6 april 2009

Härliga vår!

Nu har äntligen våren kommit!! Så efterlängtad den är!
Solen strålar och det riktigt luktar vår i luften. Ännu är det förstås lite kalla vindar kvar, men det hela är så friskt, fräscht och nytt. Ur marken växer det upp gula och blå mattor av vintergäck, scilla och vårstjärnor. Krokus , och snödroppar prunkar i fina klasar och miljontals vitsippsknoppar står som i givakt för att slå ut. En och annan har redan börjat.

 Tulpanlökar och påskliljor håller på att växa till sig och forsythiabuskarnas gula knoppar växer till bristningsgränsen snart. Många små gröna knoppar syns nu på trädgrenarna.  

  I träden sjunger fåglarna för fullt, sina vackraste symfonier. De har bråttom nu att flyga med pinnar och fjädrar i näbben, för att få klart sina reden och bon, för den stundande tillökningen. Det skall läggas ägg och ruvas nu.

  Katten ligger och sniffar med nosen i luften, och njuter av alla härliga dofter och tar små glädjeskutt i trädgården.
Alla tycks leva upp igen efter den långa och lite dystra vintern.

Jag fick en liten försmak av våren en natt i mitten på februari. Det var en mörk vinternatt,  snön låg vit över tak och fält (upps, ja visst är det som Vintersagan ;-), fniss) Jag öppnade balkongdörren kl.03.00 på natten, för att få in lite frisk luft i sovrummet, och vad hör jag då?Jo, ett saligt och intensivt kvitter från herr Koltrast.
Jag trodde först inte mina öron, tankarna gick till en för tidig felnavigerad näktergal, men nej, det skulle vara högst osannolikt att den redan kommit i detta kalla vädret.

Koltrasten fortsatte i dem allra ljuvligaste och fantasifulla kvitter-serenader. Högt och intensivt! En tidig och enträgen uppvaktning av fröken Koltrast. Det kändes nästan overkligt det hela, när himlen var mörk, stjärnklar och snön fortfarande täckte marken. Koltrastar hade jag inte förut hört kvittra så melodiösa och på så många olika vis. Det var fantastiskt det hela, balkongdörren förblev öppen och för en gångs skull var jag glad att jag inte kunde sova...     Nu är det dags att fira påsk, som ju faktiskt är en högtid som firas till minne av Jesu död och uppståndelse. 
 Hela naturen med sina olika skapelser av blommor och fåglar firar för fullt också. Även de uppstår igen efter den långa vintern. Vilken härlig bild vi har runt om oss på själva livets kraft och dynamik. Inte kan man tro det när alla träden är kala och marken hård av tjäle.
Men livet och naturen har sina olika tider och till slut blir det alltid nytt liv igen och glädjen och livslusten fyller både människa och djur på nytt. Det är nåt att fira! 

Så bland alla kaniner, kycklingar, fjädrar och färgglada ägg, kom ihåg vad vi firar och ha en riktigt
underbar påsk!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>