10 september 2009

Loppisdag och det jag vann i en utlottning härom veckan. Yippie!

Idag fick det bli besök till loppisen FRAMTID, öppet måndagar och torsdagar och beläget 0,5 km från där jag bor. Normalt sett brukar jag cykla dit, men idag var jag sen. Loppisen skulle stänga kl.16.00 och klockan var 15.20, så jag tog bilen och körde dit och var där 30 min före stängningsdax. Loppisen är rätt stor och fördelad i flera olika hus, beroende på vad man är ute efter.
Först in till lampavdelningen... och där hittade jag denna söta lilla lampa, 
väl fungerande och bara 40 kr i pris. Sedan gick jag över till byggnaden med hushållsartiklar, gamla antikviteter, prydnadssaker, tavlor, krukor, porslin - ja allt mellan himmel och jord faktiskt.
Det första jag ramlade på var dessa blåa stora tallrikarna. Jag älskar kraftigt blått att pryda mitt kök med. Passar fint till den antikvita och björkfärgade inredningen där.
 
Undertill fanns hål med ståltråd så jag förstod att dem hängt på väggen förut och de skall de får fortsätta med hemma hos mig. Kommer passa perfekt i mitt blå-vita kök.
 
Denna lilla skål hittade jag också och jag gillar mönstret på den. Så där lite abstrakt och akvarelliknande. Måtten är 16 cm i diameter och 8 cm hög. Denna och de två stora tallrikarna fick jag för en 50-lapp tillsammans. Som hittat!

Till sist var jag inne i avdelningen där de har lite mer antikviteter. Där är naturligtvis priserna högre, men där kan man hitta riktigt fina grejer om man har turen på sin sida. De försvinner snabbt nämligen.

 
I ett hörn stod detta lilla skåpet och jag föll för det pladask! Säljaren berättade för mig att det från början varit ett brännvinsskåp. Förr låste man in dessa starka och dyra drycker. När jag tittar närmre på det ser jag att det är ommålat och under färgen skymtar lite svagt ett gammalt mönster och orden Anno 1941. Från 2:a världskriget med andra ord. Mönstret liknar kurbitz i sin utformning. Mycket vackert i vilket fall. Tyvärr är färgen för tjock på sina håll, så jag ser inte mönster över hela skåpet. Synd, för annars kunde jag fyllt i det med färg efterpå.

Hur man kan måla över ett sådant vackert mönster förstår jag inte, och definitivt inte säljaren heller. Hade det inte varit för ommålningen hade jag fått ge minst 500 kr för det, nu blev prislappen endast 140 kr. Jag skall måla om det och göra det fint igen. Kanske måla någon vacker schablon på det eller nåt. Får se vad jag kan komma på. Har du något tips att ge om detta, så tar jag mer än gärna emot det! :-)

  
Låset och är original och infällt i träet på baksidan, likaså nyckeln är original. Fungerar alldeles utmärkt!
 
Här är då dagens loppisfynd samlade. 5 st saker för totalt 230 kr. Hörnskåpet skall sättas upp i gästrummet, och de blå tallrikarna kommer upp på väggen till vänster, bakom hörnskåpet och jämte bonaden.( se bilden här)De kommer göra sig fint i mitt blå-vita kök. Den
lilla lampan får stå på det lilla hallbordet och lysa, så här, vad sägs?
 
Tänkte jag kunde visa er vad jag fick i veckan med posten. Jag har ju inte skrivit något på flera dagar så nu blir det desto mer på en gång :-)). Jag vann i utlottningen hos Annica med bloggen 'Mitt liv - Mina drömmar'. Jätteskoj! Här är en bild på alla de olika sakerna i paketet.

och här är lite småbilder eller närbilder på dem...
Är de inte söta, så säg...flytljus eller vad man nu vill använda dem till.
Några mandelmusselformar, en träbit målad och dekorerad med ordet kärlek, i ett rosa läderband samt ett hemmagjort vitt bulligt hjärta att hänga någonstans. Det hamnar ovanför min säng, i sänglampan. Det kändes verkligen att det var både omsorg och kärlek bakom dessa gåvorna. Hemmagjorda gåvor är något alldeles speciellt tycker jag - jag älskar det!

Denna stora vackra kökshandduk, här dubbelvikt, är jättefin i mönstret och av kraftig gedigen kvalitet. Stort tack igen Annica för de härliga vinsterna! Slutar för idag med en bild på kvällshimmelen igår, tagen ut genom fönstret i gästrummet.

 
Regntunga skyar drog in och släppte lite regn, och med solnedgångens gyllene sken på sig, såg det ut som att himmelen glödde.
Sov så gott nu mina kära vänner!

2 kommentarer:

  1. Verkligen fina loppis fynd. Å grattis till vinsterna, vissst blir man glad när man vinner något. Sitter med en full källare med saker, sonen har flyttat hem, oj vad trångt det blev. Vi bor många här nu och jag är trött men vad gör man inte för att hjläpa sina barn, Nu skall hon sova en liten stund. Kram

    SvaraRadera
  2. Hejhej! Har inte haft tid att titta in förrän nu men jag ville ju se om du blev nöjd och glad med vinsterna! Och det verkar du ju vara*ler* Extra roligt att du nämner mina hemmagjorda saker. Jag älskar verkligen att tillverka egna saker och blir sååå glad att du uppskattar dem!

    Största kramen
    Annica

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>