27 februari 2010

Blooming Friday – Något gammalt & något nytt

Det är temat hos Katarina & Blooming Friday denna veckan. Och för mig blir det snarare en Blooming Saturday. Jag tycker i alla fall att det är kul att följa temat i möjligaste mån. Ja, ute i trädgården är det inte så mycket fagert att se denna årstiden.Här är dock en bild på något GAMMALT, just från uteplatsen.

 Nytt och gammalt 005

Fröken Hortensia ser inte vidare glad ut precis. Jag hoppas inte hon blivit så frostbiten av kylan att hon inte vill blomma i sommar.Jag borde nog gett henne lite mer värme i den värsta vinterkylan.

Nytt och gammalt 004

Så blå och vacker hon är på sommaren.Nu på vintern  brun och gyllene, precis det omvända mot oss människor. Vi vill vara bruna på sommaren, men är blåa av kyla på vintern…

Men nu till lite NYTT…

Nytt och gammalt 008

Lite hemtrevnad vill man gärna ha i fönsterna nu, eller hur?

Nytt och gammalt 009

“Lilla fröken Hemtrevnad” – med sitt krulliga hår, grön och fräsch och riktigt uppiggande i fönstret.

Nytt och gammalt 006

“Snart skall knoppar brista…”

Nytt och gammalt 007

Nu gäller det att inte flytta plats på denna raringen, Fru Vårkaktus, för då kan knopparna falla av.Nu vill jag se någonting blomma!!!!!

 

DSCF0006

För mer bilder med Nytt & Gammalt eller annan blomsterfröjd, klicka på bilden.

6 kommentarer:

 1. Din nya fröken Hemtrevnad gör verkligen skäl för namnet. Så fräsch grönska hon har! Och fröken Hortensia kommer säkerligen ge dig massor av ljuvliga blommor...alldeles snart. För nu kommer väl våren..?
  Kram!

  SvaraRadera
 2. visst är fröställningarna fina trots att de är torra och gamla.
  hemtrevnaden var riktigt hemtrevlig :o)

  Ha en fin kväll
  kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 3. Gokväll Karin. Ser ut som om jag ska lyckas hälsa på hos dig ikväll si och så med det om dagarna annars. Vet faktiskt inte vad det beror på. Min stora klätterhortensia har hittils klarat sig säkert i 15 år :-). men däremot tog en blå buskhortensia stryk förra vintern :-(

  Hemtrevnaden är verklig hemtrevlig :-)

  SvaraRadera
 4. Hemtrevnaden är så söt, men jag klarar alltid ta livet av den, hm, vattnar för lite. Då är nog kaktusen bättre för mig, men jag har aldrig sett den med gula blommor. Hoppas du visar det när den slår ut :)

  SvaraRadera
 5. Fina bilder! Vacker kaktus! Vacker blå/vit kruka...

  SvaraRadera
 6. Hej hopp!!
  Ja, just nu känns det nästan omöjligt att det ska grönska & blomma där ute i trädgården.. men våra växter är magiska. De blommar upp & fögyller våra liv trots att de luggit begravda i 0.5 meter snö.
  Tänk att det "snart" vår =))
  Önskar dig en fin Måndag & hoppas du mår bra!
  Kram Tina

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>