11 januari 2011

Skapar för fullt…

Nytt år med fräscha möjligheter

Nu är det dags att uppdatera Er mina fina vänner på bloggen, om vad jag hittar på just nu. Det känns så skönt att ha gått in i ett nytt år med oskrivna blad.Lite grand som den känslan jag fick första gången jag skrev ner ett journaldiktat på en dator istället för dem gamla skrivmaskinerna. När jag skrev på skrivmaskin var det alltför lätt hänt att jag missade vissa tangenter ibland och fel bokstav hamnade på journalpappret. Då var det fram med tippex-remsor, backa, få bokstaven på rätt plats igen, för att sedan skriva vidare. Men man kunde ändå se, trots korrigering, att man hade gjort ett fel där.

Brinnernermenvacker 

Så med ett nytt år med nya möjligheter framöver så känns det skönt att slippa se alla plumpar i protokollet från föregående år.Misslyckanden, smärtor, sorgligheter, felval osv.Nu ligger blanka vackra blad framför mig, redo att fyllas med liv, färg och form, upplevelser, erfarenheter…och förstås en del misstag och plumpar här och där igen, men det har ännu så länge inte hunnit bli såå många.:-)

Värmetröttföl 

Smärtrehabiliteringen pågår…

Jag går fortfarande denna och nästa vecka på den “Multimodala Smärtbehandlingen/kursen” som är sammanlagt 6 veckor lång. Jag är såå nöjd med den och har fått många bra redskap att använda de tunga och kämpiga dagarna.Den positiva synen personalen har där, att smärta kan minska och t.o.m försvinna, när man tillför andra goda saker har verkligen sporrat mig. Före kursen ska jag ärligt talat medge att jag börjat påverkas av den allmänna vårdens inställning till Fibromyalgi som sjukdom och vissa patienters hopplöshet inom denna sjukdomsgrupp.

P5140912

Man ger liksom upp. Läkarna bekräftar patienten ibland föör mycket i sjukdomen så istället för att ha blicken på sådant som går att förändra, så ger man upp helt. Då är det lätt att hamna i en offermentalitet och stöpas fast i en sjukdomsidentitet, och så kommer sjukdomsvinster osv, och sedan är det ett hästjobb att ta sig ur den dåliga cirkeln man hamnat i. Så jag är så tacksam för att jag fick möjligheten att gå denna kursen på Vita Villan! Underbarare människor och rehabkoncept har jag inte mött innan i denna typen av vårdbehandling.(Men min husläkare ska ha en stor eloge-han är jättebra!)EnlitenbitSIGN

Allt är inte “frid och fröjd” för den sakens skull, de dagliga smärtorna finns där, likaså kraftlösheten och ångesten. Jag behöver fortfarande ha rätt prioriteringar på vad jag vill, kan och förmår utföra, för att jag inte ska må sämre. Men när man ser de små möjligheterna och tar små steg i den riktningen så är chansen stor att det påverkar mig positivt och att jag med tiden kan bli bättre.Det är inga snabba lösningar.Hur mycket bättre är ju dessutom individuellt.Men det är en nyckel att aldrig tappa hoppet och drömmarna, utan istället se dem som broar över mina egna begränsningar.

Drömmarnasbrosign

 Min fotokonst

Som rubriken säger, så håller jag på mycket med mitt fotokonstnärliga arbete som jag så fint väljer att kalla det, fniss.Dels för att det växer fram och tom byter skepnad under skapandeprocessens gång, men också för att Fotografering ibland kan vara så belastat med förväntningar på professionalitet, fotoutbildningar och heltidsarbete inom detta. Fotokonstnärligt arbete är för mig helt prestationslöst.Det är konst jag gör, när jag vill och orkar och som oftast kompletteras med reflektioner i skrift hos mig.

