6 januari 2010

Vårtyger till köket med tillbehör + textilier och annat till sovrummet.

Vad gör man en Trettondag, den sista av helgdagarna i samband med jul och nyår, och som gärna blir lite ‘undanskymd’ på något vis? Jo, jag tittade på tyger på nätet!!!!!

Jag blev så inspirerad av min goa bloggvän Susanne (i Fare), som visade olika tyger till gardiner i sin blogg, härom dagen, så jag tittade själv inom Jotex på webben, och fastnade för ungefär samma gardintyger som henne, fniss…Fast jag har redan gjort ett urval och sållat bort lite. Nu är det ‘brännheta’ kvar!!

0953_conceptstore_mainspotJotex

Det blev också ett litet besök på Ellos som hade ett snyggt alternativ.

1001l_newcollection_main2Ellos

Annars finns det förvånansvärt lite postorderbutiker med textil/tyger, tycker jag. “Furulunds tyger” har tyvärr lagt ner sin postorderförsäljning. De hade annars ett stort urval. Haléns har lite grann, Stoff och Stil har förstås ett rejält utbud, men inget just som faller i min smak. Ej heller IKEA.

tumner

Ingen av dessa har heller stolsöverdrag till köksdynor, med en volang runt om,(lantligt romantiskt) som bara är så sött! Det står också på min önskelista. Får kanske räkna till lite tyg till det också, och sy egna istället. Det blir säkert billigare, men också pilligare!

***

Tyger till KÖKET:

Jotex: “Svea blomma” 29.90 kr/m, 150 cm bredd. (Sorgligt nog SLUTSÅLD när jag skulle beställa det.)

sveablomma29.90m 

Tillbehör: Jotex: “Svea blomma” vaxduk 69.90 kr/m, 147 cm bred. (Tyvärr SLUTSÅLD den med.;-(((  )

sveavaxduk69.90m

Detta funderar jag på att köpa. Vaxat tyg är ju praktiskt till köksbordet, men jag är tveksam om det går ihop med det blå-rutiga tyget som jag i så fall vill ha gardinerna i…..????? 

***

Ellos har detta vackra smårutiga tyget: 

Ellos: Wilma 59.50 kr/m garnfärgad ruta, i mellanblå färg, 120 cm bredd. (Här ser färgen friskt lilablå ut men är mycket gråare och med mer gult i i verkligheten, så när jag fick tygprovet visste jag att det INTE blir det tyget heller.)

10-9910gsellos59.50m

Tillbehör:

Ellos: Kökshanddukar Linn, 3-pack, 99 kr/set.

linn3-pack99kr 

Kanske blir det tyget “Wilma” från Ellos, som jag väljer till gardinerna. Det har fördelen med att det är genomfärgat och alltså ser likadant ut på andra sidan, vilket ju ser snyggare ut utifrån också.Jag har dessutom dukar i  liknande smårutigt till köksbordet, om än i lite ljusare blå. Men sen är ju “Svea blomma” jättesött också och bara hälften så dyrt….Men det kan jag kanske sy stolsdynor  med volang i och göra omtag i  det blommiga tyget till gardinerna??Tja, hmmm, valet är inte så lätt som jag trodde….klura, klura.

Tillbehör: Jotex: “Svea” brödkorg 29 kr/st. sveablommabrödkorg29kr

BESÖKARE:

Vad tror Ni blir  snyggast i köket? - Hellånga gardiner eller gardiner som går ner ca 30 cm under fönsterbrädan???  Och vad säger Ni om att blanda blommigt och rutigt? Snälla, söta…jag blir jätte-jätteglad för lite feedback i detta…! ;-))))))

Tygcollage2

Jag tycker själv att det rutiga och blommiga med vit botten går bättre ihop, än det rutiga och blommiga med blå botten(som ju är vaxdukstyg)

***

Till SOVRUMMET:

Dessa skulle passa så perfekt in i vårt sovrum. Vill ha!!!

