27 november 2009

Influensaspruta & Award med utmaning

Igår var jag i Höör, 8 mil enkel väg härifrån, för att ta influensasprutan. Jag trodde att jag skulle kunnat göra det här i Helsingborg, men NIX, det ska man göra där man är listad. Min behandlande läkare har jag ju där. Så det var bara att ta sig dit, och samtidigt hälsade jag på några goa vänner! Jätteskoj!

AA039976sköterskamspruta

Men en lite annorlunda och lustig känsla fick jag när jag kom in i en stor sal där sköterskor stod med gula reflexvästar och långa listor och bockade av de som skulle vaccineras, och slussade vidare folk till olika stationer av det stora utrymmet. Jag fick en känsla av att jag nästan befann mig i en film som handlar om krisberedskap för ett farligt virus.

KS104782spruta

Efteråt fick man sitta 10 minuter, så man inte skulle känna sig yr eller illamående. Sticket kändes inte när det togs, men efteråt fick jag rätt rejält ont i armen där sprutan tagits och sov inte på hela natten för den skull. Och idag har jag känt mig febrig, hängig, jättetrött och haft intensiv huvudvärk, och ont i armen, så tydligen fick jag en liten reaktion på sprutan. Förhoppningsvis skall jag väl slippa träffa på ett fult svin nu då och bli sjuk, haha!

Är detta svininfluensan? Så stod det till denna bilden från Wordpress djurbilder.

0046svin

AWARD med UTMANING

Denna gången har jag fått en utmaning av Lena som har bloggen Tefrossa. Med utmaningen följer en jättesöt award. STORT TACK  Lena! Nu skall jag också göra mig förtjänt av den genom att dela 7 saker med er som ni inte vet om mig redan.

sju sanningar awardfrTefrossa

 Dubbelklicka på awarden så går den att hämta.

1. Jag är tvilling, och min tvillingbror bor i Oslo, Norge sedan många år tillbaka.Som barn var vi varandras bästa kompisar genom alla år. När vi var små kunde ingen höra om det var min bror eller jag som svarade i telefonen, så vi kunde luras rätt ordentligt!!!

2. Den längsta resan jag har varit på, var 1993, då jag åkte 14 dagar till SydKorea. Som turist där kunde man få prova på att bo en natt hemma hos en Koreansk familj och se deras sätt att leva. Vi satt på golvet och åt Tångplattor med ris i , fick gå på utedass med bara ett hål i golvet och med ett fönster rakt ut mot gatan som alla kunde se in genom. Sova skulle man göra på golvet. Mannen i familjen som var buddist slängde ut oss på gatan i Seouls slum (jag och en kompis)mitt i natten när han fick höra att vi var kristna och inte buddister.

3. Har Getingfobi, och ser ut som en väderkvarn sommaren igenom, fäktandes och stångandes med dessa bestar. Kan definitivt INTE sitta stilla och låta dem surra runt mig!!!

4. Har alltid gillat smycken och att vara välvårdad. För många år sedan ledde jag ett projekt med en utgrävning under en stor dansrotunda; med bobcat, ett gäng karlar, och mig själv iförd orange jobbaroverall och pärlhalsband och sminkad som jag skulle gå på fest. Annorlunda kombination som många skrattat gott åt genom årens lopp.

5. Älskar fisk! Har ätit valkött vid ett tillfälle i Norge.(nå, det räknas kanske inte som en fisk förstås) Smakar som en blandning av kött och lever. Men hellre det än lutfisk. Det kan jag absolut inte få ner.

6. Har som ung varit totalt ointresserad av trädgård. Hade en lägenhet med uteplats, med bara jord. Tänkte att jag kunde strö ut lite gräsfrön och sen fick det vara bra. Sagt och gjort, därefter kom ett skyfall som gjorde stora hål i marken. Där samlades sedan alla gräsfröna och låg där och simmade runt. Resultatet blev en massa grästuvor som växte upp i nåt som liknade träskmark. Dessa tuvorna klippte jag med kökssaxen, och gjorde därefter inget mer åt trädgården. Det kan ni inte tro va? Nu älskar jag trädgård!

7. Älskar att baka tårtor och göra fantasifulla garneringar på dessa, gärna efter årstiden och av rekvisita från naturen. Hittar gärna på mina egna tårtrecept.

Heidi0114sovandeflicka

Det finns några fina och vackra bloggar med härliga personer bakom, som jag gärna skulle vilja veta lite mer om och som jag ger vidare denna award och utmaning till:

Vero med bloggen Veros Virriga Värld

Beatrice med bloggen Rose de Chine

Sari med bloggen Lilla Provence

Edda med bloggen Eddas Kreativiteter

Maria med bloggen Maria´s Skafferi

Ni är inte tvungna att anta utmaningen om ni inte vill, men det är så klart roligt, om ni har lust att göra det! ;-)

Heidi_1balsam

Vacker gammal balsam-förpackning

1aaachocolatgirlweggs

Gammal kakaoförpackning

Ha en riktigt fin dag allesammans!