PB209483 

Mitt fotande i det ideella arbetet

I den kyrka jag är med i använder jag mitt fotande på ideell basis. Dvs. jag ger med glädje in mina förmågor i ett ideellt arbete utan att tjäna annat på det än glädje och tillfredsställelse samt att få ersättning för de utlägg jag haft. Jag har bl.a. tagit foton från olika delar av en gudstjänst, olika verksamheter i kyrkan, människor, situationer osv, och gjort en enkel presentation av detta, som nu sitter uppe i vår kyrkas foajé.

Fotona är i A4-format med korta tydliga rader under för att ännu mer förstärka det jag vill visa och få fram.Känslor av värme, igenkännande, gemenskap, avkoppling, lyssnande osv. Det har tagits emot väldigt positivt, och jag har nu fått ännu en förfrågan om lite större bilder med texter i de utrymmena som leder till vår sporthall i kyrkan, och som många personer/föreningar utifrån hyr och använder varje vecka.Det ska bli roligt att ta mig an den uppgiften också.

 Funkiablomma 

Utställningen “Skaparljus” 5-6 februari, Helsingborg

Samtidigt håller jag på för fullt med att välja ut bilder och texter till den årliga konstutställningen vi i vår kyrka har tillsammans med en annan kyrka varje år. I år är utställningen i min egen kyrka. Jag är med i kommitéen som planerar detta evenemang, och kommer naturligtvis själv att bidra med alster i form av fototavlor som är till försäljning. 20 % av varje utställares pris på ett alster går till speciella hjälpinsatser. I år är det “Helping Hands” som pengarna går in i.En organisation som bistår med hjälp på olika vis i länder i Östeuropa.Det kan vara till barn, familjer, sjukhus etc. Vill du läsa mer om det så kan du gå in på länken jag infogat i stycket ovan.

Humledröm 

I år anlitar jag ett annat företag till att printa ut mina foton till mina tavlor. Jag var inte så nöjd med företaget jag anlitade förra året. Jag vill ha bättre kvalité och det kostar förstås mer pengar. Men förra året kom jag “halkandes” in i utställningen väldigt sent så då var det mer eller mindre “första bästa” som gällde p.g.a. tidsbrist.Då fick naturligtvis priset på tavlorna bli utefter dem förutsättningarna.

 Tavelramvit-vitpassep 

Även i år säljer jag mina foton i A4-format, med vitt passepartout, men nu dessutom med ett klart tavelglas och vitmålad träram (halvblank färg) i en klassisk modell. För mig är helheten viktig att den stämmer överens både med själva fotot, bildtexten men också med modellen och färgen på tavelramen.Mina foton är ju av lite mer lätt och frisk karaktär, inget tungt, och då tycker jag att en enkel vit ram förstärker bildens uttryck och känsla allra bäst. Jag har också beslutat mig för två olika typsnitt att använda mig av i bildtexterna, beroende på om texten innefattar endast ett-två ord eller lite fler ord. Så man kan säga att jag har “finslipat” olika detaljer i min fotokonst och för min fotoförsäljning.

Öppettider på utställningen:

Lördag 5/2 kl.14.00-18.00 Vernissage

Söndag 6/2 kl.10.00-13.00

Plats:

Slottshagskyrkan

Nedre Långvinkelgatan 26
252 20 Helsingborg

Ingång direkt till utställningen från entrén på N. Långvinkelsgatan – i backen. Fri entré.

VÄLKOMNEN!

  OrkidéeVITlat2VTNMÄRKE

Aktuellt

Jag har fått en del beställningar på mina tavlor genom vänner, och vykortsförsäljning efterfrågas av några olika kyrkor. Dessutom förfrågningar från privatpersoner avseende fotobok, barnbok, etc. Ideer som jag själv burit inom mig några år, men som jag säkert kommer att förverkliga längre fram.Dit hör också föreläsningar mm. Jag får ta en sak åt gången, då orken inte är så stor i nuläget, men viljan finns där i överflödande mått. Lite som att lugna ner en frustande häst inför ett lopp.

Förr eller senare, beroende på efterfrågan så klart, så kommer jag behöva bilda mitt eget företag i detta, men det är inte aktuellt i nuläget. I dagsläget fungerar det att ha det på hobbybasis, men ju mer jag säljer så behöver skatter och liknande hanteras på ett annat sätt än vad lagen kräver av en hobbyverksamhet.

