9 december 2010

Älskade Domherre…och stämningsfulla växthus samt en jättefin vinst.

Så har jag då äntligen sett en Domherre utanför mitt fönster. Kanske såg den några frestande solrosfrön på fågelbordet? Just när jag såg den hade den dock fullt upp med att äta frusna “saker”, typ skott från Lönnträdet utanför. Det var många år sedan jag såg en Domherre, men den är en typisk vinterfågel som man kan ha turen att råka få syn på vid fågelborden under vintermånaderna. Här är en länk från Wikipedia där det står lite översiktligt om Domherren.Klicka gärna in där och läs lite om Du vill veta mer.

Nåväl, snabbt sprang jag förstås efter min kamera och fyrade av ett antal bilder genom fönstret. En del av Er har väl förstås redan sett bilderna eftersom jag visat dem på min sida på Facebook, men för Er som inte håller till där, ville jag visa dem för Er här också.Ett par stycken blev riktigt bra…Kika här:

Domherre5a

Dommherreb

Domherrec

Domherred

Detta är en riktigt stilig liten herre. Honan har lite blekare färger, och är vacker hon med, men detta är ju den “typiska” domherren, tycker jag.

395_%20Fallandesnoflinga

För övrigt fortsätter min Rehabkurs på “Vita Villan”, och jag är både så glad och så tacksam för att jag fått den möjligheten. Men jag märker att det tar på krafterna, så idag meddelade jag min handledare på arbetspraktiken att jag pausar därifrån tills kursen är klar (i slutet på januari). Jag tänker ju ändå gå dit och hälsa på dem ibland och hålla kontakten med de man lärt känna där. Det är godkänt att göra så; pausa, eftersom min Rehab jobbar för att man skall kunna komma ut på arbetsmarknaden igen, genom effektiva redskap för att hantera smärtorna.

376_julgirlang

Så här blev förresten tomten (i mansstorlek) jag gjorde på FRAMTID till deras Julmarknad.Här sittandes i en gammal genuin släde som blivit uppiffad i grön och svart färg, från att ha varit dassigt brun.

Mintomte

Här är lite till som vi i gruppen “Ute-och innegruppen” pysslar med, bl.a. att göra vackert till Julmarknaden med lite installationer i växt-/lusthusen och utanför. Jag tycker det blev riktigt vackert! Det är ett helt gäng som jobbat med olika saker i det. Allt säljs naturligtvis sedan!

Lusthusetivinterbonad

Pynt1

Pynt2

Pynt3

Pynt4

Pynt5

Pynt6

Pynt7

Endast denna lilla charmiga variant av trädgårdstomte, skulle få lov att komma hem i min trädgård. Inga andra trädgårdstomtar, tack!!

Pynt8

Söta detaljer såsom att klä utemöblerna med en slinga granris…

Pynt9

Pynt10

Pynt11

…eller fållen på duken i säckväv. Den har också fått sig en granbård.

57714

Jag måste ju få ta Er med på en vända till hönshuset där också. Hönorna och tupparna struttar gärna omkring på hela området och smyger in i växthusen, men nu när snön kommit så vill de helst inte ut allt för mycket och frysa om fötterna så då sitter de inomhus och snackar med varandra. :-)

Tupparna

Ser Du den härliga kommunikationen mellan tupparna? Kanhända diskuterar de vem som har rätt till en viss höna eller vem som är högst i rang…vad tror Ni?

Hönsägg

Hönsägg är hönorna duktiga på att leverera, och de åker naturligtvis genast till köket, förutom…

Höstföddakycklingen

…ett som resulterade i denna lilla kycklingen.

Den föddes 1 vecka innan jag började på arbetsträningen. En höna ville hela tiden ruva, och ingenting kunde få henne att sluta, så okej…lika bra att hon får ruva då! Och plötsligt en dag kläcktes en liten ny kyckling till världen i den kalla hösttiden.Tillsammans med Mamma Höna har den bott under värmelampa sedan dess, och myst under mammans vingar. Nu börjar den bli väl stor för det och vill gärna ut och se världen runt om. Vi håller alla tummarna för att den ska klara sig i vinter från hot såsom råttor, rovfåglar och annat. Men den växer snabbt, så den klarar sig säkert!

57697

Det var allt för denna gången. I nästa inlägg kommer mer julstämning…då från Julmarknaden på Fredriksdal.

Trevlig 3:e adventshelg alla mina fina vänner och bloggbesökare!

/ Kramar Karin

julkul3_267887bFotoMaria Östlin

Pssst. Varmt Välkommen vill jag säga till var och en av mina nya följare på min blogg här. Hoppas Ni ska gilla det jag delar med mig utav här.:-)

Pssst nr 2: Jag vann detta vackra lapptäcket, gjort av Anna med den vackra bloggen Vita Rosor och Förgätmigej, och inspirerad av GreenGates vackra färger och mönster. TACK snälla Du! Det kommer att göra sig så fint i mitt gästrum.Jag är så himla glad!! / Kram!

Green gate lapptäcke bloggbild 2

Bilden är från Annas blogg.

8 kommentarer:

 1. Vilket fint inlägg. Jag som älskar höns men ej har några egna (än) Härligt att det fungerar med din rehabilitering. Är imponerad av dig att du så tydligt ser dina gränser vad du mår bra av och inte, och framförallt säger ifrån. Önskar jag kommer dit snart. Ha en riktigt fin dag/Gela

  SvaraRadera
 2. Åh vilket inlägg...vilka bilder....har läst i omgångar då jag har svårt att läsa mycket på en gång...

  Jag var även inne och kollade Vita Villan...där vill jag också vara....

  Fågelkvitter....kittlar mitt öra...

  Du verkar trots dina elakheter i kropp och själ vara ganska tillfreds med livet, stämmer det?

  Grattis till det fina lapptäcket, glad för din skull!

  Ha en fin helg, kram/caja

  SvaraRadera
 3. Du är verkligen en härlig människa!

  SvaraRadera
 4. Tack...gulliga du för dina gulliga kommentarer inne hos mig,rar du är.;)Vilka härliga bilder du bjuder på idag,bara njuter.Vad vackert ni har gjort där du är och jobbar.Ha nu en riktigt härlig helg och hoppas att du slipper att ha allt för besvärligt.;)Bamsekramar Ulrika

  SvaraRadera
 5. Karin...tack...dina ord ger mig H.O.P.P

  Ja, jag bor nära denna vackra sjö (1 1/2 mil)

  När jag är nära vatten får jag ro i mitt sinne, jag skulle nog bo i en eka ;-)

  Sov gott/caja

  SvaraRadera
 6. Hej vännen!
  Så kul att du lämnade ett avtryck hos mig, det gladde verkligen och hoppas att du mår bra och orkar fortsätta med din blogg som sprider värme mellan dina rader, bjuder på en mängd fina bilder och massor med inspiration - du är en pärla!
  Många adventskramar / Bea

  SvaraRadera
 7. Så vackert allt är!
  Du är duktig på att ta kort!En mormorträdgård ska jag anlägga i sommar.Väntar på att få renoverat av Öbo.Mitt bostadsbolag.Det lovade dom för två år sedan.Alla utom vår gata fick så fint.Nu börjar det se skruttit ut.Så jag struntade i att köpa gräsklippare,men får nog göra det snart!Vänlligen Inger

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>