22 januari 2010

Blooming Friday – Trädgårdssmycken samt lite av varje idag.

Katarina som håller i Blooming Friday, undrar idag lite hur vi förhåller oss till trädgårdsutsmyckning typ skulpturer och liknande. Något jag avskyr är tomtar i olika varianter och liknande, men gillar jättemycket lite utsmyckningar som syns efterhand när man går runt i trädgården. Det kan vara en liten söt groda, en liten bling-bling på en gren, ett vackert fågelbad eller en fin spira.

1263041285_resized

Även små smycken att hänga på kvistar eller var helst man vill ha dem

“Trådspira” är namnet på vackra  och konstfulla trädgårdssmycken, gjorda av Kristina Lindbohm i Dalarna. Dessa smycken är tillverkade i järn, glas, spiraler, prismor och pärlor, och med olika färg på metallens patina och pärlor & prismor samt i prislägen från en dryg hundralapp till tusenlappen och däröver. Här är ett collage av bilder på några utav trädgårdssmyckena. Många fler finns, så gör gärna ett besök in på hennes sida på länken ovan.

Trådspira

Kanske något att önska sig?

Min vita amaryllis har sannerligen dröjt med att slå ut, men nu har den gjort det, och eftersom jag är borta hela dagen idag fredag, och inte kan fota dem i dagsljus så får ni stå ut med ljuset som blir en sen natt hos mig.

vit amaryllis 010

Vackert vita med små stråk av rött, gult, grönt…

vit amaryllis 009-1

Gillar texturen i bladen och hur färgerna flyter ut…

vit amaryllis 004

Längst in i mitten i amaryllisen där ståndare och pistiller har sitt ursprung. Kanske inte intressant, men jag tog med bilden ändå.

vit amaryllis 003

Pudriga lejongula pistiller och en smäcker skimrande ståndare snirklar sig i blommans mitt efter hungriga bin

vit amaryllis 007

Spetsen på ett kronblad. Med macroobjektiv framträder mönster och textur tydligt. I större storlek på fotot ser man skimret på bladet som glittrar.

vit amaryllis 005

Kanske syns ‘bäck och bölja-mönstret’ tydligare här, och bladet skimrar som om man strött glitterpuder över det.

vit amaryllis 002

Ståtlig ståndare med glansig stjälk och glittrande små “skumspetsar”

vit amaryllis 001

Ett par svartvita foton också på denna vackra skapelse.

vit amaryllis 006

Sirlig och vacker och inbjudande att sticka näsan i för de surrande små (om de nu har näsor, fniss)

Nu över till något helt annat än växter…Jag håller på att förbereda för min del i vernissagen om två veckor i Helsingborg. Dagarna går till att välja ut foton (vilket ändrar sig rätt ofta, får se var det landar), justerar texter, passar in dikter med bilderna osv.

Passepartout ska jag köpa nästa vecka, och ska även hitta någonstans där de skriver ut bilder i bra kvalitéet och till hyfsade priser och kort väntetid. Hoppas jag får ihop de önskemålen. Jag insåg att jag förstås behöver visitkort också, så idag satt jag och gjorde ett hemma, som jag sedan laddade upp på VistaPrint och i ett antal ex som räcker i åratal säkert men som var det förmånligaste alternativet…Mitt visitkort LIVSLUFT

Jag vill ju att det skall återspegla min sida här på bloggen så folk känner igen den när de kommer in här hos mig.

Och så, STORT TACK för alla varma och uppmuntrande kommentarer om mina bilder och texter. Ni kan inte ana så mycket jag uppskattar dem!! Ni är så goa och generösa i era ord så jag blir nästan lite förlägen, men jag tackar å det allra ödmjukaste för alla era fina ord. De ger mig både glädje och mod till mitt skapande! :-)

Senare på kvällen la jag in ytterligare en beställning på ett hett önskemål, nämligen detta:

9137sjalblombrun341pxCountrystyle

Denna underbara sjal finns att köpa hos Countrystyle, 399 kr. Vackert blommönster och gullig spets.

Den är så söt så jag bara smälter. Den finns med blå botten också, samt som stickad i beige alt grå-svart ton. Min man tyckte den skulle passa mig bra då jag inreder mitt hem mer och mer så här, sa han. Hmmm(????!!!). -Den ska ju inte ligga hemma, utan bäras av mig! -Ja, men ändå, tyckte han. Fniss!!! Han börjar så sakteliga vänja sig vid spetsar och blommor nu, hihi.

Ohhh, himmel, nu ser jag att klockan är halv fyra på natten och jag som skall åka bort imorgon. Nu MÅSTE jag i säng, trots att jag är pigg som en lärka.

Ha en underbar dag alla goa bloggläsare och en riktigt trevlig och skön helg!

För fler bilder i Blooming Friday, klicka HÄR!

