2 maj 2012

Våren smyger sig fram…

Nu har det allt blivit lite snurrigt här på bloggen. Jag lägger ut bilder varje dag på Facebook, och tror då att jag gjort det här på bloggen med, men tyvärr, här har det fallerat. Jag ska försöka hämta upp det jag lagt ut på FB i lite tidsordning och visa även er, som inte har tillgång till FB, några guldstunder för mig.

14 april:

P1013061RCvtnm

Vilket underbart väder! Ljummet i luften, 12 grader varmt och solen tittar fram och tillbaka ;-) Jag går och andas in allt som hör till våren...fågelkvitter, utslagna blommor, träd och buskar som slår ut, en och annan fjäril, och nyckelpigor, dessa söta små. På ett ställe såg jag ett träd översållat av dessa vita små blommor. Inte så många gröna blad syntes. Det ser ut som slån, men jag kan inte minnas att jag sett några slånbär på dem, och dessutom finns dessa träden överallt på Dalhems grönområden. Är det någon som vet så får ni gärna tipsa mig.

P1013068R-001RCvtnm

Vitsipporna kommer mer och mer nu, och det är verkligen ett vårtecken! Jag älskar vitsippsskogar med bokträd. Snart så….:-)

P1013071RCvtnm

Scillor och Vårstjärnor börjar också poppa upp och fylla gräsmattorna. Jag blir lika förvånad varje år när jag ser de rosa Vårstjärnorna. Jag är så invand med att de ska vara blå, men dessa är också vackra, så idag djupdök jag med kameran hos några stycken.

P1013069RCvtnm

Scillorna med sin djupa klarblåa färg tar för sig ordentligt och syns på långt håll. Dimmorna lättar för övrigt och jag skymtar en blå himmel. Förhoppningsvis kommer solen fram, och förgyller dagen för Martin som fyller 40 idag och som vi ska iväg och fira hos i em. Innan dess blir det lite röj här hemma och några ärenden. Det är verkligen en underbar vårdag, och jag har sett säsongens första magnolior och körsbärsträd blomma idag. Det är så ljuvligt!

P1013075RCvtnm

De små söta Tusenskönorna blir det nu fler och fler utav i gräsmattorna.

P1013076RCvtnm

På seneftermiddagen, efter att vi varit på 40-årskalas hämtade vi Kajsa och begav oss ner till Gröningen och hamnpromenaden för att strosa och njuta lite. Massor av båtar
trafikerade sundet och ibland ser man de mest märkliga båtar, som denna "grävskopebåt".

P1013111RCvtnm

Det är härligt liv och rörelse i Norra hamnen så fort solen kommer fram. Då sitter folk ute på caféerna där och fikar och åker ut med sina segelbåtar.

P1013116RCvtnm

Bostadshusen i Norra hamnen är moderna och med en både marin känsla och fantastisk utsikt över småbåtshamnen och hela sundet. Jag gillar arkitekturen som passar jättefint in där. Eller vad säger ni om ett av husen som ser ut så här längst upp. Där skulle jag gärna ha bott om plånboken varit välfylld.

P1013089-001RC

Bakom och runt om Norra Hamnen ligger gamla och ståtliga hus. Helsingborg är en riktigt vacker stad, även rent arkitektoniskt. Jag njuter ofta av att bara gå och titta på gamla hus i city och se alla de fantastiska detaljerna på husen.

P1013112RCvtnm

Kajsa var så nöjd och glad hela tiden och det var många nya saker att ta in och kika nyfiket på.

P1013107RCvtnm

Hon stod och log så mycket att folk började dra på munnen och le tillbaka, och sa till varandra "åh, en Lassiehund!" Även en glad hund kan få folk att släppa lite på stelheten ;-)

P1013115RCvtnm

På flera ställen bland caféerna i hamnen har de satt upp detta roliga tryck i fönsterna. En gubbe som ser ut att hålla uppe byggnaden. Rätt skojigt och humoristiskt faktiskt!

P1013094RCvtnm

När vi gick på Gröningen hör vi plötsligt sirenerna från en brandbil som kommer farande och stannar precis framför oss. Nyfikna som vi var stannade vi för att se vad som hände. Det visade vara sig brand i en av de sopcontainrar som finns för just engångsgrillar. Rök puffade ut därifrån. Men den släcktes snabbt av brandmännen.

P1013085R1Cvtnm

Havsbottnen vid badbryggorna såg så härligt inbjudande ut när solen lyste ner genom vattnet på den. Len räfflad sand som åstadkommits av vågorna. Så jag fotade det för att bevara den härliga sommarkänsla detta gav.

P1013088RCvtnm

När klockan var drygt halv sju och himlen började rodna så smått, så kom Oslobåten seglandes genom sundet. Det gör den varje dag vid samma tid, och det är så mysigt att se den långt borta i horisonten, från Köpenhamn, segla förbi oss här i Helsingborg.Det är otroligt många båtar hela tiden som trafikerar sundet både rakt över och längs med. Jag kan sitta i timmar på somrarna och bara kika på båtarna. Det är väldigt rogivande.

P1013130RCvtnm

Hemma igen satt vår söta lilla kisse (Muffi) och väntade på oss. Han älskar att springa ute trots sin höga ålder av 15 år, men han vill gärna in då och då bara för att få mat, vila lite och bli kelad med. Ikväll har vi hela familjen bara myst och haft det bra och nu säger jag GOD NATT och sluter mina gröna gluggar. :-)

Ritat hjärtaKarinSIGNATURBLÅ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>