Jotex: Alice  Pläd, 125cm x150 cm, 299 kr + Kudde,40 cm x 40 cm, 99 kr (rosa mormorsruta). Finns både på Jotex och Ellos.aliceplädokuddemormorsruta299

***

Finns både på Jotex och Ellos, samma pris:

Romantic 2-pack, stor+liten, 269 kr. Mått: Stor 35 cm x 32 cm, liten 25 cm x21 cm. romantic269

Romantic hängande lykta, 39 cm x 14.5 cm 169 kr/st.

romantichängandelykta169kr

***

Hu, vad mycket jag hittar som jag vill ha….hur skall jag få råd med det? Det får nog läggas ut på fler inköpstillfällen, tyvärr. Man vill ju så gärna ha allt NU!

(Komplement senare: Det blev inget av det.För mkt jag inte var nöjd med, och avvaktar ett tag med de tre nedersta produkterna.)

Ja du, Susanne…det var ju inte meningen att ‘härma’ dig, men jag blev så förtjust i det du visade ;-)….vi verkar visst ha samma smak i detta! *smile*

lykta 002

Nu får Ni Var och En ha en underbar Trettondag och njuta av sista helgdagen på ett tag!

PA188967

Massor av kramar från mig!

/ Karin

10 kommentarer:

  1. Ej vännen
    nu ler jag stort satt just själv på Jotex sida dom har verkligen fina saker, ditt val är jätte fint. Själv skulle jag vilja ha vita ljuskronan du gillar och dom vita kronorna + mycket mer :o)
    visst är det roligt att titta på saker nu när våren närmar sig - man längtar så.
    Ska snart trotsa kylan och gå ut med hundarna, sedan en sväng upp på vinden och se om jag stöter på något där.
    kramar Catthie

    SvaraRadera
  2. Hej..Nej härma på du,,Roligt att jag kunde inspirera dig..jag har beställt det Blommiga som blir gardin i vårt Sovrum..Och det blir Blått och smårutigt i köket..Kudden och pläden är så fina men passar inte nånstans här hemma tyvärr..
    Glad att jag kunde skänka lite idéer till dig..Här är det annars väldigt förkylt jag är super tät..Men skall ändå försöka få nån ordning på hus och hem..Vinter utan för fönstret sååå vackert..
    Kram till din dag..Susanne

    SvaraRadera
  3. Hej God fortsättning. Jag ser att det lutar åt blått i köket i alla fall :) Nog finns det mycket man vill ha och så sant som du säger så vill man ju gärna ha allt på en gång...
    Må så gott
    Tjingeling Monica

    SvaraRadera
  4. Vilken inspiration du delar med dig. Jag har fastnat i julen .
    Men nu får jag lite tips av dig.
    Riktigt fina tyger.

    Ha det riktigt gott
    Kramen/Gunilla

    SvaraRadera
  5. Hei!

    Så kul at du ville være med i lotteriet mitt!

    Klem fra Lenemora

    SvaraRadera
  6. Oj så fräscht och vackert du funnit och visst är det så, när julen är ut-städad då kommer en stor iver för ljusa färger och ngt nytt som piggar upp i hemmets vrå.
    En krona har jag länge tittat på, men kanske en dag blir den min :)
    Det är ju iofs roligt att ah ngt som man kan vänta och hoppas på också.
    Men, din understa bild, med de gröna kvistarna är precis den växt som jag sökt namnet på lääänge och nu har du den i bild!! Kan du namnet på den? Jag har sett den här i en trädgård och den är så vintergrön och vacker.
    Må gott! Kram / Bea

    SvaraRadera
  7. Jisses vilken spännande blogg, kommer garanterat tillbaka :D

    SvaraRadera
  8. Det går alldeles perfekt att blanda rutigt och blommigt! Jag skulle älska den blandingen, och i blått dessutom....ohhh

    SvaraRadera
  9. Det låter som om du verkligen har det roligt. Och blanda friskt, du, det är vad jag tycker. Allt passar ju så ra ihop i din beskrivning. Så väl avstämt. Du har ett säkert öga.
    Ha det gott o kram!

    SvaraRadera
  10. Hej Karin!
    Nu hittade jag hit och tack för medelande i min gästbok idag.
    Såg att du visat Ellos pläd och kudde och jag är sugen att köpa det men får avakta ett tag.
    Bytet sida för delvis det du sa i gästboken men även för en annan orsak som gjorde jag blev tvungen.
    Trist men man lär sig så länge man lever.Jag har inte gjort något dumnt bara varit för pladdrig om min hemsida som kom med i en journal, aj aj aj inte bra.
    Ha nu så gott vännen.
    Kramizar Jane /

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>