31 juli 2011

Hästens Dag i Krapperup 2011

Här kommer ett något försenat inlägg från min dag i Krapperup och “Hästens Dag 2011” som arrangerades av KUSK – Kullasällskapet för körning. Uppvisningen var belägen vid sidan av Krapperups slott, mellan Nyhamnsläge och Mölle i Nordvästra Skåne. Det var första gången jag var på en hästuppvisning. Min sjukgymnast på “Vita Villan”; Magnus, är ordförande i KUSK och han bjöd in mig till arrangemanget (delar ut hederspriset på sista bilden i bildspelet). Han och hans fru Yvonne; också hon sjukgymnast på “Vita Villan”, föder upp islandshästar, och har väckt min nyfikenhet för detta vackra djur.

P6263132KW

En ryttare med fem hästar i betslen på en gång

Laddad till tänderna med min nya kamera(Olympus-620), ett enbensstativ och ett gott humör, var jag på denna fantastiska hästuppvisning, söndagen i midsommarhelgen. Solen strålade, mycket folk var där, och hästar såväl som unga och äldre ryttare, nybörjare och professionella ryttare visade glatt upp ett fantastiskt program med sina hästar.

P6263240KW

Vacker sommardag och mycket folk

Det var tävlande lag med barn och ungdomar, hästar med olika slags vagnar som drogs, en häst som tränats med hundkommandon av en hundtränare (se bilderna med den vit-bruna hästen och ledaren i vitt), enskilda hästuppvisningar, såväl som spegeluppvisning, paruppvisning, damsadel, kavalleri (nej, heter det så???) I alla fall ett 20-tal hästar med ryttare som gjorde koordinerade uppvisningar med islandshästar, svåra trick med häst under duk och genom papper som fodrar en enorm tillit mellan häst och ryttare och idog träning.Ja, mycket mycket mer. Även en busig liten häst som slet sig och sprang runt på hela banan och gärna tippade ryttarna rätt över sitt huvud så fort han fick tillfälle.

P6263264

Lilla busiga hästen (cremevita) …

Ni får se bilder därifrån i ett sammansatt bildspel. KUSK får lov att använda dessa bilderna jag tagit, på sin hemsida, som dokumentation av “Hästens dag 2011” På sidan (se länken ovan) kan ni också läsa mer om klubben som arrangerade denna underbart fina dag. Något att boka in och åka till nästa år kanske? Mycket nöje nu med bildspelet! Vill ni se bildspelet med större bilder så klicka på det och välj därefter Full screen.

Ha en trevlig vecka! Kram Karin

1 kommentar:

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>