20 september 2011

Hundutställning på Sofiero

Förra helgen, 10-11 sept, var jag för första gången på en stor hundutställning på Sofiero. 3500 hundar av allehanda sorter ställdes ut under två utställningsdagar. Det var mina sjukgymnaster som skulle ställa ut sin 14 månaders korthåriga collie för första gången och bjöd med mig att “bevittna” det hela. Jätteskoj! Bara att komma in på området och se alla möjliga hundraser, små, stora, kraftiga, taniga, höga, långhåriga, helt utan päls osv var en fantastisk upplevelse för mig. Mitt “djurhjärta” slog volter, minst sagt.

Angus, den 14 mån gamla hunden, var lite nervös och gnydde hela tiden, men hans matte och husse gjorde allt de kunde för att lugna honom. Från att bo fridfullt ute på landet och plötsligt komma på utställning i denna dimensionen med massor av andra hundar och massor av folk, skulle kunna göra vem som helst nervös. Inne på banan sedan gick det väldigt bra för honom!!! Här är lite foton på stiliga Angus.

P1016517KW

Ser ni vilken stilig hund jag är?

P1016524KW2

Nja…finns där nåt?

P1016533KW

Tålamod! Snart är han (= domaren) nog klar…

P1016536KW

Detta gillar jag!

P1016539KW

Det här är verkligen roligt! Jag känner mig lätt i hela kroppen.

P1016551KW

Vi gjorde det bra, jag och matte!

P1016554KW

Ja, godbiten finns där, men…

P1016577KW

Någonstans därute finns hon

***

Jag träffade också en väninna jag inte sett på över ett år, sedan vi flyttade från orten vi bägge bodde på. Naturligtvis jätteskoj!! Hon var där tillsammans med ena dottern för att ställa ut sin vackra långhåriga collie, Kenya, 2 år. Här är lite foton på henne.

P1016589KW

En riktig skönhet är hon!

P1016595KW

Så vacker i sin långa fina päls.

P1016600KW

Uppmärksam på matte

P1016610KW

Väntar på domarens beslut

P1016611KW

Eftersom hon är tik så är hon rätt mycket mindre än hanhundarna och även bland de minsta bland tikarna. Det gjorde att hon såg så nätt och söt ut! “Liten men naggande god”, som man brukar säga.

P1016612KW

Ser ut att tycka att det är jättekul att springa och visa upp sig. men så har hon också varit på flera utställningar och vunnit många fina priser.

P1016619KW

Men även en duktig liten collie kan bli trött och behöva vila mellan uppvisningarna.

***

Det behövde jag också göra, kan jag säga. Efter fyra timmar på hunduppvisning, var jag mör i kroppen och snurrig i knoppen, men roligt hade jag haft. Ännu en gång hade mina underbara sjukgymnaster introducerat mig till en utställning och miljö jag inte varit i förut. Först “Hästens dag” i Krapperup och nu denna fina hundutställning på Sofiero. Det är riktigt skoj att gå på något man inte varit på förut. Jag kände samma sak när jag för fyra år sedan var på min första kattutställning “Varför har jag inte gått på det här förut?”

Sådana här utställningar är ett eldorado för en djurvän som mig, och uppenbarligen för många andra djurvänner också.

De som läst mina inlägg på Facebook, vet att jag själv numera går och längtar efter en hund, collie; korthårig eller långhårig – svårt att bestämma. Speciellt fina höstdagar kan jag känna hur roligt det skulle vara att ha en hund att gå ut och promenera i skog och marker med. Får se när den drömmen kan gå i uppfyllelse.

Ha det så bra allesammans! / Karin

2 kommentarer:

 1. Hej du, en stund sen jag tittade in hit till dig sååå fint. Härligt med hundutställning har varit på några själv med Akillez, finns väldigt mycket positivt med att ha hund, men mycket jobb också. Men för mig personligen har det betytt väldigt mycket att ha en som följer mig i hälarna som en skugga vart jag än går. Tack för att du visade från Sofiero har själv aldrig varit där så är roligt att få se lite bilder. Ha en fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 2. Hundutställning är UNDERBART!!!! Härliga bilder som vanligt, min kära vän!!! Du kan konsten att förmedla :)) med HELA ditt hjärta <3<3<3

  Ja, collie passar Dig utmärkt så väl långhårig som korthårig, men tänk bara på att långhåriga måste borstas mycket för att inte tova ihop sig, så det var därför jag blev tvungen att överge min hundras för att min kropp inte klarade att fixa trimningen och borstandet av hundarna.

  Så mitt val skulle vara en korthårig för dig, men Du väljer själv förståss <3<3<3

  KRAMAr i massor till Dig min vän ;))

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>