31 oktober 2011

En ny familjemedlem–Kajsa!

Så har då vår familj utökats till fyra personer! Jättemysigt! Nu känns det som att vi är en “riktig” familj! Vi är nu två människor, en norsk skogkatt på 14,5 år och en collietik på 4 månader.

Busans Kajsa Kavat

Första bilden jag såg på Kajsa på uppfödarens FB-sida. Hon är från “Busans kennel” i Vittsjö och hennes kennelnamn är “Busans Kajsa Kavat”. Vi kallar henne bara för Kajsa.

Jag har sedan ungefär 1 år sedan längtat efter att skaffa hund. Det hela började med att jag gick en smärtkurs på “Vita Villan” i Helsingborg. “Mina” sjukgymnaster där föder upp både islandshästar och korthåriga collies, så det var naturligt för dem att berätta vad som händer hemma med deras hästar och hundar.

BusansKajsaKavat

Ytterligare en bild på Kajsa som hennes uppfödare tagit. På båda bilderna är hon ca 4 månader gammal.

Collies är väldigt känsliga och fina, lättlärda, lugna och anpassningsbara. Älskar sin familj över allt annat och tycker inte om bråk, höga röster och sura miner i familjen, då blir de riktigt olyckliga. En collie behöver man inte skrika åt utan den förstår tillsägelser i vanlig ton och ibland bara genom kroppsspråket. De långhåriga collien är lätt att sköta trots sin långa päls. Den behöver bara borstas 1 gång / vecka och badas 2-4 ggr/år eller vid behov om den skitat ner sig ordentligt.

P1010925RCB-

Dagen efter hon kommit till oss, dvs i fredags 28 oktober. Öppen, full av livslust och världens sötaste.

Jag blev genast intresserad av denna hundrasen, och “mina” sjukgymnaster bjöd in mig för att se när deras yngste collie skulle ställas ut första gången. Pga långvarig sjukdom under ett antal år, kan jag inte arbeta, och dagarna blir väldigt långa. Min man pendlar och har långa arbetsdagar och beger sig iväg tidigt och kommer hem sent. Några timmar i veckan arbetstränar jag men det blir många timmar över. Så jag började på allvar titta lite mer på collierasen.

KajsamtuggbenS

Ett tuggben som gottis är inte dumt när man håller på att byta tänder och det kliar gräsligt i munnen.

En kompis till mig som äger två collies- långhåriga – tipsade mig om att hennes hundars uppfödare hade en valp kvar. Så jag tog kontakt. En collietik i sobelfärg fanns kvar. Precis vad jag önskat mig. 1,5 veckor senare har vi den sötaste lilla collie hos oss, 4 månader gammal. Redan rumsren och van vid att åka bil.

P1010960

Mycket vila behöver valpar, men korta är de stunder då hon vilar. Allt är så nytt och spännande att upptäcka.

Min man som hela tiden sagt att det aldrig kommer en hund över vår tröskel, föll till föga och blev handlöst förälskad i den lilla collietiken med en gång hon kom hem till oss. Han var inte beredd på det men får nu medge att han totalt ändrat uppfattning om hundar.

P1010896RC

Min kära söta familj samlad; katten Muffi på sitt klösträd, min man Tomas i fåtöljen och lilla Kajsa på golvet.

Vår lilla collie heter Kajsa och hennes kennelnamn är “Busans Kajsa Kavat”. Hon ser ut som en Kajsa, och vi tyckte det var ett så sött namn på henne så vi ville inte byta till något annat namn på henne. Hon blir mer och mer hemmastadd för var dag hos oss och vågar mer och mer av det som finns i den nya miljön för henne. Jag längtar efter henne var sekund jag är borta från henne och hon överöser mig med ömhetsbetygelser och massor av pussar. Hon ger massor av kärlek och har ett underbart leende när hon är extra glad.

Kajsae1promS

Kajsa, lite trött efter en morgonpromenad idag.

Våran katt, som alltid varit rädd för hundar tar det hela med ett fantastiskt lugn. Fräser inte eller slår med tassarna mot henne utan ger bara bestämda blickar om hon går för långt vilket kan få henne att hoppa en halv meter bort.Hon i sin tur närmar sig dock honom väldigt varsamt och backar om hon ser minsta spänning hos honom. Nu följer kissen med efter på promenad när vi tar ut Kajsa och när de är ensamma hemma så vistas de helst i samma rum. Härligt med en sådan harmoni i hemmet.

P1010949

Skönt uppkrupen och mysande i husses knä

Mer om Kajsa kommer förstås vart efter men nu får det räcka för denna gången. Just nu dansar hon runt med sig själv och jagar sin egen svans. Inga problem med att hitta på egna små lekar inte.

P1010955.ORF

Fridsamt vilande och väntande på att matte ska komma hem. Kissen ligger på sängen.

Kramar tills nästa inlägg / Karin

6 kommentarer:

 1. Underbart! Och så fiiin och snäll hon ser ut att vara! Jag hade en collie som barn, många fina minnen där kan du tro...
  Kram gittan

  SvaraRadera
 2. ÅÅÅ vad glad jag blir att ni skaffat hund, vilken underbar liten Kajsa!!! Vet att hundar betyder väldigt mycket för en, vi har ju haft vår i dryga året och min hund har helt klart betytt mycket för mitt tillfrisknande liksom trädgården. Hoppas ni får en helt underbar tid med er nya familjemedlem!! Ha en fin dag/Gela

  SvaraRadera
 3. Vilken fin Kajsa, hon verkar vara jättego! Vilken lyckost du är som har hund. Jag vill gärna skaffa hund, men mina arbetstider gör det stört omöjligt.

  Tack för att jag har fått lära mig skillnaden mellan kastanj och kastanj, jag har trott att det bara fanns en sort. Tack också för din berättelse och symboliken.

  Önskar dig en skön kväll!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 4. Vilken sötnos ni fått hem till er lilla familj <3 och vad roligt ni kommer att ha tillsammans. Jag känner igen mig i dina ord...det blir många långa timmar i ensamhet, som förvisso är skönt ibland men de där djuren ser till att vi får lite sällskap utan att kräva en massa av os som vi inte klarar av....Själv har vi en hund och tre katter som förgyller mina ensamma dagar.

  Kram på er allihopa!

  SvaraRadera
 5. GRATTIS Karin!! Lyckost du! Jag hade en collie-kille som hette Danny och han var precis som du beskriver det, snäll, kelig, busig, känslig, lättlärd och bara helt underbar. Så du har förhoppningsvis många härliga år framför dig. Vår collie-kille blev 11 år och jag saknar honom och kan tänka på honom fortfarande fast det är många år sedan. Lycka tiil!!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. GRATTIS!!! till denna bedårande hund
  Kajsa ser så mysig ut!

  Kram

  Marita ;)

  Marita Toftgard

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>