3 november 2009

Trädgårdstema - "SNIGLAR" + svar på min fototriss.

Idag tisdag är jag med i Maria Bergs Trädgårdstema, och temat är denna gång “SNIGLAR”. Jag har alltid gillat sniglar av olika format, speciellt den stora Vinbärssnigeln som är så maffig med sitt stora hus på ryggen! De små mindre sniglarna med hus, har jag tyckt vara harmlösa och lite småsöta.
Men denna sommaren har våra uteplatser på både fram- och baksidan varit totalt invaderade av små sniglar med hus på ryggen. De sitter överallt och snaskar på växterna, vilar upp sig på staketet eller trillar ner på stenplattorna och gräset, ja till och med tittar in genom fönstren!!! Tala om hemfridsbrott! Så säger det plötsligt bara “KRAS” under fötterna på en och ännu en snigel far hädan. Njaaa, mina sympatier för dessa små har avtagit drastiskt kan jag säga, …med mängden. Hur blir man av med dem egentligen, dessa envisa rackare?! Mördarsniglar har jag bara haft ett enstaka besök utav, tack och lov!
De gånger de små sniglarna med hus kommit och hälsat på, en i taget, utan hela släkten, har de fått sitta kvar. Kanske har jag varit lite för gästfri och grönögd? Budskapet har spritts till snigelsläkt efter snigelsläkt… Här är i alla fall en bild på en som campar i en utav buskarna hemmavid. Campingkort har han inte heller! :-)
Snigel i buskaget
Nu till SVARET på mitt bidrag i Fototrissen med temat FRUKTIGT. För att eventuella nya besökare skall slippa se svaret innan de hunnit till Fototrissen och kika, så länkas ni vidare genom att klicka HÄR. Ni behöver ett lösenord för att komma åt svaret! Det är: FRUKTIGT
(Skulle ni mot all förmodan hamna på en annan sida i Trädgårdsgalleriet, där jag lagt svaren, så hittas de lätt under “Blogg” längst upp på menyraden till vänster,  och under kategori  “Svar fototriss FRUKTIGT”)
STORT TACK alla som gissat och bidragit med fina kommentarer och tolkningar till mina bilder i Fototrissen!
För att se fler bidrag till Trädgårdstemat SNIGLAR, klicka HÄR!

19 kommentarer:

 1. Härligt skrivit - till och med tittar in genom fönstret.
  Jag nog har dom tittat upp lite var stans i år.
  tack och lov var det en torrperiod där i början så den där stora äckliga bruna fick jag mindre av i år.

  Skall allt kika på fototrissen.
  /MB

  SvaraRadera
 2. Verkligen fruktiga bilder trots avsaknade av frukt hihihi, MB

  SvaraRadera
 3. Hej Karin!
  Härligt snigelskriveri, och så får jag ta och leta i mitt arkiv efter lite snigelbilder...
  Jag har försökt maila dig genom emailadressen på din profil, men det fungerar inte. Däremot kan du maila mig genom att registrera genom e-mail på mina kommentarer.
  Apropå awarden. Förresten: Mycket TACK för den!
  Ha en bra dag!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 4. Hahaha,där blev man allt grundlurad. ;)Vad fiffig du är da,du är såååååå duktig,jättekul att få se på dina fina bilder. ha en super tisdag vännen. Kram Ulrika

  SvaraRadera
 5. Ja , börjar det krascha under föttterna då slutar jag nog tycka att de är söta.....Det ryser i mig. Lena/isis

  SvaraRadera
 6. Hej Karin. Nu har jag kollat vad det fruktiga innebar, du är allt en riktig buse det förstår jag. Kul var det i alla fall!.
  Kram Mona K

  SvaraRadera
 7. Sniglar ja... Vi plockade undan en massa i söndags i trädgården och där under det ena och det andra fanns de.

  Men nu är vi redo för vintern iallafall.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 8. Svar till Mona K: Ja visst var det lite busigt?!Men ni verkar tåla det, fniss.Kul att du uppskattade det i alla fall, och välkommen med som följare!Jätteroligt att bloggen tilltalar dig!
  Ha det så gott och en trevlig vecka!/Kram Karin

  SvaraRadera
 9. Jo tack, responsen har varit bra och vi kämpar på med att lägga in artiklar samt att jag har en tjej som sitter och lusläser hela shopen coh jag har en lista där jag skall in och åtgärda lite småsaker. Mycket uppskattat då jag inte har tiden om kvällarna.

  Ikväll är det konsumentköplagen på internet, som jag skall lära mig lite om hade jag tänkt.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Nej, jag nektar att känna mig lurad, speciellt då jag sett dom förr... Dom ser verkligen ut som det jag tippade, älskar dina fotografier!! Man tolkar med ögat som ser, inte sant, och med så vilseledande överskrift... Sniglar kan jag allt om,dem har jag..men jag har ju långsamt förstått att det inte är det värsta i trädgårdsvärlden, tack och pris har vi inte vildsvin!! Ditt foto var ju sött, tycker nog mindre om dom där genomskinliga slemmiga sakerna som jag hadde så mycket av iår.

  SvaraRadera
 11. Det är lite mes sniglar som möss hihi. Man tycker de är söta innan man råkar ut för dem själv ;).
  Vilka fina bilder du tar och tack för att du ville vara med i min utlottning!

  SvaraRadera
 12. Så vackra bilder du bjuder på!

  Dessa snäckor har också invaderat min lilla trädgård så jag förstår precis vad du menar.

  Fast vackra är de.... åtminstone genom kameralinsen!

  Kram

  Flisan

  SvaraRadera
 13. Du är kul du ; ) Bilderna är jätte fina och rabarberna kunde ja men det är ju ingen frukt. Så ett rätt hade jag, för på de andra hade jag ingen aning men vackra var de. KRam

  SvaraRadera
 14. Dom är söta men jag gillar inte när dom äter upp min krasse varje år..har du sett mina bilder som jag tog i somras på en snigel? Gå in o titta..så söt..Kram o godnatt..

  SvaraRadera
 15. Vackert skrivet om de små rackarna ;))!
  Alltid lika uppiggande att titta in till dig

  Love your photos absolutely stunning!
  Marita

  SvaraRadera
 16. Jo du sniglarna tittar in här också.
  Jag gillar dem inte.
  Nu vet jag hur du har gjort och vad bilderna var för något.
  ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 17. Tack kära du för den jättefina Awarden du givit mig. Jätteglad blev jag! Men det skulle nog vara tvärtom egentligen för dina bilder och dina ord är så givande. Kram!

  SvaraRadera
 18. Tillägg: När jag skulle skriva från vem jag fått den fina awarden av så skrev jag Karin/Livlust!!!:)

  SvaraRadera
 19. Underbar snigelbild -och rabarbern är helt underbar! Kul att du är med på min GiveAway -tack för att du länkar med bild! Kram//Eva

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>