6 november 2009

Blooming Friday & resa uppåt landet…

Asterbusken och rosorna i trädgården blommar på tappert! Och Husarknappen, fniss. Denna evighetsblomma, som vägrar sluta blomma även efter full blomning i ett halvår i sträck. Den är fantastisk den lilla gula blomman i zinkbaljan därute ;-) Det är först nu som astern riktigt kommit igång, men den är fin för den har två olika sorters färger i sig: lila-blå och lila-röd, eller om det är två olika plantor som växt ihop till en buske? Kanske troligare…Ni ser den här, visst är den söt?

072

På nästa bild här nedanför ser man skiftningarna mellan färgerna på blommorna lite bättre…

077

Den blir särskilt vacker så här års tycker jag när det är mycket regn, för den glittrar konstant då av miljontals små droppar i den! Annars gör den inte mycket väsen av sig. Har vuxit och vuxit hela sommaren till en stor grön buske och nu blommar den alltså, och det är november!! Har sett att en del av den har fått mjöldagg eller gråmögel, vet inte riktigt vad det är? Ska försöka behandla det när vi kommer ner igen efter helgen, och se vad som kan göras åt det. Kanske någon av er som har erfarenhet av samma sak och hur man blir av med det på plantan? Tips tas mer än gärna emot :-)

079

Jag älskar denna blomman, så liten och anspråkslös, den än är. Om man ser på saker i  livet som genom ett stort förstoringsglas, så uppfattar man skönheten och det fantastiska i varje enkel liten blomma. Allt är så perfekt! Fantastiskt! Jag är ju en detaljmänniska i mig själv, som lätt lägger märke till det lilla, men för de som inte är det vädjar jag till att stanna upp, titta och upptäcka, förundras och se storheten i det lilla! Man kan inte annat än att bli alldeles lycklig inombords!

075

Glittrande och vacker även när den börjar vissna…

Ja, och nu till nåt annat…vi skall ut och resa!

TrötterMuffi

Pust, va jag är trött…..kan knappt varva ner…….!!!

Puh…har känt mig stressad sedan igår. Idag kör vi upp till min mans släkt i Hallstahammar utanför Västerås. Min svärmor fyller 70 år i helgen, så vi ska fira henne och alla svägerskor och svågrar kommer och lite andra... Då är det ju förstås kul om vi alla kan vara där. Jag är bara så trött, så trött, så jag knappt håller mig uppe och samman, och undrar hur jag skall klara av helgen?……

Jag låtsasinte om erMuffi

…..men det får gå på något vis. Bunkra upp med lite extra mediciner och en skön kudde till bilen så jag kan vila lite på uppvägen.

FundersamMuffi

Tom, trött och utan energi? Vad skall jag göra för att bli bättre?

Det blir lätt så intensivt när vi är där för alla skall hinna träffa oss och hälsa på oss och helst bjuda hem oss till sig, även gamla vänner till min man. Det blir så mycket! Racer-gemenskap, fniss!!:-))

Skall samtidigt bli kul att träffa dem alla. Det är över ett år sedan, nästan ett och ett halvt år för mig sedan jag träffat dem. I somras var min man upp där men jag var hemma pga.... lite snäva ekonomiska förhållanden då, så då slapp vi ta katten till kattpensionat, och jag kunde ta det lite lugnt efter flytten och allt uppackande.

Jag kände mig ungefär som vår lilla söta kisse här…med många utropstecken efter!!!!!!!

LåtmigvaraMuffi

Låt mig vara ifred!!!!!!!!!

Så känns det lite nu med, men det går säkert bra. Jag får vila när jag behöver det…Nu avrundar jag här och önskar er alla en…….

/Stor kram från mig!  Karin

För fler Blommiga bilder, kika in hos Katarina

Psst. Titta gärna på inlägget här under-om du inte redan gjort det- och se vilka fina saker jag fyndade på loppis förra veckan! ;-)

10 kommentarer:

 1. Kul att den blommar så. Söta bilder på katten. Lena/isis

  SvaraRadera
 2. Hej Karin

  vilka helt FANTASTISKT vackra bilder du satt in:)

  Ha en skön helg Vännen stor Kram Sari

  http://www.lillaprovence.se

  SvaraRadera
 3. Så, du skall til min hemtrakter. Det tar en 30 min från mig till Hallsta så det är nära. Du hade verkligen fått fina grejer och loppis prylarna skall vi inte tala om, vilka fynd. Cyklamen ja, jag har köpt en vit ville ge den en chans efter dina råd så, nu får vi se om jag kan klara denna. Själv har jag legat hemma i dag men måste kolla runt annars blir det aå mycket att läsa. Kram

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder på astern! Och den lilla katten är ju bara så söt!
  Hoppas helgen blir bra och att du hittar krafter och ork!

  SvaraRadera
 5. Känner igen mig i kattbilden.
  Det kommer att gå bra skall du se en sak i taget och sov i bilen.
  Astrar är så tråkiga tycker jag när de står där i rabatten hela sommaren men nu på hösten så är det så fina.
  Ha en trevlig resa och var rädd om dig. Inga piller kan få en pigg tror jag utan det är bra mat, utevsielse och bara vara.
  flitgi du är med bloggen.
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera
 6. Så läcker kulör på den lila-blå-röda astern -å katten är så söt!//Eva

  SvaraRadera
 7. Den katten din är ett riktig charmtroll. Asters har en fallenhet til mjöldagg, det var därför jag tröttnade för några år sen, men så blev dom förlåtna och kom tillbaka in i värmen. Några råd har jag inte, det verkar som det är sån bara. Undrar om jag inte en gång sett någon blandning med mjölk eller fil, men nej, kommer inte ihåg...du finner nog ut av det. Nu ska du alltså upp till mina, kära gamla hemtrakter. Det kan verka lite jobbigt kanske men när man först har genomfört det så känns det kanske bättre. Här i Norge säger dom att dørstokkmila er lengst, alltså det längsta milen är över tröskeln, det har jag tänkt på många gånger då jag inte orkar, har man först bara kommit ut genom dörren så går det genast bättre.

  SvaraRadera
 8. Hej Karin!
  Vilka härliga kattbilder!!!!
  Hoppas nu helgen var givande uppe i "Thore Skogmanland"...Ibland känns allting bättre efteråt...
  Ha det!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 9. hej Karin
  vilken underbart vacker blomma, du har verkligen lyckats fånga den.
  Visst är det tråkigt när man känner sig nere och man "måste" försöka hålla sig uppe, hoppas du blir piggare..
  kramar Catthie

  SvaraRadera
 10. Dina ord är positiva och jag behöver lite av dem just nu. Astern är en fin blomma som kan hålla långt in på hösten. Katten ... en livsnjutare. /Margareta

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>