Blommig oljemålning

Praktiska detaljer om tavlorna

Naturligtvis går det för vem som helst att beställa mina fototavlor, genom att höra av sig till mig via mail på livsluft@hotmail.se

Större delen av vinsten väljer jag i dagsläget, att skänka in till olika hjälparbeten, både på lokal nivå och längre iväg.Det kan variera från månad till månad vad jag stöttar beroende på hur mycket jag säljer och var hjälpen bäst behövs just då.Det kan ex handla om bidrag till hemlösa, hjälp till barnhem etc. Kan jag få vara en liten del utav att få lindra nöden för de mest utsatta människorna, så vill jag gärna vara det. Och många bäckar små kan göra en avsevärd skillnad. Var och en som handlar en tavla av mig blir ju på detta vis också med i att hjälpa dessa människorna till ett drägligare liv.

P4091768-2 

Formatet på mina tavlor är för närvarande endast i en storlek. Med ramen i dess yttermått är det 30 x 40 cm och själva fotot är 20 x 30 cm(A4 med passepartout över). Priset på tavlorna är just nu till ett introduktionspris av 525 kr/tavla.Det gäller februari månad ut.

Efter det datumet kostar 1-3 stycken tavlor i samma beställning 575 kr/tavla. 4 stycken tavlor och fler i samma beställning kostar 550 kr/tavla. Kostnad för emballage och frakt tillkommer. Mer detaljerad information kommer efterhand att läggas ut på min blogg avseende fraktkostnader & emballage, betalning, reklamation etc.

Vykortsförsäljningen räknar jag med att komma igång med framåt sommaren eller höstkanten, men det får Ni mer information om så snart det blir aktuellt.

Ha nu en fortsatt fin och skön vintervecka.Kom ihåg att vi går mot ljusare tider!

Kramar Karin

skottäppelgrenmotfondpåskliljor

6 kommentarer:

 1. Oj vilken härlig och positiv läsning ackompanjerat av underbara bilder. Så mycket roligt du har att se fram emot och vilken underbar kurs du går. Allt du berättar ger verkligen hopp om ett underbart ***2011***

  Önskar dig all lycka!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 2. Hej Karin!

  Härligt att höra från dig igen och att det är på rätt väg...det ger hopp ska du veta.

  jag kommer att gå in här och läsa ditt inlägg lite pö om pö då jag har svårt att hålla fokus på långa texter...det gör inget för jag kommer gärna igen ;-)

  Jag började fotografera lite med mobilen i somras...det ledde till min blogg som nu lett till en bättre kamera samt en ny ren fotoblogg, önskar dig varmt välkommen in...har jag gjort det redan?? vet inte...jag gör det igen. Min andra blogg innehåller numer mycket humor, jag har hittat den vägen ut ur ångesten...det är en kravlös bekantskapskrets här ute i cybern och det är skönt.

  www.photobycaja.blogspot.com

  Varm och stor kram till dig Karin/caja

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt positivt inlägg. Set inger hopp!!! Önskar dig en fin fin fortsättning på det nya året.Kram Gela

  SvaraRadera
 4. Oj,vad du skriver.;)Vad skönt att du får så fin hjälp,så glad för din skull.Du är sååååå duktig på att förmedla en känsla i dina tavlor,fin tanke det där med att skänka bort pengar till bättre behövande.ha en riktigt skön dag käre vännen.Kram ulrika

  SvaraRadera
 5. Hej Karin

  Du verkar ha en djup och frisk källa av inspiration..att ösa ur.
  Trots allt du går igenom

  Vad spännande att du ska ha vernissage igen.
  Mycket jobb, men jätteroligt samtidigt ;)

  kram Marita

  SvaraRadera
 6. Dina bilder är underbara och en tavla av dig kommer upp på min önskelista. Vet vad du kämpar mot och det är svårt men vi får inte ge upp. Tron på livet är större!

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>