17 kommentarer:

  1. Följer med spänning hur det går med din utställning. Förstår att det är svårt att välja ut bilder, du visar ju så många vackra här på bloggen, och det är säkert bara en bråkdel!
    Visitkortet blev fint!
    Ha en skön helg!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Vilket underbart inlägg du gjort, man blev glad. Det var världigt fina trädgårdssmycken du visade ska gå in där och titta ordentligt sen. Jag tyckte mycket om din Amaryllis de är så vackra, jag slängde min här om dagen men den hade stått sig länge. Jag beställer mina visitkort och annat från Vista Print också och det är jätte bra. Det finns mycket att välja på så du blir säkert nöjd. Ha det bra.
    Kram/Helen

    SvaraRadera
  3. Så full i skratt jag blev när du beskrev sjalen och kommentaren från maken.
    Så roligt för dig och alla som får tillfälle att se dina fina bilder. Du har en bild på en vattendroppe någonstans, den tycker jag är magisk. Bilderna du visar idag är fantastiska, tänk vilken skapelse alla växter är, ett mirakel och tänk att kunna fånga allt i en bild.
    Ha det gott.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Å vad mycket fint du visar. Sjalen var bara helt underbar och så amaryllisen. Jag som bara älskar just vita. tTcker du har fångat den alldels underbart. skulle önska jag kunde få se din utställning. skulle vara spännande. Jobba nu inte för mycket så du blir alldeles trött. Kram!

    SvaraRadera
  5. Mmmmmums, vad mycket härligt & snyggt du visar! Blommor, visitkort (passar bra), sjal, saker från Trådspira (de är verkligen jättefina!) och en "rolig historia".
    En skön helg önskar Eva Linnea

    SvaraRadera
  6. Jag har faktiskt en del trädgårdstomtar, men dom luftas bara veckan runt jul då dom får stå utanför ingången..nu älskar jag grodor då, då.. Dom där trådspirorna ska jag se närmare på men först vill jag skryta av dina macro, dom är ju helt fantastiska, en hel ny värld öppnar sig ju, är det sån det ser ut?.. Lycka till med utställningen, det kommer att gå bra :)

    SvaraRadera
  7. Ja du trädgårdstomtar kan jag inte heller tänka mig. Jag gillar lite smått och gott som hänger här och där där man minst väntar sig det. Verkligt fina saker som jag skulle kunna ha allihop. Kul med din fotouställning. Jag som också bor i Helsingborg kanske kommer och hälsar på. Var håller du till?? Det kommer nog att bli spännande. Ha en skön helg. Kramen!

    SvaraRadera
  8. Du hade så vackert namn på din blogg, och här är så vackra bilder. Jag vill hänga lite hära, och blir lite gladare.. om jag får.

    SvaraRadera
  9. Tack för länken till Trådspira - massor av fina trädgårdssmycken som föll mig på läppen!
    Jag har också en vit amaryllis på g - tror den sllår ut under veckan som kommer.
    -Kram och lycka till med utställningen!

    SvaraRadera
  10. Hej Karin
    Vilken vacker sjal, den skulle passa mig toppen :o)
    Vad roligt med utställning.
    Du har så vackra bilder, trädgårdssmycken ska jag kika närmare på.

    kram/Catthie

    SvaraRadera
  11. Hei hei :)
    Så koselig blogg du også har :)
    Kjempe koselig at du vil være med på min give away :) Hyggelig når nye titter innom :)

    Ha en nydelig søndag.
    Klem Tina

    SvaraRadera
  12. Hej Karin och tack för dina alltid så fina kommentarer hos mig!

    Jag måste säga (igen) att dina blomsterfoton är helt underbara! Jag bara älskar alla närbilder av din amaryllis! :-)

    Vad kul det måste vara att planera inför vernissaget, jag är helt övertygad om att det kommer att gå hur bra som helst! Visitkortet är så sött också, och precis som din tanke var, känner man igen layouten från din blogg. Jättefint!

    Ha en fin kväll!

    Kramar
    Beatrice

    SvaraRadera
  13. For noen vakre bilder du viser oss ! Er også spent på din utstilling ! Ha en flott uke!
    Kram!

    SvaraRadera
  14. God kväll, Karin!
    Hör du vibrationerna från suckarna i Åhus, apropå dina underbara amaryllisbilder!
    Tomtar har jag inte heller i trädgården - bara på loftet...;)
    Ha en skön vecka!
    Kram!
    AnnA

    SvaraRadera
  15. Vad kul för dig. Här har man varit dålig på att komentera hos er andra men jag försöker prioritera om för jag hinner inget alls om jag bara sitter vid datorn. Det är ju inte så att jag har hjälp med städ och matlagning utan en bra kvinna reder sig själv. Vad kul att se ett ansikte på dem man skriver till. Jag vet inte om jag vågar visa mig än. KRam

    SvaraRadera
  16. Hej! Vad roligt att du ville vara med i min utlottning, önskar dig lycka till i tävlingen.
    Vilken härlig blogg du har, skall nu fortsätta att titta runt lite.
    Ha en mysig dag.
    Kram Britt

    SvaraRadera
  17. Vad roligt att du ville vara med i min tävling! Jag ska ta itu med lottningen ikväll så det är bara att hålla tummarna :)Nu har jag hittat till dig också!

    Sjalen var underbar! Jag tyckte verkligen om den.

    Kram Cathy

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>