5 februari 2011

Bara en liten hälsning på utställningsdagen

I år hade jag bestämt mig för att vara i god tid med mina fototavlor inför den årliga utställningen “Skaparljus” som jag medverkar på. Men av någon “outgrundlig”(hmm)anledning så blev det åter igen i sista minuten jag blev klar. Jag skulle haft klart fotona, utprintade och monterade i ramar till torsdagen. Då var jag nere med mitt USB-minne och skulle printa ut dem hos Expert, men då visade det sig att deras mått och tavelramarnas mått inte stämde överens (som inträffar så ofta lite varstans, varför är det så?), så det var bara att bege mig hemåt och göra om hela proceduren med bildredigering, beskärning och text på bilderna, 13 st.

P4137748

Vänsterbilden i trebildsramen. Tema blåsippor.

Det blir lite krångligare just för att text ska in och jag vill ha den centrerad på vissa bilder och på rätt höjd,inte minst i trebildsserien för enhetlighetens skull, definitivt inte halva texten dold av ramen, som det skulle bli om fotoprinterapparaten fick bestämma.Han struntar väl i min text? *smile*

P4147908-1

Mittenbilden i trebildsramen

Så det tog en extra dag med det, och de övriga saker jag skulle få i ordning eftersom jag sitter med i planeringsgruppen för utställningen. Jag hade tagit på mig att ringa runt och skaffa herrar som kan grädda våfflor i caféet under utställningen och få ihop ett antal våffeljärn mm.Ingen jätteuppgift, men folk är upptagna och man ringer och ringer…

P4137765-2

Högerbilden i Blåsippetrilogin. Här försvinner ordet Foto: i det ljusa fältet.Jag hade räknat med att en del av ramen skulle täcka nedre delen av bilden, men icke.Annars hade jag beskurit bort det innan. Men för varje år lär jag mig något nytt med utskrifterna och anpassningen.

Men igår så printades då äntligen fotona ut i loppet av en timme, med ett prispåslag förstås för snabb hantering, och så fick det ju bli. Och bilderna blev fina!!! Är jättenöjd med dem. Bra kvalité på fotopapper och i stort sett överensstämmande färger med de jag har på min dator trots att den inte är konfigurerad(heter det så? Anpassad till standardsystemet av färger som gäller inom foto, färghandel etc).Borde nog göra det vid tillfälle, men det ska visst vara så dyrt? Har märkt att när det är stora områden på bilderna med liknande färgtoner, så blir bilderna gärna lite mörkare än på min skärm.

A4-format

Här är den ena av de två bilderna som inte är blomsterbilder

Annat än förra året det, då jag valde ett specialiserat fotoprintföretag, med låga priser(läs sämre kvalite). De strulade, gjorde fel, och varken papperskvaliten eller färgen såg bra ut. Färgskiftningar och lite dassigt utseende på papperet. Eftersom det var i sista minuten jag fått chansen att ställa ut och min budget var minimal så blev det därefter inkl.prissättningen(både deras och min)Nu kostar varje bild 4 ggr mer, men oj vad det gör på kvalitéen. Värt vart enda öre.

10 x 15 cm

Ja, Ni känner säkert igen en del av bilderna. Denna lilla ekorrungen ska få posera i en ram för 10 x 15 cm foto, och den skänker jag in i lotteriet. Texten har råkat bli lite väl liten tyvärr “Se till mig som liten är”

Skulle varit på Viktväktarmöte idag men försov mig rejält så det fanns inte en chans att hinna. Kanske lika bra det??? Har blivit lite väl många semlor denna veckan!!! *smile* Oj, nu tystnade det här i lägenheten. Min man har haft jazzkoncert på för fulla muggar…Härligt gung, men skönt när det blir tyst. Hmm, inte det, nu ska det visst dammsugas. ja han är snäll min man.Värd sin vikt i guld! *smile*

P4111804-1

Vänsterbilden i den andra trebildsramen

Ja, då är det utställningsdag, och alla vi utställare satte upp våra alster igår kväll. Det mesta är tavlor; akvareller, olja, akryl, foto, men även någon som skapar silversmycken, kort med pressade växter, en kille som virkat både slipsar, mössor och annat kul.

P4111803 (2)-1

Mittenbilden i trebildsserien av vitsippor. Här omdöpt till ÖPPEN istället för GRÄDDSIPPETÅRTA som den annars heter.

I år har jag fyra stora tavlor med A4-format på fotona (samma storlek som förra året), två mellanstora tavlor samt två ramar med en trebildsserie i varje. Bara för att göra det hela lite mer spännande och i olika prislägen för besökarnas plånböcker. I år ställer jag bara ut blomsterbilder förutom den lilla tavla med ekorren som jag skänker in i lotteriet, samt en stor tavla med en trasig båt. Ja, ni ser dem här i inlägget. Jag ska fota hur det ser ut när de hänger i sina ramar så får ni se det nästa vecka.

Vitsipporhöger-1

Och så högerbilden i vitsippekavalkaden

Jag tycker själv att vintern har varit dryg då den startade så tidigt denna säsongen så jag längtar efter blommor, och tänker att tittarna kanske gör detsamma??? Jag får se på responsen om jag har rätt eller fel *smile*

Utställningstiderna är idag lörd 6/2 kl.14.00-18.00 samt imorgon sön 7/2 kl.10.00-13.00. På em idag är det vernissage. Platsen är Slottshagskyrkan, Nedre Långvinkelnsgatan 26, här i Helsingborg. Några hundra meter från gågatan mitt i City. Välkomna alla som har vägarna förbi Helsingborg i helgen.

Ha för övrigt en jättefin helg allesammans och njut av ledighet, gemenskap och annat trevligt Ni har planerat för helgen.

/ Kram Karin

5 kommentarer:

 1. O vailka underbara bilder. När jag ser på dem så längtar jag till våren. Texterna på bilder får mig också till eftertanke. Är jag tacksam för en lite sippa, kan det växa fast man känner sig som man nått botten?
  Tack för bildrna du visar!
  Ha en skön helg!
  Märta

  SvaraRadera
 2. Hej vännen!
  Duktig med kameran som vanligt och verkligen passande text till din bilder.
  Synd med allt krångel för att få bilderna printade.
  Hoppas du har det gott!
  Kram /bea

  SvaraRadera
 3. Härligt att höra från dig Karin, trevlig läsning och vackra bilder bjuder du på....ögonfröjd!

  Tack!

  Kram/caja

  SvaraRadera
 4. Hej Karin !
  Du tar så fantastiska bilder och kopplar ihop dom med så passande texter, som liksom kryper in i bilden och förstärker dom ytterligare !! Jaaa, du är helt enkelt fantastisk !!
  Hoppas utställningen gick lysande !!
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 5. Jag säger som jag alltid brukar säga inne hos dig...WOW,vilka bilder.;)ha en fin söndag vännen.Kramar Ulrika

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>