, som är lika tokig. När vi besöker varandra snokar vi efter nya inköp hos den andra - fast i regel har vi redan talat om att vi hittat något nytt.
    Jättefina saker du inköpt!!!!
    Som tur är uppmuntrar min man mig till mina små besök på loppis. Vi har det tyvärr inte gott ställt - jag är ju förtidspensionerad för panikångest - men ett par hundra lappar försvinner i ett nafs, dyrare saker har jag inte råd att köpa. Brukar drömma om att vinna 10 000 kr och få spendera allt på loppis!!!!
    Kul att du fått en ny väninna! Jag skulle också gärna vilja hitta en sådan. Jag är inflyttad till Gullspång och eftersom man inte jobbar så är det svårt att träffa nya människor. Kram på dig!

    SvaraRadera
  7. Hej Karin!
    Fina grejer du hittat - och faktiskt var maken och jag en tur hos Cecilias kuriosa i helgen. Vi hade ställt undan en rottingmöbel för några hundralappar till uterummet, och det var faktiskt äkta hälften, som hittade den.
    Att det sedan också råkade komma hem en söt vas med körsbärsblom på,
    är en annan sak...
    Ha en bra dag!
    hälsn
    AnnA

    SvaraRadera
  8. Tack för ett jätte trevligt inlägg. Har ej varit på så många loppisar själv. Vågar nästan inte börja...Var en del på auktioner tidigare. Ha det riktigt bra. Nu skall jag bara skriva in tanter som det står att jag skall sen publicera kommentaren... Kram/Gela

    SvaraRadera
  9. Loppis ja det är verkligen hela himlariket!
    Men just nu i denna fas i livet är det mest till baren, kläder, leksaker och massa barnböcker.
    MB

    SvaraRadera
  10. Ja oj så mycket fint..Skulle gått på min loppis igår men tröttheten satte stopp..Finns en mening i allt eller? men så massa saker du fyndat härliga njutbara saker..Kram till denna dagen Susanne

    SvaraRadera
  11. Det var en trevlig stund du hade ser jag. Smart av dig att låta maken upptäcka sakerna själv, antar att det kanske tar en "stund" ibland. Ha det så trevligt med din nyfunna vän.
    Idag skiner solen,det är minus tre grader och takdropp, fantastiskt.
    Ha en underbar dag.

    SvaraRadera
  12. Loppisar är bara helkul och alltid får man med sig något man inte visste man hade lust på innan man såg det. Känner igen den, men min man har fått lugnat sig något i löpet av vintern. Jag har helt tappat intressen både för handling och interiör. Hm.. kanske lite vårsol sätter fart på plånboken igen, och lusten..
    Ha en fortsatt fin tisdag :)

    SvaraRadera
  13. Hei, takk for hyggelig hilsen. Så vakre ting du har gjort på loppis. klem Siv

    SvaraRadera
  14. Hej Karin!
    Tack för din goa kommentar på min blogg!
    Jätteglad att du fann min blogg - för då hittade jag ju dig. Vilken underbar blogg!! Så mycket att kika på... här lär jag bli kvar en stund!
    Kram Marie

    Vill såklart vara med i din utlottning - testar min lycka under det inlägget..

    SvaraRadera
  15. Vilka fina saker! Ja det är kul att gå och fynda på loppis! Ska själv åka på söndag. Rosfantast som jag är så hoppas jag hitta något "rosigt" :) Ha det finfint/ Kram Leni

    SvaraRadera
  16. Oj vad många fina fynd du har gjort! Det är så roligt när man hittar de där små detaljerna som förändrar så mycket. Sen tycker jag det är mysigt med alla små bilder du lägger in på din blogg t.ex. fjärilarna som klipper med vingarna.
    Önskar dig en riktigt mysig fredag och helg.
    Bamsekram,
    Regina

    SvaraRadera
  17. Godmorgon Karin!
    Underbara ting du har funnit på loppis och jag vet hur lätt det slinker ner saker i kundkorgen när man strosar omkring på loppis :)
    Precis som du skriver borde man i samma utsträckning göra sig av med det som inte är särskilt attraktivt mera bland prylarna man äger.
    Ha en bra dag!
    Kram /Bea

    SvaraRadera
  18. Jag säger det igen. Du är ju super-kreativ. Jag blir avundsjuk. :-)

    SvaraRadera
  19. Hej Karin!
    Jag älskar oxå att gå på loppis, och den där härliga förväntan man har innan man går in:)

    Vad mycket fina saker du hittat!


    Vilken ljuvlig fågelsång du har här på bloggen,sitter här o njuter:)

    Ha en trevlig helg!


    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  20. Underbart att gå på loppis, det är både spännande och upplyftande =). Roligt att du hittade "tillbaka" till mig och så önskar jag dig en härlig helg.. Moa

    SvaraRadera
  21. Hej igen.

    Tack för din kommentar hos mej.
    Det är så kul när någon skriver något.

    Såg att du tyckt om min rödblommade Hoya.
    Jag tycker själv att den är fin och väldigt blommvänlig är den.

    Om du vill kan du få ett skott.

    Ha en bra helg.

    SvaraRadera
  22. Hej och vilken härlig blogg ,,hoppas nu du blir nöjd med ditt fynd som nu är skickat och välkommen ater och ma gud segna din väg varje dag Kram Linda ulvsbygarden sunne
    www.ulvsbygarden.net

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>