14 kommentarer:

  1. Godmorgon roligt att du ville vara med och tävla på min lilla blogg!
    För då hittade jag ju till din fina blogg!
    Önskar dej en trevlig Helg!
    Kram kathrine

    SvaraRadera
  2. Hej Goa Du

    jag bugar bockar och tackar ödmjukast så Glad jag blir:)
    Karin nu hade jag fått några awarder på 1 dag och denna svarade jag på i förra veckan så jag passar att skriva 7 saker om mig. Kanske mina bloggvänner lessnar och tror jag blivit ego som bara vill berätta om mig själv hi hi. Awarden sätter jag såklart in,,,och åtreigen Tack vännen:)
    Så kul det var att läsa om dig:)
    Jag älskar dessa awrder när man får lära känna bloggerskan lite mer:)

    Du är så fantastiskt duktig på att ta bilder Karin, så fina:)
    Och en underbart rogivande blogg som man bara kan gå in o tanka energi. Det är inte många som har,
    Ha en trevlig helg Vännnen
    Stor Kram Sari

    SvaraRadera
  3. God morgen, Karin. Massor av kul läsning idag, vilken gräsmatta du hade lagat, låter ju inte helt som en trädgårdsälskare där, men man blir ju äldre..Valbiffen kan norrmän få ha för sig själva, då sväger jag faktiskt hellre lutfisken, den serveras ju med ärter och bacon så har man tur är det ingen som ser hur lite lutfisk man faktiskt har i lefsan..sydkorea, och oranga festdräkter.. vilken frukostlektyr du bjuder på:) Vaksinen satt i armen nästan en vecka här, men det blev fort bättre med huvudet så lycka till, det är ju skönt att veta att man kanske slipper bli sjuk i varje fall. Ha en riktig fin dag :)

    SvaraRadera
  4. Hei Karin..
    takk for utmaningen...skal prøve og få gjort det etter helgen...må tenke litt:)
    Men det var jo artig lesing om dine episoder:)
    Du har så fine bilder av roser og bilde av jenta kan jeg få kopioere bildene av deg og ha på bloggen min....referer selvfølgelig til din blogg:)
    Så du har en bror i Oslo...er du her noen gang da?
    Og valkjøtt har jeg spist mange ganger...men lenge siden nå:)
    Ha en kos dag....
    Klemmer fra meg

    SvaraRadera
  5. Godmorgon! Så mycket roligt vi fick veta om dig.Jag har haft samma fobi för Getingar men sen jag flyttade till landet och fick barn så är den inte alls så farlig..Då fick du kanske åter träffa min släkt..Nu har jag en liten utlottning,visst vill du väl vara med..Massa kramar till din dag från mig..Susanne

    SvaraRadera
  6. Vad roligt att du hittade in till mig så att jag kunde besöka din vackra blogg! Tänk så mycket intressanta bloggar och bloggare det finns ute i cyberspace!

    Jag har också vaccinerat mig mot grisen, men där handlade det minsann inte om att få sitta ner efteråt - det var bara att bli stucken och åka hem direkt. Jag cyklade dessutom... Dagen efter var jag ganska grinig och kände mig lite hängig, men mer än så blev det inte. Tackolov.

    SvaraRadera
  7. Hej Karin!
    jag kände det samma med sprutan och jag blev faktsikt lite deppig också. Hu vad allt var trist igår och jag kunde ingenting jag du vet hur det kan vara.
    Långt att köra för en spruta.
    Vilken underbar bild du har på sidan idag!Den med barnet i stolen!!

    Hoppas att du nu får en fin helg
    Kram
    Annika

    SvaraRadera
  8. Önskar dig en mysig fredagskväll i höstrusket! Kram

    SvaraRadera
  9. Tack för din fina kommentar hos mig :-).

    Vad roligt det var att få veta lite mer om dig, speciellt såna här saker som inte är det första man får veta när man lär känna någon :-). Jag tar tacksamt emot awarden och ska börja klura på vilka hemligheter om mig som ska få komma fram i ljuset... hihi... ;-). Det kommer ett inlägg om mig inom de närmaste dagarna!

    Hoppas du får en fin adventshelg!

    Kramar
    Beatrice

    SvaraRadera
  10. Jag tog också sprutan igår. Har haft lite ont i armen idag och känt mig lite hängig annars inget.Vad kul att få veta lite mer om dig. Du har provat på en hel del ser jag. ;) Sköt om dig vännen. Kramar Ulrika

    SvaraRadera
  11. VAd kul att få läsa lite mer om dig det var verkligen fängslande. Hoppas din helg blir givande. KRam

    SvaraRadera
  12. Så ni hamnade på gatan? Verkligen annorlunda semester - jag gjorde något liknade i Bolivia. Fick dock bo kvar över natten.

    Så inte trädgårds intrese innan.

    Du jag har en grej till dig
    http://mariaberg-garden.blogspot.com/2009/11/blommig-fredag-utmarkelser.html

    /MB

    SvaraRadera
  13. Grattis till din award och vad kul att få läsa mer om dig! Ha en skön advent! Kram Maria

    SvaraRadera
  14. Hei!
    Takk for koselig helsing:)
    Nydelig blogg du har, jeg kommer tilbake hit:)
    Her i huset er svineinfluensan kommet for fullt!!!
    3 av mine barn har hatt den, venter bare på at de 2 andre barna skal få den også...vi rakk ikke å ta sprøyten.
    Ønsker deg en nydelig advent,klem Hanne

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>