21 april 2009

Omformatering av datorn

21/4-09 Nu har jag stört mig länge på datorn...den krånglar, stänger ner sig, och minnet sviktar (lycklig den som inte drabbas av det, fniss). Jag rensar och rensar men det blir ständigt mindre utrymme. Nåt stämmer inte. Ibland vill jag bara hutta ut den genom fönstret... Igår dök en skylt upp som sa: Du har farligt lite utrymme kvar: 0 kB. Var god se om du kan ta bort något program etc. Åhhhå, jag rensade lite och då var det 3 kB kvar. Nej, sånt där strul gillar jag inte. Datorn och jag är inte vänner just nu....
Jag köpte datorn ny för en sådär 5-6 år sedan och under hela den tiden jag haft den har jag aldrig formaterat om den så jag tror det kan vara dags för detta.

I påskas tog jag en del nya bilder och nu när våren gör sitt intågande överallt så hänger ju kameran med överallt och får jobba hårt. Nu kan jag inte få in de nya fotona i datorn, och inte redigera bilder. Nej, det får bli omformatering i dag! Dags att gå till handling.

Hur i hela friden gör man? Ja, ja...jag får väl spara sånt jag absolut inte vill ska försvinna for ever, och programmen får jag installera om på nytt efteråt och sen är det väl bara att trycka på Formatera, eller?


Men fortsätt ni att ta det lugnt i min lilla trädgård och njut här och ute av sol, vår, lite ro för sinnet och kanske en mysig fika under körsbärsträden?
Om jag inte svarar på ev kommentarer eller inlägg så vet ni varför. Jag återkommer så snart jag bara kan och när datorn är i brukbart skick igen. Chau så länge....! 
  / Karin

22/4-09 Ja, chau igen. Det var lättare sagt än gjort. Tydligen en del man måste veta och göra innan man kan formatera, kanske är det bättre att få nån vän att hjälpa till med det och kunna titta och lära, så man sedan kan göra det själv nästa gång. Igår och idag har jag i allafall sparat och rensat.....Nu är själva formateringen kvar.

Det är uppskjutet till tisdag nästa vecka, då en av mina vänner kanske kan kika på datorn och hjälpa till med formateringen. Han är duktig på sånt.

29/4-09 Det var tydligen lättare sagt än gjort. Datorkillen fick inte datorn att 'boota', den stod bara stilla och tuggade. Tvärvägrade att låta sig formateras. Suck! Vi insåg dock när vi tittade på minnet och kapaciteten att den framöver bara duger till att surfa på, och för att det inte ska bli för trist då så får vi lägga till lite extra Ram-minne.
Jag måste dock börja leta en helt ny dator med ordentligt kräm på kapacitet och minnen. Även skärmen behöver vara därefter för att kunna jobba effektivt med bilderna, och framför allt STÖRRE. En 15 tums plattskärm räcker inte så långt i dagsläget. Det blir en farlig massa skrollande hela tiden. Sen kan jag förhoppningsvis installera Photoshop Elements och även jobba med bilder i Raw-format. Skall bli underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>